Linda Stuhaug

Annonse

19. desember 2017

Sukkerfri sjokoladefudge med brente mandler

Sukkerfri sjokoladefudge med brente mandler
Hei!
En av mine mest populære juleoppskrifter hittil i år er definitivt sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade. Den er blitt superpopulær! Idag har eg en ny vri til dere, nemlig sjokoladefudge med brente mandler. Knallgod, fløyelsmjuk fudge som smelter på tunga, i kombinasjon med brente mandler som både gir smak og crunch. Nam♥
Oppskrifta på sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade finner du HER!
Sjokoladefudge med brente mandler, ca. 15 biter 2 dl vikingmelk eller kremfløyte 40 g sukrin gold 15 g ekte smør 30 g sukkerfri, mørk sjokolade – minst 65% sukkerfri, brente og skivede mandler – oppskrift HER
Slik gjer du: 1. Bland saman vikingmelk/kremfløte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal masssen koke til den er fyldig og karamellfarga. Tida vil variere, men hos meg tar det ca. 10 minutter. Stopp mikrobølgeovnen regelmessig mot slutten og rør ofte. Konsistensen skal vere som yoghurt.
PS! Denne prosessen kan du også gjere i en kjele/teflonpanne. Bruk medium varme og la det småkoke under omrøring. Dette tar en del lengre tid, 30-60 minutter.
2. Når karamellmassen er ferdig rører du inn sjokolade i biter. Sjokoladen vil smelte i den varme karamellmassen.
3. Fordel brente mandler i bunnen av en liten form med bakepapir eller silikonform. Fordel sjokolademassen over nøttene i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling, og oppbevar sjokoladefudgen i kjøleskap.
Eg har alltid skivede, brente mandler i kjøkkenskapet og då tok det meg berre 10-15 minutt å lage desse 🙂 Raskt og enkelt!
Eg bruker alltid mørk sjokolade fra merket Cavalier, søta med stevia. Desse får ein på helsekostbutikk 🙂 Du kan og bruke 70% sjokolade fra dagligvarebutikken, men då blir dei naturligvis ikkje 100% sukkerfri.
Håper det frister♥

Hei!

En av mine mest populære juleoppskrifter hittil i år er definitivt sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade. Den er blitt superpopulær! Idag har eg en ny vri til dere, nemlig sjokoladefudge med brente mandler. Knallgod, fløyelsmjuk fudge som smelter på tunga, i kombinasjon med brente mandler som både gir smak og crunch. Nam♥

Oppskrifta på sukkerfri vaniljefudge med brente mandler og kvit sjokolade finner du HER!

Sjokoladefudge med brente mandler, ca. 15 biter
2 dl vikingmelk eller kremfløyte
40 g  sukrin gold
15 g ekte smør
30 g sukkerfri, mørk sjokolade – minst 65%
sukkerfri, brente og skivede mandler – oppskrift HER

Slik gjer du:
1. Bland saman vikingmelk/kremfløte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal masssen koke til den er fyldig og karamellfarga. Tida vil variere, men hos meg tar det ca. 10 minutter. Stopp mikrobølgeovnen regelmessig mot slutten og rør ofte. Konsistensen skal vere som yoghurt.

PS! Denne prosessen kan du også gjere i en kjele/teflonpanne. Bruk medium varme og la det småkoke under omrøring. Dette tar en del lengre tid, 30-60 minutter.

2. Når karamellmassen er ferdig rører du inn sjokolade i biter. Sjokoladen vil smelte i den varme karamellmassen.

3. Fordel brente mandler i bunnen av en liten form med bakepapir eller silikonform. Fordel sjokolademassen over nøttene i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling, og oppbevar sjokoladefudgen i kjøleskap.

Eg har alltid skivede, brente mandler i kjøkkenskapet og då tok det meg berre 10-15 minutt å lage desse 🙂 Raskt og enkelt!

Eg bruker alltid mørk sjokolade fra merket Cavalier, søta med stevia. Desse får ein på helsekostbutikk 🙂 Du kan og bruke 70% sjokolade fra dagligvarebutikken, men då blir dei naturligvis ikkje 100% sukkerfri.

Håper det frister♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg