Linda Stuhaug

Annonse

29. januar 2018

Vegetartaco i hjertesalat

Vegetartaco i hjertesalat
God mandag!
Då er eg i gang igjen med vegetarmandag, dei siste tre vekene har det vore fokus på #jegtarutfordringen – men no er den altså over. Eg anbefaler likevell å ha eit økt fokus på frukt og grønnsaker altså, og med denne middagen kjem ein veldig langt. Eg har laga en fargerik og fresh vri på tacoen; i hjertesalat! Dette er en vegetarvariant med bønnestuing som er perfekt som en kjøttfri middag, og er både sunt, godt og veldig enkelt. Vegetarmiddager er langt fra kjedelig 🙂
Du trenger, ca. 2 personer
Bønnestuing ca. 300 g svarte bønner, drenert vekt 4 tomater, hakka 1/2 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1/2 rød chili, finhakka 2 ss tomatpure 1-3 ss tacokrydder smør/olje til steiking
Tilbehør 1 stk hjertesalat 1/2 mango 1/2 pk cherrytomater vårløk, hakka guacamole, rømme og/eller salsasaus
Slik gjer du: Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett tomater, skylte bønner, tomatpure og la blandingen surrre i 5-10 minutter til en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder, mengden vil variere om du bruker heimelaga eller kjøpt. Mos bønnene lett med en potetstampar.
Gjer klart tilbehøret i mellomtida.
Fyll deretter hjertesalat med bønnestiung og topp med tilbehøret. Nyt et deilig tacomåltid!
Tips! – Bytt gjerne bønnestuing med karbonadedeig eller laks stekt med tacokrydder. Sistnevnte er og knallgodt og anbefalast å prøve!
– Dette er en middag som veldig enkelt kan lagast vegansk: sørg for å steike i olje og server uten meieriprodukt 🙂 Eg har brukt rømme, men guacamole laga på avokado, krydder, kvitløk, litt limesaft er perfekt tilbehør!
Sjølv er eg veldig glad i vegetartaco, og synes det er en super middag uansett om det er mandag, torsdag eller lørdag 🙂 Bruk gjerne skjell/tacolefser/lomper om du heller ønsker det, sjølvsagt.
God mandag!

God mandag!

Då er eg i gang igjen med vegetarmandag, dei siste tre vekene har det vore fokus på #jegtarutfordringen – men no er den altså over. Eg anbefaler likevell å ha eit økt fokus på frukt og grønnsaker altså, og med denne middagen kjem ein veldig langt. Eg har laga en fargerik og fresh vri på tacoen; i hjertesalat! Dette er en vegetarvariant med bønnestuing som er perfekt som en kjøttfri middag, og er både sunt, godt og veldig enkelt. Vegetarmiddager er langt fra kjedelig 🙂

Du trenger, ca. 2 personer

Bønnestuing
ca. 300 g svarte bønner, drenert vekt
4 tomater, hakka
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
2 ss tomatpure
1-3 ss tacokrydder
smør/olje til steiking

Tilbehør
1 stk hjertesalat
1/2 mango
1/2 pk cherrytomater
vårløk, hakka
guacamole, rømme og/eller salsasaus

Slik gjer du:
Steik løk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett tomater, skylte bønner, tomatpure og la blandingen surrre i 5-10 minutter til en fyldig bønnestuing. Smak til med tacokrydder, mengden vil variere om du bruker heimelaga eller kjøpt. Mos bønnene lett med en potetstampar.

Gjer klart tilbehøret i mellomtida.

Fyll deretter hjertesalat med bønnestiung og topp med tilbehøret. Nyt et deilig tacomåltid!

Tips!
– Bytt gjerne bønnestuing med karbonadedeig eller laks stekt med tacokrydder. Sistnevnte er og knallgodt og anbefalast å prøve!

– Dette er en middag som veldig enkelt kan lagast vegansk: sørg for å steike i olje og server uten meieriprodukt 🙂 Eg har brukt rømme, men guacamole laga på avokado, krydder, kvitløk, litt limesaft er perfekt tilbehør!

Sjølv er eg veldig glad i vegetartaco, og synes det er en super middag uansett om det er mandag, torsdag eller lørdag 🙂 Bruk gjerne skjell/tacolefser/lomper om du heller ønsker det, sjølvsagt.

God mandag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg