Tunfiskpizza – med superbunn av tunfisk!

God fredag!

Idag må mange av dere tru eg er galen. Men synes du det, så er mange av lesarane mine like galne! Har du prøvd å lage pizzabunn med tunfisk før? Dette er en oppskrift eg delte tilbake i 2013 HER, og jevnlig sida det har eg fått kommentarer både fra tunfisk-elskere og tunfisk-hatere om den gode pizzabunnen. Pizzaen har eg laga innimellom dei siste åra, men den har vore litt i dvale her på bloggen. No er det på tide å dra den fram igjen og få fleire til å lage superpizzaen!

Eg forstår veldig godt at man er skeptisk, spesielt om man ikkje liker tunfisk – men pizzabunnen smaker ikkje tunfisk! Bunnen er godt krydra og er super næringsrik med resten av ingrediensane, som gir en sprø, saftig, mettande og veldig god pizza. Pizzabunnen treng ikkje elting eller heving, og er ferdig på 1-2-3:

Super tunfiskpizza, ca. 3 personer

Pizzabunn
2 bokser tunfisk i vatn (hell av vatnet på eine boksen)
100 g havremel
50 g havregryn
2 egg
masse krydder*

Topping
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv, oppskrift her)
250 g skinke
100 g spekeskinke
sopp og paprika
revet ost

Slik gjer du:
*Kryddertips: 2 ts oregano, 1 ts kvitløkskrydder, 1 ts grovkverna chili, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkryder og 1/2 ts pepper.

1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha alle ingrediensane til bunnen i en bolle og rør godt, eg foretrekker miksmaster. Smør som eit tynt lag ut over en langpanne med bakepapir. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl litt før du tar på fyllet (hiv i frysaren om du er utålmodig).

2. Smør på pesto og topp pizzaen med biter av skinke, spekeskinke, paprika og sopp. Avslutt med ost og gjerne litt ekstra spekeskinke på toppen som blir sprøstekt.

3. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!

Eg er glad i en frisk salat og kvitløksdressing som tilbehør, men det er smak og behag. Bruk det du liker eller et pizzaen kun som den er 😉

Sjølvsagt kan du variere fyllet etter smak og behag, men på denne pizzaen synes eg ikkje det er så godt med tomatbasert kjøttfyll, men heller en variant av kvit pizza. Då er eg veldig glad i grønn pesto i bunn, men bruk gjerne philadelphia eller creme fraiche om du heller vil det 🙂 Skinke kan byttast med for eksempel kyllingfilet, og spekeskinke kan byttast med bacon. Her er det berre å bruke det ein har lyst på!

Pizzabunnen blir fast og god med sprø kanter, den står seg fint fleire dager i kjøleskap, er like god kald som varm og kan fint frysast. Superpizza, eller kva?

No er eg veldig spent – har du prøvd tunfiskpizza før, eller kunne du tenke deg å prøve? Eg utfordra deg 😉 

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver deg! Det er og veldig kjekt å få tilsendt bilde eller at dere bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på oppskriftene deres på instagram, visst du lager oppskrifter som er inspirert av meg 🙂 Då finner eg dei igjen, kan sjå resultatet og legge igjen en kommentar♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Jeg syntes ikke det hørtes så godt ut, men skal prøve siden alle oppskriftene jeg har prøvd av deg har vært supergode!!

    1. Herlig, Stine! Det tar eg som eit stort kompliment 🙂

      Riktig god helg!

  2. Jag har provat innan (men det var ett recept utan havremjöl) och tyckte det var riktigt gott! Tycker ditt pålägg låter riktigt gott, det måste jag testa! Har aldrig ätit pizza med pesto i stället för tomatsås.

    1. Kva mjøltype hr du brukt tidligare? 🙂 Anbefaler virkelig denne pizzatoppingen – veldig god, spesielt med pesto i bunn!

      God helg 😀

      1. Sorry för sent svar 🙂

        Jag hade 100 g tonfisk (avrunnen vikt), 1 ägg och 1 ss fiberhusk.

      2. Ingen problem! Går nok fint å lage tunfiskpizza på den måten også 😀

  3. Nydelig Linda! Digger oppskriftene dine ☺

    1. Tusen takk, Maria 🙂

  4. Er det mulig å bytte ut havremel og havregryn med noe annet?

    1. Du kan alltids prøve med en anna grov mjøltype, men eg har aldri laga den uten havregryn og havremjøl før, så veit ikkje heilt korleis det fungerer 😉

  5. denna var jo berre heilt knall!! lett om eg ska laga det igjen 😀

  6. Jeg tar av meg hatten for deg, tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter med oss 🙂

    1. Takk Lene, så hyggelig å lese <3