Sunnare snickerskake – en enkel favoritt!

Hei godtfolk!

Idag har eg lyst å dele en av mine topp 5 oppskrifter på nytt: snickerskaka mi♥ Denne kaka delte eg oppskrift på for første gang i april 2014 her, og sida den tid har den vore skikkelig populær blant både barn og ungdom, kvinner og menn, yngre og eldre – og havna heilt på topp.

Kvifor det, mon tro? Jo, kaka er virkelig enkel å lage, kan stå veker eller måneder i frysar/kjøleskap, snickers er en klassisk favoritt og denne kaka er så god at den ikkje overhode ikkje kjennes ut som er eit sunnare alternativ! Kaka er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og kan lagast melkefri om du bruker alternativ til fløyte, smør og sjokolade 🙂

Snickerskaka blir nesten meir som en konfekt, og har den nydelige kombinasjonen mellom det søte og salte. For å vise kor rask og enkel den er å lage, så har eg tatt steg-for-steg bilder og håper virkelig at fleire vil prøve seg. Eg har og gjort nokon små justeringer i oppskrifta:

Du trenger, 1 stk på 20×30 cm form

Bunn
200 g salte peanøtter
80 g havregryn
150 g ferske, saftige dadler (ca. 7-8 store) *
2 ss sukrin gold
evt. litt smelta smør

Fyll
2,5 dl vikingmelk eller fløyte
4 ss sukrin gold
15 g smør
30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 60%)

Topping
litt salte peanøtter

* Et lite PS! du vil ikkje kjenne smaken av dadlane. Dadlane er gir sødme og nydelig konsistens, men du kjenner ikkje smaken av dei. 

Slik gjer du:
Start med bunnen. Ha peanøtter, havregryn, sukrin gold og dadler (hugs å ta ut stein) i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse.

Kjenn på blandinga om du kan forme den mellom hendene. Visst ikkje tilsetter du litt og litt smelta smør til massen er formbar mellon hendene.

Trykk massen kompakt ned i en form på 20×30 cm med bakepapir. Bruk gjerne baksida av ei skei og fukt den under rennande, varmt vatn. Sett i frysaren medan du lager fyllet.

Ha vikingmelk/fløyte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrøbølgeovnen på maks styrke i 4-5 minutt før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse, ca. 5-10 minutter. Følg med og rør ofte mot slutten av koketida. Konsistensen kan samanlignast med konsistens på yoghurt.

PS! Karamellen kan og koke i en kjele, men dette tar mykje lengre tid. Rør ofte og bruk medium varme. 

Når karamellmassen er ferdig tilsetter du straks biter av mørk sjokolade. Bland godt. Deretter brer du fyllet over bunnen med en slikkepott. Dryss over litt peanøtter til slutt.

Sett snickerskaka tilbake i frysaren, no er den spiseklar etter ca. 60 minutter. Skjær opp i biter og nyt!

Snickerskaka kan du oppbevare lenge i kjøleskap eller frysaren. Eg liker best å oppbevare den i frysaren, så er den spiseklar etter ca. 10 minutter i romtemperatur. Heilt topp å ha liggande for litt sunnare snacks om ein blir fysen eller plutselig får besøk!

Visst du skal servere eit sunnare alternativ til barn, ungdom, kresne, eldre eller kva som helst – så er denne snickerskaka den eg alltid anbefaler. Eg har ofte servert den på stands der alle slags folk har smakt og likt kaka. I tillegg er tilbakemeldingane fra dere følgere veldig gode, og ikkje minst så etterspørr familien min snickerskake til kaffien når eg er heime på besøk!

En sikker vinner  som eg virkelig håper eg har forenkla slik at akkurat DU har lyst å prøve 🙂 Til sunnare kos, fredagsgodt, bursdagssnacks, tursnacks eller eit lite, søtt påfyll før middagen.

Har du spørsmål, så spørr gjerne. Ellers håpa eg at du gir meg en tilbakemelding her, på facebook-sida mi eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug) så eg får med meg ditt resultat♥

Ha en nydelig torsdag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. Hei! Kor lenge må karamellen koke dersom eg har den i kjele? Har kun mikrobølgeovn der eg ikkje kan styre kor mykje watt den står på..

  1. Opp til 60 minutter, det kjem an fleire ting, blant anna om du bruker teflonpanne eller ikkje.

 2. Kan man bruke peanuttsmør i stede for hele peanutter?

  1. Tja, kan godt hende det går fint, du kan jo prøve 😀

 3. Kan man kutte ut dadler? Eller erstatte det med noe annet?

  1. Kvifor vil du kutte dadler? Her er dadler en hovedingrediens og kaka blir ikkje den samme uten. Du kan eventuelt prøve med smør og meir søtning, men veit ikkje korleis det vil fungere 😉

 4. Må det være ferske dadler? Trodde jeg hadde kjøpt det, på fremsiden av posen stod det store og søte og perfekt til bakverk, men når jeg kom hjem stod det tørket på baksiden..
  Kan jeg bruke disse: http://www.helios.no/?ItemID=1616?

  1. Hei! Anbefaler virkelig ferske dadler, ja. Det GÅR an å bruke tørka dadler, men du må nok bruke litt meir og prøve deg fram med litt meir smelta smør 🙂

 5. Nå står kaken og gjør seg ferdig i fryseren. Jeg gleder meg! Bunnen var kjempegod på egenhånd også. Dette er første gang jeg bruker vikingmelk, noen gode tips til hva restene i boksen kan brukes til? Bruker siden din til inspirasjon så og si hver dag, takk for mange gode tips og oppskrifter 🙂

  1. Lag vaniljefudge av resten! Eller en anna type fudge 😀 Står seg også evig i kjøleskap/frysar!

   Tusen takk for hyggelige ord, veldig kjekt å lese at du finner gode tips og oppskrifter her inne <3

 6. Tror du en stavmikser vil klare å mose dadlene?

  1. Stavmiksar er ikkje optimalt, massen skal jo kjørast så lenge i foodprosessoren at den begynner å klebe. Det går nok til nøden, men vær obs på at resultatet vil ikkje bli heilt det samme 🙂

   1. Kan gi tilbakemelding om at stavmikser går til slutt, etter mye jobb og varm mikser. Så anbefales ikke videre, men må man så må man 🙂

   2. Nja, du får ikkje samme effekten med stavmiksar, alt skal jo blendast i 1-2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett 🙂

   3. Det går nok som eit alternativ, men blir ikkje heilt det samme.

 7. Christine proteus89

  kan jeg erstatte vikingmelka med noe? tåler ikke laktose

  1. Laktosefri kremfløyte 🙂

 8. Hei, har du et godt tips til sukkerfri sjokolade? Helst en som ikke gir problemer til magen 🙂