Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, sprø havreflarn

Sukkerfri, sprø havreflarn
Riktig god mandag!
Det er vell innafor å starte veka med litt julekaker? 🙂 Det synes eg så absolutt no i desember!
Dagens oppskrift er sukkerfri, sprø havreflarn – som også med eit par justeringer lages både glutenfrie og/eller melkefrie for dei har behov for det. Superenkle å lage, supergode å ete.
PS! I slike oppskrifter som denne (småkaker) utgjer sukrin ein relativt stor del av tørrvarene. I desse oppskriftene er det dessverre nokon som kjenner ein kald/isande ettersmak av ferdig resultat.
Du trenger, 25-30 stk 100 g havregryn, lettkokte 100 g smør, smelta* 1 egg 60 g sukrin gold 20 g sukrin+ 1 ts bakepulver 1 strøken ss valgfritt mjøl*
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, hell over havregryna og la det stå i 5-10 minutt å svelle.
2. I mellomtida pisker du egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig og lysare eggedosis med miksmaster*.
3. Rør eggedosisen inn i havregrynsblandinga. Tilsett bakepulver og mjøl og vend godt sammen.
4. Legg deiga som små klatter på steikebrett med bakepapir. Hugs mellomrom, massen vil flyte utover! Steik midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til havreflarna er gylne i kantane. Følg med, for steiketida vil variere fra ovn til ovn.
5. La havreflarna avkjøle seg litt på steikebrettet, deretter på rist til dei er heilt avkjølte.
Tips og alternativer* – Som valgfritt mjøl anbefaler eg speltmjøl, kveitemjøl eller eventuelt havremjøl/bokkvetemjøl om du må ha glutenfri havreflarn (og bruk glutenfri havregryn, naturligvis).
– Eggedosis av sukrin blir ikkje heilt det samme som med sukker, men den skal bli luftig og lysare i fargen. Dette tar litt tid med miksmaster, heller litt for lenge enn litt for kort!
– Må du ha 100% melkefri havreflarn? Bytt ut smør med melkefri margarin.
Lurer du på ingrediensane i innlegget? Les innlegget «Her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare julekaker» 🙂
Oppbevar havreflarna i kakeboks. Dei blir litt sprøare når dei oppbevares, men det er jo berre godt 🙂 Kan fint stå i minst 2 veker.
Eg synes havreflarn er veldig gode for seg sjølv, men å lage sjokoladeflarn er også knallgodt;
Oppskrifta finner du HER!
Velbekomme og håper det smaker <3

Riktig god mandag!

Det er vell innafor å starte veka med litt julekaker? 🙂 Det synes eg så absolutt no i desember!

Dagens oppskrift er sukkerfri, sprø havreflarn – som også med eit par justeringer lages både glutenfrie og/eller melkefrie for dei har behov for det. Superenkle å lage, supergode å ete.

PS! I slike oppskrifter som denne (småkaker) utgjer sukrin ein relativt stor del av tørrvarene. I desse oppskriftene er det dessverre nokon som kjenner ein kald/isande ettersmak av ferdig resultat.

Du trenger, 25-30 stk
100 g havregryn, lettkokte
100 g smør, smelta*
1 egg
60 g sukrin gold
20 g sukrin+
1 ts bakepulver
1 strøken ss valgfritt mjøl*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, hell over havregryna og la det stå i 5-10 minutt å svelle.

2. I mellomtida pisker du egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig og lysare eggedosis med miksmaster*.

3. Rør eggedosisen inn i havregrynsblandinga. Tilsett bakepulver og mjøl og vend godt sammen.

4. Legg deiga som små klatter på steikebrett med bakepapir. Hugs mellomrom, massen vil flyte utover! Steik midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til havreflarna er gylne i kantane. Følg med, for steiketida vil variere fra ovn til ovn.

5. La havreflarna avkjøle seg litt på steikebrettet, deretter på rist til dei er heilt avkjølte.

Tips og alternativer*
– Som valgfritt mjøl anbefaler eg speltmjøl, kveitemjøl eller eventuelt havremjøl/bokkvetemjøl om du må ha glutenfri havreflarn (og bruk glutenfri havregryn, naturligvis).

– Eggedosis av sukrin blir ikkje heilt det samme som med sukker, men den skal bli luftig og lysare i fargen. Dette tar litt tid med miksmaster, heller litt for lenge enn litt for kort!

– Må du ha 100% melkefri havreflarn? Bytt ut smør med melkefri margarin.

Lurer du på ingrediensane i innlegget? Les innlegget «Her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare julekaker» 🙂

Oppbevar havreflarna i kakeboks. Dei blir litt sprøare når dei oppbevares, men det er jo berre godt 🙂 Kan fint stå i minst 2 veker.


Eg synes havreflarn er veldig gode for seg sjølv, men å lage sjokoladeflarn er også knallgodt;

Oppskrifta finner du HER!

Velbekomme og håper det smaker <3

Annonse

8 Kommentarer

G

Gudrun Birkeland

16. desember 2019

Hei Hvorfor bruker du både sukrin gold og sukrin+ Hva er forskjellen på de ulike sukrin typene? Og til slutt, hvordan beregner man om sukker til sukrin og man følger en oppskrift med sukker..?

Linda Stuhaug

17. desember 2019

Eg kombinerer alltid fordi det gir det beste resultatet på både smak og konsistens. Meir om sukrinvariantane og mengde kan du lese her: https://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/ 🙂

t

therese

6. desember 2019

ÅneiKlarte og lage 10 stk. Haha! Så ikke i innlegget at det var 25-30 stk.. Sitter spent og følger med på hvordan de kommer til og bli når de er ute av ovnen.. FÅR SKYLDE på gravid hjernen! Takk for super oppskrift, neste gang skal jeg lese litt nøyere igjennom!

Linda Stuhaug

6. desember 2019

Oisann! Haha! Håper ikkje resultatet blir så ille uansett 😀 Smaken som teller!! 🙂

t

therese

6. desember 2019

De blei faktisk veldig gode, sprø også utrolig nok. Elsker oppskriftene dine, du er inspirerende 🙂

Linda Stuhaug

7. desember 2019

Så bra!! Tusen takk, det er veldig kjekt å lese 😀

T

Tina

28. februar 2018

Hei 🙂 Takk for mange gode oppskrifter. Jeg har ikke sukrin nå men stevia. Er ikke stevia bedre enn vanlig farin? Fikk lyst å lage noe ut en sukker i kveld skjønner du 😉

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Hei! Det vil nok ikkje fungere å bytte ut sukrin med stevia i denne oppskrifta, då mengden og sukrinen er nødvendig for konsistensen…

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg