Grov middagspai med spinat, fetoast og soltørka tomater

Riktig god kjøttfri mandag!

Kan eg friste med middagspai idag?

Grov bunn og digg fyll med spinat, fetaost, soltørka tomat og eggeblanding. En smakfull og god middagsrett som passer for heile familien!

Du trenger til 4-5 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll*
200 g fryst spinat
200 g (1 kartong) Apetina fetaost
50 g soltørka tomat
1/2 rødløk
7-8 egg
2 dl melk



Slik gjer du:

1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til paibunnen er gyllen og sprø i kantane.

2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær fetaost i terninger, soltørka tomat i biter og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll med fetaost, soltørka tomat og rødløk, deretter eggeblanding.

4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.

PS! Eg hadde mangel på eit par egg og derfor er eggeblandinga litt lav i paibunnen på bildene, så følger du oppskrifta vil paien bli litt høgare – så du veit det 🙂

Vegetarmiddag på sitt beste! Og den smaker like god kald – perfekt å ha med som middagsrester til lunsj dagen etterpå. 

Kva står på din meny idag? 😉 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 kommentarer

  1. Nam!
    Har du oppskrift på pai uten egg-innholdet? Eller om det i det hele tatt går ann og lage pai uten egg? tenker kanskje noe tomatbasert fyll i stedet?

    1. Hei! Sjølvsagt går det an å bruke noko anna som erstatning for egg! Kva med tomatbasert eller eventuelt krema med creme fraiche (kanskje smakstilsatt med litt gode krydder og kvitløk?) 🙂

  2. Den paien skal eg prøve Går det an å fryse rester?

    1. Det går heilt fint 🙂

  3. Jeg er veldig glad i pai og dette fyllet har jeg brukt mange ganger, men bunnen lager jeg på den vanligste måten, med smør, mel og melk. Når jeg steker den blir bunnen så bløt i bunnen. Ikke sprø. Hva gjør jeg feil?

    1. Hei! Det kan eg ikkje svare på, eg bruker aldri den oppskrifta, så eg veit ikkje korleis den er 😉

      1. Takk for at du tok deg tid til å svare. Med din oppskrift, får du en sprø bunn?

      2. Denne bunnen blir lett sprø, ja 🙂

  4. Hei!
    Denne så utrolig god ut 🙂
    Har alltid lurt på om det er mulig å lage pai uten paiform. Kan man for eksempel bruke en liten og rund ildfast form?

    1. Hei! Det har eg ingen erfaring med sjølv, men det går nok heilt fint 🙂

  5. Hei Linda. Tusen takk for en kjempe fin oppskrift igjen og for at du deler så mye. Denne så super god ut. Må testes ut. Stor klem ❤️

  6. Ann-Christin

    Hei, denne paien så utrolig god ut Lurer bare på om det er mulig å gjøre den melkefri ?

    1. Hei! Du kan bytte ut smør med melkefri margarin, kesam med f.eks melkefri creme fraiche, også fylle med det du ønsker 🙂

  7. Hei, om jeg vil f.eks. bare bruke 4 hele egg i eggeblandingen, hvor mange eggehviter må jeg bruke da, for å få eggeblandingen like høy?

    1. 2 eggekviter per egg ville nok eg brukt 🙂

  8. Hei! I det siste har jeg både laget denne paien til middag, scones med havre og knekkebrød – alt kjempe godt 🙂 Herlig at bestemor og bestefar, kresne som mange andre, likte vegetarpaien! Haha 😀 😀 Ha en fin kveld, tusen takk for alle oppskrifter! Kan ikke få sagt det nok 🙂

    1. Så kjekt å lese, Birgitte!! Både at paien falt i smak hos besteforeldra, og at fleire oppskrifter har falt i smak hos deg 🙂 Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger. Ha en riktig fin søndagskveld 🙂

  9. Denne høres god ut, må prøvest! Hvordan er det å eventuelt lage paibunnen klar dagen før? Har du no tips til oppbevaring? Takk for mange flotte oppskrifter!

    1. Hei Therese! Det går heilt fint å forsteike paibunnen og oppbevare den i kjøleskapet eit par dager 🙂 Håper den faller i smak!