Seige, søte og sprø nøttekjeks

Hei!

Etter eg lagde sukkerfri nøttetopper med hasselnøtter forrige veke, fikk eg lagt inn ei bestilling av papsen der han ville ha akkurat det samme, men med mandler, valnøtter og biter av dadler. Javel, då fikk eg vell berre lage det då 😉

Desse blei utrulig gode, så han er ikkje så dum altså. Seige, søte og sprø i kantane, med nydelig smak av nøtter og biter av dadler. Er du ikkje så glad i dadler kan det sløyfast eller byttast med rosin eller fiken. En kombinasjon som er nydelig no til jul!

Uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Seige, søte og sprø nøttekjeks, ca. 20 stk 
100 g mandler
100 g valnøtter
3 ss sukrin gold*
1 eggekvite
100 g fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂

Desse synes vi alle var bedre enn hasselnøtt-toppane, litt meir smak og digg med biter av dadler. Anbefalast 🙂 Også er jo dei SÅ enkle å lage også 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 kommentarer

  1. Ser veldig godt ut! Kan jeg bruke fiber sirup gold? 🙂 har ikke clear

    1. Ja, det kan du – men dei blir ikkje like seige og du må redusere litt på sukrin mengden 🙂

  2. Kan ein bruke agave sirup i staden for fiber sirup clear?:)

    1. Du KAN det, men då må du berre vite at kjeksa vil bli heilt mjuke tvers gjennom, og ikkje få den sprø utsida og seige kjernen 🙂

      1. .. og du må bruke litt mindre sukrin gold, for agavesirup er søtare enn fibersirup clear 🙂

  3. Hei! Om jeg ikke hr fibersirup – kan jeg øke mengden sukrin gold? Vet du i tilfelle med hvor mye?

    1. Nei, du må ha noko flytande. Du kan bytte det med anna flytande søtning, men då får du ikkje den seige konsistensen med sprø utside 🙂