Linda Stuhaug

Annonse

22. oktober 2017

Her er dei første bildene fra «Opptur med sunn mat»!

Her er dei første bildene fra «Opptur med sunn mat»!
Visst du trur ein trenger eit profesjonelt fotostudio, profesjonelt kokketeam og profesjonell matdesigner for å få fantastiske bilder til ei kokebok, så tar du feil. Eg og Jon Marius leika, styla og eksprimenterte oss fram til dei lekraste matbildene eg kunne tenke meg. Eg er så innimari fornøgd, og idag har eg skikkelig lyst å dele dei første bildene med dere!
Les meir om boka mi og forhåndsbestill den HER♥
Som nevnt tidligare, fotografen bak bildene i boka er Jonmariusnilsson.no. Våre tanker bak bildene var at dei skulle vere ekte, uperfekt og sjarmerande. Les gjerne meir om forberedelsane, våre tanker og sjå dei første behind the scenes bildene HER.
Etter mange veker med forberedelser, dager med lite søvn, mykje jobb og spenning, kom endelig den første fotoveka i slutten av juni. Vi hadde planer om å lage og ta bilder av 60 oppskrifter på fire dager. Heime på kjøkkenet til mor og far, med verandabordet som fotobord og dagslyset som lyskilde. Med vårt eget fotoutstyr (pluss at vi fikk låne litt fra Magnor og Tilbords Førde, tusen takk!) og våre felles hender og tanker til styling.
Det er ingen tvil om at det var svært intense dager heime på kjøkkenet. Det var fire 16-timers dager med non-stop jobbing fra tidlige morgoner til seine kvelder. Vi spiste som oftast ståande og eg tok meg knapt tid til å gå på do. Oppskriftene lagde eg fortløpande, sammen styla vi og Jon Marius tok bilder. Når en rett var ferdig, var neste klar. I tillegg samla vi eit fleirtall av oppskriftene og tok eit ovanfrå kapittelbilde til kvart kapittel som kjem i boka.
Det skal seiast at eg ikkje stod aleine på kjøkkenet. Jo, eg lagde absolutt alle oppskriftene sjølv, og det var rett og slett for å ha kontroll. Både kontroll under fotograferinga, men og kontroll på at alle oppskriftene var riktige og fullstendige skrevet. Men mi kjære mamma brukte si første ferieveke på å vere min venstre hand på kjøkkenet desse dagane, og hjalp til med handling, skrelling, kutting, røring, vasking. Eg er så takknemlig for det, og uten mamma hadde eg aldri komt i mål♥
På 4 intense dager den første fotoveka klarte dreamteam å lage og fotografere 59 fullstendige oppskrifter. I tillegg til matfoto brukte vi en halv dag på fjellet blant mektig natur og utsikter for å ha litt ekstra bildemateriale til resten av boka. Det var litt av grunnen til at eg hadde så lyst heim å ta bilder, boka blir veldig personlig, og naturen og fjella heime er en stor del av meg.
Men, no er det på tide å vise dere dei første bildene fra Opptur! Eg er så stolt over dei, og har virkelig gleda meg til dette:
Er dei ikkje lekre? Hugs at her er berre eit knippe utvalg av dei 80 oppskriftene som kjem i boka!
Eg skal ærlig innrømme eg var glad fotoveka var over for den gang når vi var i mål. Eg var så innimari sliten at eg knapt visste kor eg skulle gjere av meg! Men det var veldig lærerikt, kjekt og givande på samme tid, så det var så verdt det.
Vi var ikkje heilt i mål med matbildene i starten av juni, så Jon Marius kom igjen til Vestlandet i starten av august. I tillegg brukte vi en dag når eg var tilbake til Oslo der vi tok portrettbilder til framside m.m. Det har på mange måter vore eit evig prosjekt, men no er det ikkje lenge til vi er i mål!
Boka mi nærmer seg ferdig, og det er ikkje alt for lenge til vi skal sende den til trykk. Offisiell lansering er ikkje før i januar, men grunnen til at vi er så tidlig ute, er jo for å sende boka ut til alle som har forhåndsbestilt♥ Forhåndsbestillinga er fortsatt åpen og du kan gjere det HER! Då er du en av dei som får boka seinast 8.desember, med andre ord en perfekt julegave til deg sjølv eller nokon du er glad i 🙂
Håper dere liker innlegget, dette betyr så mykje for meg♥

Visst du trur ein trenger eit profesjonelt fotostudio, profesjonelt kokketeam og profesjonell matdesigner for å få fantastiske bilder til ei kokebok, så tar du feil. Eg og Jon Marius leika, styla og eksprimenterte oss fram til dei lekraste matbildene eg kunne tenke meg. Eg er så innimari fornøgd, og idag har eg skikkelig lyst å dele dei første bildene med dere!

Les meir om boka mi og forhåndsbestill den HER♥

Som nevnt tidligare, fotografen bak bildene i boka er Jonmariusnilsson.no. Våre tanker bak bildene var at dei skulle vere ekte, uperfekt og sjarmerande. Les gjerne meir om forberedelsane, våre tanker og sjå dei første behind the scenes bildene HER.

Etter mange veker med forberedelser, dager med lite søvn, mykje jobb og spenning, kom endelig den første fotoveka i slutten av juni. Vi hadde planer om å lage og ta bilder av 60 oppskrifter på fire dager. Heime på kjøkkenet til mor og far, med verandabordet som fotobord og dagslyset som lyskilde. Med vårt eget fotoutstyr (pluss at vi fikk låne litt fra Magnor og Tilbords Førde, tusen takk!) og våre felles hender og tanker til styling.

Det er ingen tvil om at det var svært intense dager heime på kjøkkenet. Det var fire 16-timers dager med non-stop jobbing fra tidlige morgoner til seine kvelder. Vi spiste som oftast ståande og eg tok meg knapt tid til å gå på do. Oppskriftene lagde eg fortløpande, sammen styla vi og Jon Marius tok bilder. Når en rett var ferdig, var neste klar. I tillegg samla vi eit fleirtall av oppskriftene og tok eit ovanfrå kapittelbilde til kvart kapittel som kjem i boka.

Det skal seiast at eg ikkje stod aleine på kjøkkenet. Jo, eg lagde absolutt alle oppskriftene sjølv, og det var rett og slett for å ha kontroll. Både kontroll under fotograferinga, men og kontroll på at alle oppskriftene var riktige og fullstendige skrevet. Men mi kjære mamma brukte si første ferieveke på å vere min venstre hand på kjøkkenet desse dagane, og hjalp til med handling, skrelling, kutting, røring, vasking. Eg er så takknemlig for det, og uten mamma hadde eg aldri komt i mål♥

På 4 intense dager den første fotoveka klarte dreamteam å lage og fotografere 59 fullstendige oppskrifter. I tillegg til matfoto brukte vi en halv dag på fjellet blant mektig natur og utsikter for å ha litt ekstra bildemateriale til resten av boka. Det var litt av grunnen til at eg hadde så lyst heim å ta bilder, boka blir veldig personlig, og naturen og fjella heime er en stor del av meg.

Men, no er det på tide å vise dere dei første bildene fra Opptur! Eg er så stolt over dei, og har virkelig gleda meg til dette:

















Er dei ikkje lekre? Hugs at her er berre eit knippe utvalg av dei 80 oppskriftene som kjem i boka!

Eg skal ærlig innrømme eg var glad fotoveka var over for den gang når vi var i mål. Eg var så innimari sliten at eg knapt visste kor eg skulle gjere av meg! Men det var veldig lærerikt, kjekt og givande på samme tid, så det var så verdt det.

Vi var ikkje heilt i mål med matbildene i starten av juni, så Jon Marius kom igjen til Vestlandet i starten av august. I tillegg brukte vi en dag når eg var tilbake til Oslo der vi tok portrettbilder til framside m.m. Det har på mange måter vore eit evig prosjekt, men no er det ikkje lenge til vi er i mål!

Boka mi nærmer seg ferdig, og det er ikkje alt for lenge til vi skal sende den til trykk. Offisiell lansering er ikkje før i januar, men grunnen til at vi er så tidlig ute, er jo for å sende boka ut til alle som har forhåndsbestilt♥ Forhåndsbestillinga er fortsatt åpen og du kan gjere det HER! Då er du en av dei som får boka seinast 8.desember, med andre ord en perfekt julegave til deg sjølv eller nokon du er glad i 🙂

Håper dere liker innlegget, dette betyr så mykje for meg♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg