Linda Stuhaug

Annonse

Eltefrie, halvgrove rundstykker med havre og spelt

Eltefrie, halvgrove rundstykker med havre og spelt
Hei! Dagens oppskrift på eltefrie rundstykker finner du og i årets siste utgave av ShapeUp, der er eg fast spaltist. Desse eltefrie rundstykka er laga på same prinsipp som andre eltefrie gjærdeiger; du setter deiga kvelden før med en ørliten menge gjær, lar deiga heve 12-20 timer på kjøkkenbenken og kan nyte ferske rundstykker innen 90 minutter på morgonkvisten. Perfekt helgefrukost!
Desse er laga med havre, spelt/kveite og solsikkekjerner, smakfulle og halvgrove som du gjerne kan variere med andre typer frø/kjerner/nøtter. Håper det frister:
Du trenger, 8 store stk 300 g havremjøl 300 g fint spelt eller kveitemjøl 50 g solsikkekjerner, lett ristet 1 ts salt 1/2 ts tørrgjær 5 dl romtemperert vann
Slik gjer du, dag 1: Bland tørrvarene. Tilsett vatn og rør saman til en klissete deig. Dekk til deiga og la den heve på kjøkkenbenken i 12-20 timer.
Slik gjør du, dag 2:
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken som du strør med litt mjøl, hell over deigen. Brett deigen innover mot midten nokon ganger fra alle sider. Bruk litt ekstra mel om nødvendig, deigen skal bli metta på mel og holde formen. Dra ut deigen til en en rektangulær, stor baguett og skjær opp i 8 passelige biter. Legg dei på et bakepapir og dekk til, la de etterheve i 1 time.
Når det er 30 minutt igjen av hevetida, sett steikeovnen på 250 grader (over-undervarme) og sett samtidig et steikebrett midt i ovnen. Etter 30 minutt tar du steikebrettet ut av ovnen (pass på, den er glovarm!), og sett bakepapiret med rundstykkene på det varme stekebrettet. Du kan gjerne pensle med litt vann og strø over frø/kjerner om det er ønskelig. Sett direkte tilbake i ovnen og reduser varmen til 225 grader. Steik rundstykkene til de er godt gylne, ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Nyt med salt eller søtt pålegg. Rundstykka passer like godt til frukost, lunsj/matpakke, tilbehør til suppe, salat eller middagen. Dei kan fint frysast!
God lillelørdag!
I Oslo er det skikkelig snøkaos idag, men eg er en av dei som venta spent på vinteren, så dte gjer meg absolutt ingenting 🙂

Hei!

Dagens oppskrift på eltefrie rundstykker finner du og i årets siste utgave av ShapeUp, der er eg fast spaltist. Desse eltefrie rundstykka er laga på same prinsipp som andre eltefrie gjærdeiger; du setter deiga kvelden før med en ørliten menge gjær, lar deiga heve 12-20 timer på kjøkkenbenken og kan nyte ferske rundstykker innen 90 minutter på morgonkvisten. Perfekt helgefrukost!

Desse er laga med havre, spelt/kveite og solsikkekjerner, smakfulle og halvgrove som du gjerne kan variere med andre typer frø/kjerner/nøtter. Håper det frister:

Du trenger, 8 store stk
300 g havremjøl
300 g fint spelt eller kveitemjøl
50 g solsikkekjerner, lett ristet
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
5 dl romtemperert vann

Slik gjer du, dag 1:
Bland tørrvarene. Tilsett vatn og rør saman til en klissete deig. Dekk til deiga og la den heve på kjøkkenbenken i 12-20 timer.


Slik gjør du, dag 2:

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken som du strør med litt mjøl, hell over deigen. Brett deigen innover mot midten nokon ganger fra alle sider. Bruk litt ekstra mel om nødvendig, deigen skal bli metta på mel og holde formen. Dra ut deigen til en en rektangulær, stor baguett og skjær opp i 8 passelige biter. Legg dei på et bakepapir og dekk til, la de etterheve i 1 time.

Når det er 30 minutt igjen av hevetida, sett steikeovnen på 250 grader (over-undervarme) og sett samtidig et steikebrett midt i ovnen. Etter 30 minutt tar du steikebrettet ut av ovnen (pass på, den er glovarm!), og sett bakepapiret med rundstykkene på det varme stekebrettet. Du kan gjerne pensle med litt vann og strø over frø/kjerner om det er ønskelig. Sett direkte tilbake i ovnen og reduser varmen til 225 grader. Steik rundstykkene til de er godt gylne, ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt med salt eller søtt pålegg. Rundstykka passer like godt til frukost, lunsj/matpakke, tilbehør til suppe, salat eller middagen. Dei kan fint frysast!

God lillelørdag!

I Oslo er det skikkelig snøkaos idag, men eg er en av dei som venta spent på vinteren, så dte gjer meg absolutt ingenting 🙂

Annonse

3 Kommentarer

N

Nikoline

28. februar 2018

Kan man bake disse rundstykkene på samme måte som vanlig gjærdeig? Altså samme dag, med vanlig heving?

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Tja, det går nok fint det altså 🙂

N

Nikoline

1. mars 2018

Tusen takk for svar, det skal jeg prøve

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg