Linda Stuhaug

Annonse

Seige, søte og sprø nøttekjeks

Seige, søte og sprø nøttekjeks
Hei!
Etter eg lagde sukkerfri nøttetopper med hasselnøtter forrige veke, fikk eg lagt inn ei bestilling av papsen der han ville ha akkurat det samme, men med mandler, valnøtter og biter av dadler. Javel, då fikk eg vell berre lage det då 😉
Desse blei utrulig gode, så han er ikkje så dum altså. Seige, søte og sprø i kantane, med nydelig smak av nøtter og biter av dadler. Er du ikkje så glad i dadler kan det sløyfast eller byttast med rosin eller fiken. En kombinasjon som er nydelig no til jul!
Uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Seige, søte og sprø nøttekjeks, ca. 20 stk 100 g mandler 100 g valnøtter 3 ss sukrin gold* 1 eggekvite 100 g fibersirup clear 3 store, saftige dadler i små biter 1/2 ts kanel en god klype maldonsalt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂
Desse synes vi alle var bedre enn hasselnøtt-toppane, litt meir smak og digg med biter av dadler. Anbefalast 🙂 Også er jo dei SÅ enkle å lage også 😉

Hei!

Etter eg lagde sukkerfri nøttetopper med hasselnøtter forrige veke, fikk eg lagt inn ei bestilling av papsen der han ville ha akkurat det samme, men med mandler, valnøtter og biter av dadler. Javel, då fikk eg vell berre lage det då 😉

Desse blei utrulig gode, så han er ikkje så dum altså. Seige, søte og sprø i kantane, med nydelig smak av nøtter og biter av dadler. Er du ikkje så glad i dadler kan det sløyfast eller byttast med rosin eller fiken. En kombinasjon som er nydelig no til jul!

Uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Seige, søte og sprø nøttekjeks, ca. 20 stk
100 g mandler
100 g valnøtter
3 ss  sukrin gold*
1 eggekvite
100 g  fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂

Desse synes vi alle var bedre enn hasselnøtt-toppane, litt meir smak og digg med biter av dadler. Anbefalast 🙂 Også er jo dei SÅ enkle å lage også 😉

Annonse

8 Kommentarer

L

Linda cathrin

5. november 2018

Heisann, bare lurte på om eggehviten skal piskes stiv eller skal den bare rett oppi røra som den er?

Linda Stuhaug

6. november 2018

Ingenting skal stivpiskast – då hadde eg skrevet det 🙂

H

Hevi

24. april 2019

Takk for oppskriften ! Flinke deg ❤️Den ser fantastisk ut

Linda Stuhaug

25. april 2019

Kjeksa er nydelige! Ein storfavoritt i heimen 😀

M

Marthe

21. november 2019

Kan jeg bytte ut valnøtter med cashewnøtter?

Linda Stuhaug

21. november 2019

Det går nok sikkert fint 🙂

H

Hilde

30. juli 2018

Går disse ann å fryse ? 🙂

Linda Stuhaug

31. juli 2018

Du kan jo prøve 🙂 Eg har aldri testa det, så veit ikkje korleis dei smaker etter frysing.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg