Linda Stuhaug

Annonse

24. oktober 2017

Alt-i-en lakseform

Alt-i-en lakseform
Eg elsker å lage ulike former/gratenger til middag der eg kan putte oppi diverse rester og halvslappe grønnaker. Eg er en stor motstander av unødvendig kasting av mat, og gjer det kun om det er høgst nødvendig. Denne lakseformen inneholder det eg hadde i grønnsakskuffen, kokte poteter fra middagen dagen før og laks eg fant på datotilbud i butikken. Perfekt å bruke til en alt-i-en lakseform!
Lakseformen er komplett og med både grønnsaker, potet, laks og saus – så noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Etter nokon minutter forberedelser lager formen seg sjølv i ovnen, og du har en sunn og smakfull kvardagsmiddag på 30 minutter:
Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Potetene kan byttast med søtpotet, pasta eller ris, og philadelphia kan byttast med anna type kremost eller creme fraiche. Her er det berre fantasien som setter grenser 😉 Her er ingrediensane eg brukte:
Alt-i-en lakseform, ca. 3 personer 1 brokkoli 3-4 gulerøtter 1/2 -1 purreløk 3-4 store kokte poteter 500 g laksefilèt salt og pepper 1 boks philadeplhia kvitløk&urter revet ost
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsaker og poteter i mindre biter og legg i en ildfast form. Legg over biter av laksefilet, strø over salt og pepper.
Fordel philadelphia over laksen og topp formen med revet ost. Steik midt i ovnen i 20-25 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!
Enkelt, ikkje sant? Kvardagsmiddagane trenger ikkje vere så avanserte!
Lag din egen vri og del gjerne i kommentarfeltet!
Og du… hugs å bruke sansane før du kaster mat. Sjå, lukt og smak – det er mange matvarer som kan etast dager, veker og måneder etter utgått dato 🙂

Eg elsker å lage ulike former/gratenger til middag der eg kan putte oppi diverse rester og halvslappe grønnaker. Eg er en stor motstander av unødvendig kasting av mat, og gjer det kun om det er høgst nødvendig. Denne lakseformen inneholder det eg hadde i grønnsakskuffen, kokte poteter fra middagen dagen før og laks eg fant på datotilbud i butikken. Perfekt å bruke til en alt-i-en lakseform!

Lakseformen er komplett og med både grønnsaker, potet, laks og saus – så noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Etter nokon minutter forberedelser lager formen seg sjølv i ovnen, og du har en sunn og smakfull kvardagsmiddag på 30 minutter:

Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Potetene kan byttast med søtpotet, pasta eller ris, og philadelphia kan byttast med anna type kremost eller creme fraiche. Her er det berre fantasien som setter grenser 😉 Her er ingrediensane eg brukte:



Alt-i-en lakseform, ca. 3 personer
1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1/2 -1 purreløk
3-4 store kokte poteter
500 g laksefilèt
salt og pepper
1 boks philadeplhia kvitløk&urter
revet ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsaker og poteter i mindre biter og legg i en ildfast form. Legg over biter av laksefilet, strø over salt og pepper.

Fordel philadelphia over laksen og topp formen med revet ost. Steik midt i ovnen i 20-25 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!



Enkelt, ikkje sant? Kvardagsmiddagane trenger ikkje vere så avanserte!

Lag din egen vri og del gjerne i kommentarfeltet!

Og du… hugs å bruke sansane før du kaster mat. Sjå, lukt og smak – det er mange matvarer som kan etast dager, veker og måneder etter utgått dato 🙂

Annonse

8 Kommentarer

T

Tanja

13. september 2020

Hvis jeg bruker vanlig philadelphia, har du forslag til hva slags urter jeg kan bruke? Må bruke den laktosefrie

Linda Stuhaug

13. september 2020

Du må ikkje bruke urter! Eg ville nok berre tilsatt litt ekstra krydder, og eventuelt nokon tørka urter du har i krydderform heime 😀

R

Rebecca

2. desember 2018

Skal laksen vært gjort noe med på forhånd?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Nei.

H

Hanne Kroken

21. mars 2023

Hvorfor får du potet og gulrøtter stekt på 20-25 min? Her har det stått i ovn i 35 min på 200 grader og de er fortsatt harde.

Linda Stuhaug

22. mars 2023

Potetene var ferdig kokte. Gulrøttene skal ha litt konsistens etter min smak, men det kjem jo og an på kor store biter du har kutta😊

C

Camilla

20. februar 2018

Har du tips for å gjøre denne retten melkefri?

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Bruke alternativ creme fraiche/kremost og vegansk ost, kanskje? Eventuelt droppe osten på toppen 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg