Enkel lapskaus

Hei alle sammen!

Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv:

Du trenger, ca. 5-6 personer
2 pk lapskausblanding (à 800g)
600-800 g kjøtt/pølser*
1/2 kålrot
2 gulrøtter
1 liten purreløk
1 liter kraft/buljong

*du kan bruke dei fleste typar kjøtt/pølser etter kva du har tilgjengeleg. Har du middagsrester er det perfekt å bruke i lapskaus! I denne brukte eg restar av svinesteik som ble veldig godt.

Slik gjer du:
Kutt kålrot og gulerøtter i terninger og grovhakk purreløken. Kok opp kraft/buljong, tilsett grønnsakene og lapskausblanding. La det småkoke i minst 60 minutter til en fyldig lapskaus. Spe på med meir væske underveis om nødvendig. Tilsett kjøttet på slutten av koketida og smak til med krydder om nødvendig.

Eg liker lapskausen skikkelig fyldig, nesten potetmos-konsistens, og lar den koke i ca. 90 minutter. Men dette justerer du sjølv etter smak og behag.

Focaccia smaker nydelig som tibehør til lapskaus. Denne enkle speltfocacciaen finner du oppskrift på HER.

Lapskaus er skikkelig husmannskost og en av mine absolutt favorittmiddager. Lag gjerne opp en ekstra stor porsjon når du først er i gang, lapskaus er nemlig supert å fryse og tine opp igjen til middager seinare. Kan og stå fleire dager i kjøleskapet til fleire middager 🙂

Passer like godt på en tirsdag som en søndag etter mi meining!

Oppskrifta er delt i oktober-utgaven av ShapeUp visst du kjenner den igjen♥ Eg er fast spaltist og er veldig stolt av det!

Håper du har en nydelig start på den nye veka 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. namnamnam!! lapskaus e så godt! og eg e heilt enig i at den må ha mest mulig potetmos konsistens! 😀

    1. Ikkje sant? Det er SÅ digg 😀

  2. Hei Linda, jeg vil lage lapskaus med strimlet svinekjøtt. Skal jeg steke kjøttet først og deretter tilsette det på slutten av koketiden, eller skal jeg la kjøttet koke under hele koketiden? 🙂

    1. Hei! Då ville eg abslutt stekt kjøttet for seg og hatt det oppi lapskausen på slutten av koketida, så det blir gjennomvarmt 🙂