Linda Stuhaug

Annonse

13. november 2017

Quinoaburger & kikertboller

Quinoaburger & kikertboller
God kjøttfri mandag!
Idag har eg to litt annleis vegetarmiddager til dere, med Risenta sine to nye vegetarprodukter på det norske markedet: quinoaburger og kikertboller. Eg har tidligare prøvd Risenta sin Bulgurblanding og bønnepasta, som også var veldig gode.
Risenta er eit svensk vegetarprodukt som selgast i Norge gjennom matvarekjeden Coop. Risenta satser på plantebasert mat fra naturen og alle produktene er vegetariske. For dei som synes vegetarmat er komplisert eller vanskelig, så er jo slike produkter eit fint alternativ til kjøttfri mandag/for å få inn meir plantebasert mat i kostholdet.
Du blander berre posens innhold med 2,5 dl varmt vatn og steiker dei i ovn/på steikepanna, raskt og lettvint!
Quiniaburger med mangosalsa og guacamole, ca. 3 personer 1 pk quinoaburger 2,5 dl varmt vatn
Mangosalsa 1 stor mango 1 agurk 1/4 rødløk 1 rød chili litt limesaft
Guacamole 2 avokadoer finhakka chili og kvitløk salt og pepper litt limesaft
Slik gjer du: 1. Bland sammen quiniaburger-miksen med varmt vatn, form til burgere mellom hendene og steik gylne på steikepanna på middels varme/ 180 grader midt i ovnen.
2. Mos avokadokjøttet med gaffel og smak til med chili, kvitløk, salt, pepper og limesaft.
3. Skjær mango og agurk i terninger, finhakk rødløk og chili. Vend sammen og skvis over litt limesaft.
Server!
Eg har altså fått prøve meg på både quinoaburger og kikertbollane, og synes absolutt sistnevnte var best på smak og konsistens 🙂
Kikertboller med smakfull quinoasalat, ca. 3 personer 1 pk kikertboller 2,5 dl varmt vatn
Quinossalat 1 dl quinoa kokt med 2 dl vatn 3 never ruccola 1/2-1 agurk 1/2-1 mango 1/2 granateple 1/2 rødløk 100-150 g fetaost rista cashewnøtter
Slik gjer du: 1. Bland sammen kikertbolle-miksen med varmt vatn, form til boller mellom hendene og steik gylne på steikepanna på middels varme/ 180 grader midt i ovnen.
2. Kok opp 2 dl vatn, skyll quinoaen og kok i ca. 15 minutt. Bland sammen ingrediensane til salaten og tilsett quinoa når den er avkjølt.
3. Server medan kikertbollane er varme – men dei var like gode kalde – gjerne med gucamole som oppskrift ovenfor.
Ingrediensane er 100% naturlige og består av bønner, erter og gryn i kombinasjon av mel, sprø kjerner og smakrike krydderier. Absolutt eit sunt og godt alternativ, og kikertbollane kjem eg definitivt til å lage igjen!
Pssst 😉 På instagramprofilen min @lindastuhaug kan du stemme på kva middag du synes virker mest spennande, og vinne en matkurv fra Risenta. Enkel konkurranse for deg som er nysgjerrig på Risenta sine produkter!

God kjøttfri mandag!

Idag har eg to litt annleis vegetarmiddager til dere, med Risenta sine to nye vegetarprodukter på det norske markedet: quinoaburger og kikertboller. Eg har tidligare prøvd Risenta sin Bulgurblanding og bønnepasta, som også var veldig gode.

Risenta er eit svensk vegetarprodukt som selgast i Norge gjennom matvarekjeden Coop. Risenta satser på plantebasert mat fra naturen og alle produktene er vegetariske. For dei som synes vegetarmat er komplisert eller vanskelig, så er jo slike produkter eit fint alternativ til kjøttfri mandag/for å få inn meir plantebasert mat i kostholdet.

Du blander berre posens innhold med 2,5 dl varmt vatn og steiker dei i ovn/på steikepanna, raskt og lettvint!

Quiniaburger med mangosalsa og guacamole, ca. 3 personer
1 pk quinoaburger
2,5 dl varmt vatn

Mangosalsa
1 stor mango
1 agurk
1/4 rødløk
1 rød chili
litt limesaft

Guacamole
2 avokadoer
finhakka chili og kvitløk
salt og pepper
litt limesaft

Slik gjer du:
1. Bland sammen quiniaburger-miksen med varmt vatn, form til burgere mellom hendene og steik gylne på steikepanna på middels varme/ 180 grader midt i ovnen.

2. Mos avokadokjøttet med gaffel og smak til med chili, kvitløk, salt, pepper og limesaft.

3. Skjær mango og agurk i terninger, finhakk rødløk og chili. Vend sammen og skvis over litt limesaft.

Server!

Eg har altså fått prøve meg på både quinoaburger og kikertbollane, og synes absolutt sistnevnte var best på smak og konsistens 🙂

Kikertboller med smakfull quinoasalat, ca. 3 personer
1 pk kikertboller
2,5 dl varmt vatn

Quinossalat
1 dl quinoa kokt med 2 dl vatn
3 never ruccola
1/2-1 agurk
1/2-1 mango
1/2 granateple
1/2 rødløk
100-150 g fetaost
rista cashewnøtter

Slik gjer du:
1. Bland sammen kikertbolle-miksen med varmt vatn, form til boller mellom hendene og steik gylne på steikepanna på middels varme/ 180 grader midt i ovnen.

2. Kok opp 2 dl vatn, skyll quinoaen og kok i ca. 15 minutt. Bland sammen ingrediensane til salaten og tilsett quinoa når den er avkjølt.

3. Server medan kikertbollane er varme – men dei var like gode kalde – gjerne med gucamole som oppskrift ovenfor.

Ingrediensane er 100% naturlige og består av bønner, erter og gryn i kombinasjon av mel, sprø kjerner og smakrike krydderier. Absolutt eit sunt og godt alternativ, og kikertbollane kjem eg definitivt til å lage igjen!

Pssst 😉 På instagramprofilen min @lindastuhaug kan du stemme på kva middag du synes virker mest spennande, og vinne en matkurv fra Risenta. Enkel konkurranse for deg som er nysgjerrig på Risenta sine produkter!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg