Muslibar med nøtter, kokos og sjokolade

God fredag!

Helga nærmer seg og vi er kanskje fleire som skal ut på tur? Oppskrifter på mellommåltid/tursnacks er etterspurt på bloggen, og idag har eg en ny vri på muslibar/energibar å dele – med nøtter, kokos og sjokolade. Perfekt påfyll til helgas uteaktiviteter 😉

Dette er altså en ny vri på muslibar med nøtter (oppskrift HER) som er blitt veldig populær. Det er ikkje mange ingrediensar som trenger å byttast ut før muslibaren får en ny smak. Sukkerfri, og kan fint lagast både melkefri og glutenfri:

Du trenger, 6-8 stk
40 g smør*
80 g Fibersirup Gold*
100 g havregryn*
50 g hakka valnøtter (evt. andre nøtter/kjerner)
50 g kokosmasse
eit par klyper flaksalt
valfritt: ca. 15-20 g sukkerfri sjokolade til topping

Slik gjer du:
Ha havregryn, nøtter, kokosmasse og flaksalt i ein bolle. Smelt smør og Fibersirup i ein liten kjele, og bland godt saman med havregrynsblandinga.

Fordel massen i ein passande matboks med bake­papir. Eg pleier å bruke en boks på 15×15 cm eller 18×11 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller større boks. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen kompakt i boksen. Det er viktig at massen blir trykt skikkeleg kompakt for at den skal halde saman når den er avkjølt.

Sett i frysar i ca. 1 time eller kjøleskap i ca. 2-3 timar. Skjer deretter i passelege bitar og fordel smelta sjokolade på toppen. Oppbevarast i kjøleskap, kan fint stå i opp til 10 dager.

Tips og alternativer*
– For melkefri barer bruker du melkefri margarin eller cocosa, og for glutenfri barer bruker du glutenfri havregryn.

– Fibersirup Gold kan byttast med Fibersirup Clear, men då blir den mindre søt, så bruk gjerne 1-2 ss sukrin gold eller anna valfri søtning.

– Vil du ha enda meir sjokoladesmak i baren, tilsett gjerne sukkerfri sjokoladebiter også i havregrynsblandinga.

Muslibaren passer altså ypperlig som mellommåltid, påfyll på tur eller som sunnare snacks. Vi pleier å dele opp i små biter og nyte til kaffikoppen 🙂

Muslibar for store og små!

Håper det frister 🙂 

Riktig god helg alle sammen, nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Takk for super oppskrift 🙂 Blir godt å ha i tursekken denne helgen.

    1. Høres digg ut 😀 Håpa dei smakte!

  2. Hei. Lurte bare på om det er mulig å kjøpe sukrin+ på en dagligvarehandel?

    1. Mange dagligvarebutikker har det, men langt fra alle 😉 Så det varierer fra butikk til butikk.

    2. Kiwi og Meny har 🙂

      1. Ikkje alle kiwi og meny butikker har det – berre til informasjon så det ikkje blir noko misforståelse her 🙂

  3. Hei! Jeg lastet ned appen din tidligere denne uka, men den fungerer ikke. Det kommer opp «Info: server problem», og fungerer fortsatt ikke. Vet det er flere det ikke fungerer på. Ville bare gjøre deg ops på det ☺️

    1. Hei! Appen har vore nede i snart 2 år 🙂

  4. Hvor mange kalorier er det pr bar ? 🙂

    1. Som du veit Elin så rekna eg ikkje på kalorier og gjer det heller ikkje når folk spørr om det. Har eg ofra kaloriane en tanke så skriver eg det i innlegget 😉

  5. Astrid Bjelland

    Hei! Disse var kjempegode! Jeg lurer bare på om det fins en måte å gjøre dem mindre smuldrete på? Jeg fulgte oppskriften, men syns de var litt vanskelige å spise, ettersom baren ikke helt ville holde sammen.

    1. Dei skal holde sammen om massen er trykt kompakt nok. Eg har ete dei rett fra handa uten problem eller smuldring (noko meir enn normalt) 🙂 Deler dei også opp i små komfektbiter og dei skal holde godt sammen altså! Så trikset er nok å trykke massen enda meir kompakt ned i formen 🙂

  6. Deilig! Gleder meg til å lage! Kan de oppbevares i fryseren?

    1. Det har eg aldri prøvd – så det må du nesten berre prøve 🙂