Linda Stuhaug

Annonse

18. januar 2018

Tynne frukostpannekaker

Tynne frukostpannekaker
God tirsdag!
Som mange av dåkke veit så elsker eg pannekaker. Då snakka eg sunne og proteinrike havrepannekaker som eg ete til frukost, lunsj eller kveldsmat med digg pålegg. Aller best synes eg pannekakene er når dei er saftige, fluffy og litt tjukke – men hin dagen lagde eg faktisk tynne, proteinrike havrepannekaker for første gang på lenge. Godt er det også, og en virkelig smakfull start på dagen! Her er oppskrifta mi på tynne frukostpannekaker, som både er næringsrike, mettande og veldig gode:
Tynne frukostpannekaker, 1 porsjon 1 stort egg 2 ss kesam 50 g havremjøl* 0,5 dl melk 1 topps ts sukrin+, eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker eit godt dryss kanel og kardemomme
Slik gjer du: Bland saman alle ingrediensane til en jevn røre. La røra svelle ca. 5 minutter. Juster eventuelt med litt meir væske om nødvendig.
Steik gylne pannekaker på begge sider. Bruk middels varme og steikefett om nødvendig. Server strats med det pålegget du ønsker!
Tips/alternativ* – eg liker å bytte ut 15 gram av havremjølet med vaniljeprotein, men det er heilt valgfritt og absolutt ingen nødvendighet. Eg bruker nutramino sitt vaniljeprotein, dette her.
– pannekakene kan du fint lage kvelden før og nyte til frukost dagen etterpå, eller eventuelt ta med i matpakken. Dei er gode kalde også, men har du mulighet til å lune dei litt er det ekstra godt 🙂
I mangel på cottage cheese blei det pannekaker med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Fersk frukt/bær, nøttesmør, sjokoladepålegg, brunost og andre typer ost som brie eller blåmuggost i kombinasjon med honning er andre forslag til pålegg 🙂
Og er du interessert i pannekaker som er saftige, fluffy og litt tjukke?
Les innlegget mitt «slik lager du perfekte havrepannekaker» HER, så får du det virkelig til!
Nyt en sunn og digg frukost, lunsj eller kvelds 😀

God tirsdag!

Som mange av dåkke veit så elsker eg pannekaker. Då snakka eg sunne og proteinrike havrepannekaker som eg ete til frukost, lunsj eller kveldsmat med digg pålegg. Aller best synes eg pannekakene er når dei er saftige, fluffy og litt tjukke – men hin dagen lagde eg faktisk tynne, proteinrike havrepannekaker for første gang på lenge. Godt er det også, og en virkelig smakfull start på dagen! Her er oppskrifta mi på tynne frukostpannekaker, som både er næringsrike, mettande og veldig gode:

Tynne frukostpannekaker, 1 porsjon
1 stort egg
2 ss kesam
50 g havremjøl*
0,5 dl melk
1 topps ts sukrin+, eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane til en jevn røre. La røra svelle ca. 5 minutter. Juster eventuelt med litt meir væske om nødvendig.

Steik gylne pannekaker på begge sider. Bruk middels varme og steikefett om nødvendig. Server strats med det pålegget du ønsker!

Tips/alternativ*
– eg liker å bytte ut 15 gram av havremjølet med vaniljeprotein, men det er heilt valgfritt og absolutt ingen nødvendighet. Eg bruker nutramino sitt vaniljeprotein, dette her.

– pannekakene kan du fint lage kvelden før og nyte til frukost dagen etterpå, eller eventuelt ta med i matpakken. Dei er gode kalde også, men har du mulighet til å lune dei litt er det ekstra godt 🙂

I mangel på cottage cheese blei det pannekaker med kesam og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Fersk frukt/bær, nøttesmør, sjokoladepålegg, brunost og andre typer ost som brie eller blåmuggost i kombinasjon med honning er andre forslag til pålegg 🙂

Og er du interessert i pannekaker som er saftige, fluffy og litt tjukke?


Les innlegget mitt «slik lager du perfekte havrepannekaker» HER, så får du det virkelig til!

Nyt en sunn og digg frukost, lunsj eller kvelds 😀

Annonse

2 Kommentarer

T

Turid Marie Liland

21. januar 2019

Så bra mat du lager..

Linda Stuhaug

22. januar 2019

Takk for det, Turid 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg