Søtpotet- og gulrotsuppe

Hei!

Vi er godt i gang med ei ny veke, og idag har eg oppskrift på søtpotet- og gulrotsuppe til dere. Dette er en perfekt kvardagsmiddag som passer for heile familien, og kan fint lagast på under halvtimen (skjær små biter av gulrot og søtpotet). Vi liker jo kvardagsmidager som både er raske, enkle og sunne, gjer vi ikkje? 🙂

Søtpotet- og gulrotsuppe, ca. 4 personer
800 g gulrot
500 g søtpotet
1 stk løk
3 stk kvitløksfedd
2 ss revet, frisk ingefær
12 dl kyllingkraft/buljong
2-3 dl creme fraiche, fløyte eller kokosmelk
salt og og pepper
1 ss smør/olje

Slik gjer du:
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i mindre biter. Hakk løk og kvitløk. Steik alt i litt smør/olje under omrøring. Tilsett ingefær og kraft, og la suppa småkoke til grønnsakene er møre.

Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme friche/fløyte/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du ønsker tynnare suppe – eg liker best at den er fyldig.

Server suppa med den toppingen du ønsker, eg brukte stekt bacon – men her passer det både med egg, rista gresskarkjerner, kyllingfilet, revet kylling m.m.

Ei suppe som smaker like godt til middag dagen etterpå. Suppa kan fint frysast i porsjoner og varmast opp til en kjapp middag seinare også 🙂 Restemiddag er gull å ha i frysaren på hektiske dager!

Og du, ønsker du å servere med godt brød til? Då har eg 4 forskjellige forslag fra arkivet;

Litt grovare speltfocaccia HER:

*

Proteinrike havrerundstykker med gulrot HER:

*

Halvgrove rugscones HER:

*

Proteinrike havrebriks HER:

Håper du finner noko som frister 🙂

Riktig god tirsdag til alle♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Er det noe forskjell på smak om en bruker creme fraiche eller kokosmelk? Bruker du lett eller vanlig?

    1. Nei, er ikkje noko særlig forskjell. Men greit med alternaiv til melkeprodukt for dei som ikkje tåler det 🙂 Eg bruker originalvarianter av både creme fraiche og kokosmelk i supper.

  2. Hei:) har du noen tips til hva man kan bytte ut løk og hvitløk med for å få en lignende god smak? I denne suppa, men gjerne også generelt. Helst ikke selleri! Tusen takk for hjelp og mange gode oppskrifter! 😀

    1. Vårløk eller purreløk kan brukast i mange oppskrifter istedenfor løk/kvitløk! Visst du kan bruke det..? 🙂

  3. Hei:)
    Kan yaconsirup brukes på grøt?

    Er ute etter noe som ikke påvirker blodsukkeret noe særlig slik honning gjør. Hva anbefaler du?

    1. Har du prøvd sukrin gold på varm graut? Den karamelliserer seg og smelter på toppen, veldig godt 🙂 Ellers er yaconsirup og eit godt alternaiv som ikkje påvirker blodsukkeret i særlig stor grad.

      1. Takk for svar

  4. Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet?

    1. 3-4 dager kanskje 🙂