Linda Stuhaug

Annonse

11. desember 2017

Sukkerfri sandnøtter

Sukkerfri sandnøtter
God mandag!
Vi starter veka igjen med sukkerfri julebakst, og idag er det sandnøtter sin tur. Sukkerfri sandnøtter har vore eit par veldig sterke lesarønsker, så no håper eg de som har ønska seg desse, får dei med seg 🙂 Sandnøtter er uansett veldig enkle å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Oppskrifta er inspirert av Matsans sine sandnøtter, gjort om til sukkerfri variant, som også enkelt kan lagast glutenfri og/eller melkefri for dei som trenger det:
Sukkerfri sandnøtter, ca. 30 stk 125 g smør* 50 g sukrin gold 30 g sukrin+ 1/2 egg 1/2 ts ekte vaniljepulver* 60 g kveitemjøl eller speltmjøl* 250 g potetmjøl
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Visp smør og sukrin til en lysare og luftigare smørkrem. Tilsett egg og vaniljepulver og bland godt.
2. Bland mjøl og potetmjøl. Sikt det inn i resten av deiga og kna godt saman til en fast og fin deig.
3. Trill kuler av deiga og sett på eit steikebrett med bakepapir. Trykk lett med en gaffel på overflata av kulene.
4. Steik kulene midt i ovnen, ca. 10 minutter – til dei er tørre og lett gylne på undersida. Sandnøttene skal fortsatt vere lyse. Avkjøl litt på plata, deretter på rist.
5. Når sandnøttene er heilt avkjølte er dei klare til å etast. Oppbevar i en kakeboks i romtemperatur.
Tips og alternativ* – Bruk melkefritt smør for melkefri sandnøtter.
– Må du ha glutenfri sandnøtter kan du brukt anna valgfritt mjøl istedenfor kveitemjøl eller speltmjøl. Eg anbefaler bokkveitemjøl eller en anna relativt nøytral meltype med nokolunde dei samme egenskapane som kveite- og spelt.
– Vaniljepulver gir en veldig god smak og anbefalast, men men sløyfast vists ein ikkje har det. Du kan og bruke frø fra 2 vaniljestenger.
Håper det frister!
Imorgon kjem det oppskrift på lussekatter, det har vore enormt etterspurt den siste veka…! 😉 Så då er det berre å titte innom om du vil ha oppskrift på gule, lekre boller til luciadagen!

God mandag!

Vi starter veka igjen med sukkerfri julebakst, og idag er det sandnøtter sin tur. Sukkerfri sandnøtter har vore eit par veldig sterke lesarønsker, så no håper eg de som har ønska seg desse, får dei med seg 🙂 Sandnøtter er uansett veldig enkle å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Oppskrifta er inspirert av Matsans sine sandnøtter, gjort om til sukkerfri variant, som også enkelt kan lagast glutenfri og/eller melkefri for dei som trenger det:

Sukkerfri sandnøtter, ca. 30 stk
125 g smør*
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1/2 egg
1/2 ts ekte vaniljepulver*
60 g kveitemjøl eller speltmjøl*
250 g potetmjøl

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Visp smør og sukrin til en lysare og luftigare smørkrem. Tilsett egg og vaniljepulver og bland godt.

2. Bland mjøl og potetmjøl. Sikt det inn i resten av deiga og kna godt saman til en fast og fin deig.

3. Trill kuler av deiga og sett på eit steikebrett med bakepapir. Trykk lett med en gaffel på overflata av kulene.

4. Steik kulene midt i ovnen, ca. 10 minutter – til dei er tørre og lett gylne på undersida. Sandnøttene skal fortsatt vere lyse. Avkjøl litt på plata, deretter på rist.

5. Når sandnøttene er heilt avkjølte er dei klare til å etast. Oppbevar i en kakeboks i romtemperatur.

Tips og alternativ*
– Bruk melkefritt smør for melkefri sandnøtter.

– Må du ha glutenfri sandnøtter kan du brukt anna valgfritt mjøl istedenfor kveitemjøl eller speltmjøl. Eg anbefaler bokkveitemjøl eller en anna relativt nøytral meltype med nokolunde dei samme egenskapane som kveite- og spelt.

– Vaniljepulver gir en veldig god smak og anbefalast, men men sløyfast vists ein ikkje har det. Du kan og bruke frø fra 2 vaniljestenger.

Håper det frister!

Imorgon kjem det oppskrift på lussekatter, det har vore enormt etterspurt den siste veka…! 😉 Så då er det berre å titte innom om du vil ha oppskrift på gule, lekre boller til luciadagen!

Annonse

8 Kommentarer

T

Torunn

8. desember 2018

Hei. Kan egg erstattes med noe annet?

Linda Stuhaug

9. desember 2018

Hei! Det har eg dessverre ingen erfaring med. Du kan sikkert bruke det du pleier å erstatte egget med? 🙂 Eg veit mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter.

B

Birte Nybakk

19. desember 2023

Eg bake desse til jul kvart år, dei er heilt nydelige😍

Linda Stuhaug

21. desember 2023

Så hyggelig🤩

G

Gunn Iren Holm

1. desember 2019

Hei Jeg skal bake med mine elever der en har diabetes. Hvor mange karbohydrater er det i denne oppskrifta? Sukkerfrie sandnøtter. Digger oppskriftene dine

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Hei! Eg rekner ikkje på næringsinnhold, det må ein gjere sjølv visst det er behov for å vite 🙂 Håper oppskrifta faller i smak!

S

Siri Fjeld

22. november 2020

Hei. Jeg har laget disse nå. De ble fryktelig smuldrete, slet med å trille kuler, og smuler veldig nå når de er ferdigstekt. Hva kan jeg ha gjort feil? Kunne det hatt noe for seg å tilsette hele egget? Mvh Siri

Linda Stuhaug

22. november 2020

Hei! Det er litt vanskelig å svare på visst du fulgte oppskrifta og ingrediensane, men visst egget var litt lite så kanskje det har betydning! Ellers så skal dei vere litt smuldrete, men ikkje på den måten at dei smudrer opp når man tar i dei på en måte 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg