Supersaftige scones med gulrot, havre og spelt

Hei!

Kan eg friste med supersaftige, grove scones som du lager på 1-2-3? Treng riktignok litt tid i ovnen, men forberedelsane er minimale. Eg har hatt revet gulrot i deiga for å øke smaken, næringsinnholdet og ikkje minst saftigheten i sconesen, og det blei virkelig godt. Desse kan eg anbefale som fersk bakst til helgefrukosten, i matpakken eller som turmat både med og uten pålegg. Passer også perfekt som tilbehør til middagen 🙂

Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g original kesam
1 dl melk
250 g havremjøl
150 g fint speltmjøl (evt. kveitemjøl)
1 stor eller 2 mindre gulrøtter, revet (ca. 150 g)
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, gulrot, bakepulver salt, deretter havremjøl og speltmjøl. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig. Det kan hende du må bruke litt ekstra også.

3. Bruk litt mjøl mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 20-25 minutter, eller til overflata er godt gyllen og sprø, og sconesen er gjennomstekt (sjekk underveis). Avkjøl på rist.

Tips og alternativ*
– Du kan bruke andre mjøltyper etter smak og behag, men det må tilsvare ca. 400 g mjøl. For glutenfri scones ville eg brukt 200-250 g glutenfritt havremjøl og 150-200 g glutenfritt mjøl, for eksempel bokhvetemel.

– Gulrot kan sløyfast for nøytral variant.

Dei holder seg ferske og saftige i fleire dager, og kan fint frysast til ein seinare anledning 🙂

Det virkelig perfekte salat- eller suppebrød til middagen. Vi åt desse som tilbehør til søtpotet- og gulrotsuppe med bacon, nydelig!

Håper det frister!

Imorgon kjem eg med morsdagskake(r), så stikk gjerne innom før helga 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Lagde disse til frokost idag, ble helt prima, veldig saftige og gode. Takk for alle inspirerende oppskrifter. Følger deg jevnlig på bloggen :))

    Ville også si at jeg jobber i en bokhandler og boken din blir spurt om flere ganger iløpet av en dag. Den er veldig populær 🙂

    Ha en fin dag og god helg 🙂

    1. Hei Charlotte! Så kjekt du likte sconesen! Eg synes den var SÅ god 😀

      Veldig hyggelig å lese at boka mi blir etterspurt i bokhandlaren! Det er så stas!

      Riktig god helg til deg <3

    2. Ingunn Nilsen

      Dette var en god oppskrift. Doblet den og hadde en hel langpanne så det ble bra og til mange personer.

      Har fulgt bloggen din lenge så prøver ut mange av oppskriftene. Er veldig glad for at du holder deg til sukkerfritt. Veldig vanskelig å finne oppskrifter som er gode og ikke bare ser gode ut på bilder. Så bare å fortsette med den gode jobben du gjør og er en god inspirator til sunn mat. Du er den første jeg tyr til når jeg må finne en oppskrift.
      Keep up the good work.
      Ha en fin helg ! 🙂 🙂

      1. Så utrulig hyggelig kommentar å få, Ingunn! Tusen takk <3

        Veldig kjekt å lese at eg inspirerer deg, og at oppskriftene mine faller i smak. Håper eg kan fortsette med det framover 🙂 Riktig god helg til deg og dine 🙂

  2. Hei!
    Er så glad i bloggen og oppskriftene dine!
    Bare lurer på om denne oppskriften kan brukes til å lage rundstykker også?

    1. Hei!
      Ja, visst du tenker på å lage små, runde scones framfor en stor scones, så er det ingen problem 🙂 Må nok redusere steiketida litt, men berre følg med underveis 😀

  3. Eg og 6-åringen min laga desse i kveld. Blei utrulig gode, og falt i smak hos heile familien. Digger oppskriftene dine, du er til stor inspirasjon.

    1. Tusen takk Kine, det er superhyggelig å lese <3

  4. Hanne Elisabeth

    Rundstykker

  5. Tone Holsbøe

    Fantastisk gode og saftige. Tror jeg må bake en runde til i morgen

  6. Du har tilfeldigvis ikke sånn ca. kaloriinnhold på disse ? 🙂

    1. Nei, dessverre 🙂