Linda Stuhaug

Annonse

5. desember 2017

Ovnsbakt Stange kyllinglår med smakfull quinoasalat

Ovnsbakt Stange kyllinglår med smakfull quinoasalat
Heisann!
Kvardagsmiddagane mine blir som regel til av det eg finner heime, og når eg fant en pakke med Stange kyllinglår i frysaren, så var det berre å ruske saman tilbehøret av det eg hadde tilgjengelig. Det blei en komplett og digg middag med smakfull quinoasalat som tilbehør. Ikkje så fancy, men veldig godt og superenkelt – quinoa har eg fått skikkelig smaken for og det løfter virkelig ein kvar rett!
Ovnsbakt stange kyllinglår 1-2 kyllinglår pr. person valgfritt krydder, eg har brukt urtesalt, pepper og paprikakrydder gjerne litt finhakka kvitløk og chili smør
Quinoasalat, 2-3 personer 1,5 dl quinoa 1 pk ruccola 1 spisspaprika en liten bit rødløk 1/3 agurk 1/2 mango 1 avokado
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg låra i en ildfast form med skinnsida opp. Ha over krydder, kvitløk og chili. Fordel tynne ostehøvelskiver med smør over kyllingen. Steik midt i ovnen i ca. 25 minutt, deretter setter du på grillfunksjon og plasser kyllingen øverst i ovnen. Steik i ca. 5 minutter til skinnsida er sprø.
2. Mens kyllingen steiker lager du quinoasalaten. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
3. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Server straks kyllingen er klar!
Lag gjerne opp mykje når du først er i gang, dette er middag som smaker like godt dagen etterpå!
Tips: riv av kyllingkjøttet og lag en komplett kylling- og quinoasalat. Det må vell vere den perfekte matpakken også?
Og eit siste tips: ta vare på beina og kok kraft♥ Eg har samla opp alle Stange kyllingbein eg har hatt dei siste månedane og fryst ned, så skal eg langtidskoke fleire liter med kraft når eg først er i gang 🙂 Billig, næringsrikt og veldig godt.
Bon Apetit!

Heisann!

Kvardagsmiddagane mine blir som regel til av det eg finner heime, og når eg fant en pakke med Stange kyllinglår i frysaren, så var det berre å ruske saman tilbehøret av det eg hadde tilgjengelig. Det blei en komplett og digg middag med smakfull quinoasalat som tilbehør. Ikkje så fancy, men veldig godt og superenkelt – quinoa har eg fått skikkelig smaken for og det løfter virkelig ein kvar rett!

Ovnsbakt stange kyllinglår
1-2 kyllinglår pr. person
valgfritt krydder, eg har brukt urtesalt, pepper og paprikakrydder
gjerne litt finhakka kvitløk og chili
smør

Quinoasalat, 2-3 personer
1,5 dl quinoa
1 pk ruccola
1 spisspaprika
en liten bit rødløk
1/3 agurk
1/2 mango
1 avokado

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg låra i en ildfast form med skinnsida opp. Ha over krydder, kvitløk og chili. Fordel tynne ostehøvelskiver med smør over kyllingen. Steik midt i ovnen i ca. 25 minutt, deretter setter du på grillfunksjon og plasser kyllingen øverst i ovnen. Steik i ca. 5 minutter til skinnsida er sprø.

2. Mens kyllingen steiker lager du quinoasalaten. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).

3. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Server straks kyllingen er klar!

Lag gjerne opp mykje når du først er i gang, dette er middag som smaker like godt dagen etterpå!

Tips: riv av kyllingkjøttet og lag en komplett kylling- og quinoasalat. Det må vell vere den perfekte matpakken også?

Og eit siste tips: ta vare på beina og kok kraft♥ Eg har samla opp alle Stange kyllingbein eg har hatt dei siste månedane og fryst ned, så skal eg langtidskoke fleire liter med kraft når eg først er i gang 🙂 Billig, næringsrikt og veldig godt.

Bon Apetit!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg