Annonse
19. januar 2018
Sunne snickersbiter
Er du som meg og synes kombinasjonen mellom det salte og søte er utrulig digg? Og ikkje minst snickerskombinsjonen med peanøtter, karamell og sjokolade? Då er desse snickersbitane for deg 🙂
Denne snacksen inneholder kun 4 ingredienser, og du kan få tak i alt på dagligvarebutikken. Du kan nyte som sunn snacks, energipåfyll gjennom dagen eller turkos;
Du trenger, 20-25 biter
150 g ferske, saftige dadler (uten stein)
250 g usaltede peanøtter (evt. salte peanøtter, men dropp då maldonsalt)
1/2 ts maldonsalt
valgfritt sjokoladetrekk: ca. 60 g sukkerfri sjokolade (eg har brukt mørk)*
Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender i 1-2 minutter, til alt er godt malt og du får en litt klebig masse. Bruk mjøl om nødvendig, du kan eventuelt bruke for eksempel havremjøl, eller tilsett litt smelta smør/kokosolje om massen er tørr. Du skal kunne klemme den kompakt mellom hendene.
Del massen i to og trykk den kompakt mellom hendene. Bruk hendene til å presse massen ut til en avlang, litt flat pølse. Smelt sjokolade og fordel over. Dryss eventuelt litt hakkede peanøtter på toppen.
Sett i frysaren i minst 30 minutter før servering. Skjær opp i passelige biter og nyt 🙂 Oppbevarast i frysar eller kjøleskap.
Tips*
– bruk gjerne 70% eller 86% mørk sjokolade som sjokoladetrekk, det får man jo tak i på dagligvarebutikker slik som resten av ingrediensane. Bruk gjerne melkefri sjokolade om du må det.
– du kan og rulle kuler av oppskrifta og dyppe i sjokolade. Eg tok latmanns-versjonen denne gangen 🙂
Det som er ekstra digg med desse snickersbitane er at den står seg evig i frysaren/kjøleskapet. Lag opp og ha liggande i en boks i frysa, så kan du ta opp biter etterkvart. Eg serverer den alltid fra frysaren – etter 5 minutt i romtemperatur synes eg den er perfekt 🙂
Kanskje desse passer å ta med på søndagsturen? 🙂
Riktig god helg alle sammen!
Annonse
6 Kommentarer
Frida
15. mars 2018
Linda Stuhaug
16. mars 2018
Sofia
21. august 2018
Linda Stuhaug
21. august 2018
malin
10. november 2020
Linda Stuhaug
10. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR