Linda Stuhaug

Annonse

Krema brokkolisalat med druer og valnøtter

Krema brokkolisalat med druer og valnøtter
God fredag, og god bittelille-julafta♥
Idag har eg en ny vri på brokkolisalat til dere. Eg fikk tips av en lesar å prøve druer i brokkolisalaten for litt ekstra friskhet og sødme, så det har eg lenge tenkt på. I tillegg har eg brukt valnøtter i mangel på pinjekjerner, så brokkolisalaten fikk en litt ny vri som eg har lyst å dele 🙂 Grunnoppskrifta er den samme som eg har delt tidligare, både med og uten bacon.
Brokkolisalaten er virkelig enkel å lage, og du slenger den saman på 10-15 minutt:
Krema brokkolisalat med druer og valnøtter, tilbehør til 4-6 personer 2 store brokkoli 2 beger, 600 g kesam eller rømme 100 g majones (eller meir kesam/rømme) 100 g valnøtter 100 g rosiner 2-3 ss eplecidereddik 1-2 ts sukrin+ (eller sukker) 100 g druer
Slik gjer du: Kutt brokkoli i mindre buketter. Strø over valnøtter (spar litt til toppen!) og rosiner.
I en egen bolle blander du saman kesam/rømme, majones og smaker til med eplecidereddik og sukrin+/sukker. Vend dressingen inn i brokkoliblandinga.
Ha brokkolisalaten over i ei skål og topp med druer delt i to og valnøtter før servering.
Brokkolisalaten er nydelig som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling – men passer også ypperlig som en kaldrett på koldtbord og lignande. No som jula nærmer seg så er den heilt super til for eksempel julelunsjen!
En fantastisk kombinasjon av både smaker og konsistenser – eg elska virkelig brokkolsalat og det gjer mine nærmaste også, eg får nemlig alltid bestilling på brokkolisalat når det er noko som skal lagast til felles koldtbord. Neste gang skal eg servere denne nye vrien!
Håper det frister!
Og vil du helle prøve deg på brokkolisalat med bacon, så finner du den oppskrifta her:
Ha en riktig fin bittelille-julafta vidare! Eg stikker innom imorgon også 🙂

God fredag, og god bittelille-julafta♥

Idag har eg en ny vri på brokkolisalat til dere. Eg fikk tips av en lesar å prøve druer i brokkolisalaten for litt ekstra friskhet og sødme, så det har eg lenge tenkt på. I tillegg har eg brukt valnøtter i mangel på pinjekjerner, så brokkolisalaten fikk en litt ny vri som eg har lyst å dele 🙂 Grunnoppskrifta er den samme som eg har delt tidligare, både med og uten bacon.

Brokkolisalaten er virkelig enkel å lage, og du slenger den saman på 10-15 minutt:

Krema brokkolisalat med druer og valnøtter, tilbehør til 4-6 personer
2 store brokkoli
2 beger, 600 g kesam eller rømme
100 g majones (eller meir kesam/rømme)
100 g valnøtter
100 g rosiner
2-3 ss eplecidereddik
1-2 ts sukrin+ (eller sukker)
100 g druer

Slik gjer du:
Kutt brokkoli i mindre buketter. Strø over valnøtter (spar litt til toppen!) og rosiner.

I en egen bolle blander du saman kesam/rømme, majones og smaker til med eplecidereddik og sukrin+/sukker. Vend dressingen inn i brokkoliblandinga.

Ha brokkolisalaten over i ei skål og topp med druer delt i to og valnøtter før servering.

Brokkolisalaten er nydelig som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling – men passer også ypperlig som en kaldrett på koldtbord og lignande. No som jula nærmer seg så er den heilt super til for eksempel julelunsjen!

En fantastisk kombinasjon av både smaker og konsistenser – eg elska virkelig brokkolsalat og det gjer mine nærmaste også, eg får nemlig alltid bestilling på brokkolisalat når det er noko som skal lagast til felles koldtbord. Neste gang skal eg servere denne nye vrien!

Håper det frister!

Og vil du helle prøve deg på brokkolisalat med bacon, så finner du den oppskrifta her:

Ha en riktig fin bittelille-julafta vidare! Eg stikker innom imorgon også 🙂

Annonse

2 Kommentarer

V

Vanja

26. juni 2018

Kan man bruke mager kesam? Kan eplecidereddik byttes mot noe? Sitron feks?

Linda Stuhaug

26. juni 2018

Ja og ja 🙂 Smak til med sitronsaft eller noko anna syrlig!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg