Linda Stuhaug

Annonse

21. februar 2018

Gulrotkake havregraut

Gulrotkake havregraut
God morgen!
Har du prøvd å lage gulrotkake-inspirert havregraut før? Det er skikkelig godt, veldig enkelt og en super måte å variere havregrauten på 🙂
Det er ikkje verre enn å lage havregraut på vanlig måte, og deretter røre inn litt ekstra krydder og revet gulrot. En sunn og næringsrik frukost, lunsj eller kveldsmat 🙂
Juster mengdene etter deg og dine behov;
Gulrotkake havregraut, ca. 1 porsjon 60 g havregryn 3 dl melk 1 mellomstor gulrot på ca. 80 g 1 ss sukrin gold eller honning kanel og kardemomme ei klype salt
Slik gjer du: Kok opp havregryn med melk, søtning og krydder. La grauten småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Rør inn revet gulrot på slutten av koketida, og juster med meir væske om nødvendig.
Topp grauten med akkurat det du måtte ønske. Eg brukte sukrin+, kanel, cottage cheese, revet gulrot og valnøtter. Nydelig!
Grauten er også lett å tilpasse om ein må ha den gluten/melkefri ved å eventuelt bruke glutenfri havregryn/alternativ melk. Så kan du også bruke den søtningen du liker og harv tilgjengelig (framfor sukrin gold/honning).
Sjølv om eg definitivt lika best tradisjonell havregraut toppa med sukrin+, kanel og smørauge, så er det godt å variere litt 🙂
Har du en havregraut variant du pleier å ete, eller har lyst å dele? Alltid kjekt med litt ny inspirasjon!

God morgen!

Har du prøvd å lage gulrotkake-inspirert havregraut før? Det er skikkelig godt, veldig enkelt og en super måte å variere havregrauten på 🙂

Det er ikkje verre enn å lage havregraut på vanlig måte, og deretter røre inn litt ekstra krydder og revet gulrot. En sunn og næringsrik frukost, lunsj eller kveldsmat 🙂

Juster mengdene etter deg og dine behov;

Gulrotkake havregraut, ca. 1 porsjon
60 g havregryn
3 dl melk
1 mellomstor gulrot på ca. 80 g
1 ss sukrin gold eller honning
kanel og kardemomme
ei klype salt

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med melk, søtning og krydder. La grauten småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Rør inn revet gulrot på slutten av koketida, og juster med meir væske om nødvendig.

Topp grauten med akkurat det du måtte ønske. Eg brukte sukrin+, kanel, cottage cheese, revet gulrot og valnøtter. Nydelig!

Grauten er også lett å tilpasse om ein må ha den gluten/melkefri ved å eventuelt bruke glutenfri havregryn/alternativ melk. Så kan du også bruke den søtningen du liker og harv tilgjengelig (framfor sukrin gold/honning).

Sjølv om eg definitivt lika best tradisjonell havregraut toppa med sukrin+, kanel og smørauge, så er det godt å variere litt 🙂

Har du en havregraut variant du pleier å ete, eller har lyst å dele? Alltid kjekt med litt ny inspirasjon!

Annonse

20 Kommentarer

E

Elisabeth Hagane-Lager

1. mars 2018

Nam! Den skal jeg prøve! Jeg bruker mye revet eple i og eller bytte ut melk med kokosmelk

Linda Stuhaug

2. mars 2018

Kokosmelk graut lagde eg mykje av før! Takk for påminnelsen, det skal eg jammen lage snart igjen 🙂

S

Silje

24. februar 2018

Og der hadde vi min nye favoritt! Har som regel bare frosne bringebær eller blåbær på toppen, og trives med det, men dette var en veldig digg vri! 😀

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Herlig, Silje 😀 Alltid godt med litt variasjon, sjølv om man har funne sin favoritt!

A

Anita

21. februar 2018

Havregraut med blåbær,naturelleyoghurt honning og kanel

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Det er nok en nydelig kombinasjon!

P

PureJoyByNina

21. februar 2018

Denne så god ut, herlig ❤️ Jeg pleier å ha nøtter, diverse frukt og bær, chia frø. Klem 🙂

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Høres godt ut, Nina 🙂 Klem <3

J

Johanne

21. februar 2018

Sjokolade-havregrøt hvor jeg blander inn blåbær og har kokosstrø på toppen! Sjokolade, blåbær og kokos er virkelig en magisk kombinasjon! 🙂 Ellers burde du prøve å blande inn pisket eggehvite etter du har tatt grøten (hvilken som helst smak) av varmen, så får du luftig havregrøt 😀

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Åh, det må eg prøve! Hørtes skikkelig digg ut med sjokolade og blåbær kombinasjon 😀 Takk for gode tips!

I

Ida Kristine

21. februar 2018

Dette så fantastisk godt ut! Men må ærlig innrøme at tiden min går til å vente på oppskriften på sjokoladekaken, for den så digg ut!!

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Den er ute no, visst du ikkje har sett den enda :):)

I

Ingunn

21. februar 2018

Min favoritt er kald grøt, men kanel CC eplesylt og hakka nøtter

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Eg er veldig glad i kald graut om våren og sommaren 😀

B

Beate

21. februar 2018

🙂 Min favoritt er ca. 50 gram havregryn, ca. 10 gram vaniljeproteinpulver. Nellik, kardemomme og kanel ooooog ca. 100 gram solbær! Sukrin gold og kanel på toppen sammen med smørøye! Mmmmmm! 🙂

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Høres godt ut, Beate! Solbær har eg aldri prøvd, men det var ikkje så dumt altså 🙂

K

Karianne

21. februar 2018

Nam! Jeg tilsetter også revet gulrot eller revet eple en gang i blant, men favoritten er definitivt tradisjonell havregrøt med masse cottage cheese, mandler og kanel!

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Tradisjonell er aller best <3

T

Trine

23. september 2018

Havregrøt,brunost og tyttebærsyltetøy ,råååågodt

Linda Stuhaug

24. september 2018

Oi, den var ny! Spennande 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg