Linda Stuhaug

Annonse

16. oktober 2017

Grov middagspai med spinat og dobbel ost

Grov middagspai med spinat og dobbel ost
Då er det mandag igjen!
Denne veka blir litt ekstra hektisk for min del, eg har tre-dagers eksamen fra onsdag til fredag, i tillegg til siste innspurt med kokeboka. I slike perioder må eg berre prioritere, så det er godt mulig det blir nokon stille dager her inne. Det får tida vise når eksamen bli utlevert, det er jo vanskelig å vite kor mykje jobb det blir… 😉
Over til dagens oppskrift som eg lagde forrige veke, grov middagspai med spinat og dobbel ost:
Når familien seier at det er en av dei beste vegetarmiddagane dei har ete, så betyr det alle tomler opp! Denne middagspaien vil med andre ord falle i smak hos både vegetarianere og kjøttelskere.
Grov middagspai med spinat og dobbel ost, ca. 4-5 personer
Paibunn* 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Paifyll* 200 g fryst spinat 1 glass fetaost 1 tomat 1/2 rødløk 7-8 egg 2 dl melk salt og pepper revet ost
Slik gjer du: 1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær tomat i skiver og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll deretter med fetaostterninger, rødløk, eggeblanding og tomatskiver. Topp med litt revet ost.
4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂
Alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).
Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.
Tips! Paibunnen kan frysast forstekt, så har ein grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen. Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel og oppbevare i kjøleskapet med plast over.
Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.
Vel bekomme!
Har du andre tips til deilig vegetarisk paifyll? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂

Då er det mandag igjen!

Denne veka blir litt ekstra hektisk for min del, eg har tre-dagers eksamen fra onsdag til fredag, i tillegg til siste innspurt med kokeboka. I slike perioder må eg berre prioritere, så det er godt mulig det blir nokon stille dager her inne. Det får tida vise når eksamen bli utlevert, det er jo vanskelig å vite kor mykje jobb det blir… 😉

Over til dagens oppskrift som eg lagde forrige veke, grov middagspai med spinat og dobbel ost:

Når familien seier at det er en av dei beste vegetarmiddagane dei har ete, så betyr det alle tomler opp! Denne middagspaien vil med andre ord falle i smak hos både vegetarianere og kjøttelskere.

Grov middagspai med spinat og dobbel ost, ca. 4-5 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll*
200 g fryst spinat
1 glass fetaost
1 tomat
1/2 rødløk
7-8 egg
2 dl melk
salt og pepper
revet ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær tomat i skiver og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll deretter med fetaostterninger, rødløk, eggeblanding og tomatskiver. Topp med litt revet ost.

4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.

Tips!
Paibunnen kan frysast forstekt, så har ein grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen. Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel og oppbevare i kjøleskapet med plast over.

Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.

Vel bekomme!

Har du andre tips til deilig vegetarisk paifyll? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂

Annonse

1 Kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg