Sunne, saftige havrelapper

God fredagsmorgen! 

Er du innom her for inspirasjon til frukosten? Eller kanskje lunsjen? Då er du komt riktig! For desse sunne, saftige havrelappane må prøvast – om du ikkje allerede har gjort det. Dei er SÅ gode, og en virkelig storfavoritt hos både meg og dåkke. Det er nemlig samme oppskrifta som eg har delt fleire ganger tidligare – (proteinrike) havrepannekaker har eg blant anna kalla dei før – og dei har også fått sin hedersplass i boka mi♥

Uansett, desse er sukkerfri, proteinrike, grove og metter godt – perfekt for dei som liker eit litt søtt måltid som også er næringsrikt. Ingen hokus pokus er det heller, lappane har du nystekte på 10 minutter fra start til slutt 🙂

*les tips!

Sunne, saftige havrelapper – 1 porsjon
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremjøl *
15 g valgfri tørrvare *
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
1-2 sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2-4 ts sukker)

Slik gjer du:
Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). Server nystekte med valgfritt pålegg♥

Antall havrelapper varierer etter kor store du lager dei, eg får alt fra 6-10 stk med denne oppskrifta. Denne gangen var dei relativt små, mens andre ganger lager eg dei større.

*TIPS!
Havremjøl får du i så og sei alle dagligvarebutikker, men du kan også lage dette enkelt sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfritt havremjøl for 100% glutenfri pannekaker.

Som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og har tilgjengelig – for eksempel kveitemjøl, speltmjøl, nøttemjøl eller lignande. Du kan også bruke meir havremjøl. Eg liker å bruke vaniljeproteinpulver, og bruker idag Nutramino sitt Whey Protein «tasty vanilla» som du får på x-life HER. Vær obs på ulike mjøltyper som for eksempel kokosmjøl, mandelmjøl og lignande som suger til seg mykje væske – då må du la røra svelle litt, og bruke litt ekstra vatn for å justere.

Nystekte havrelapper med brunost og sukkerfritt syltetøy var nydelig, men resten av pannekakene åt eg med favorittpålegget mitt som er cottage cheese og sukkerfritt syltetøy (nora/lerum).  Eg har og fått dilla på kombinasjonen av cottage cheese og fibersirup gold, eller kombinasjonen av mandelsmør og bananbiter♥ Mmm!

Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg!

Havrelappane er definitivt best nystekte, men er absolutt gode kalde også. Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.

Eg har jammen prøvd meg på mange ulike oppskrifter på havrelapper/havrepannekaker/proteinpannekaker – ja, you name it – opp gjennom åra, men desse er absolutt favorittoppskrifta og eg faller alltid tilbake på den. Eg får alltid perfekt resultat med denne – runde, saftige, fluffy!

Kanskje det blir havrelapper til frukost eller lunsj iløpet av helga? Desse er perfekte til både frukost og lunsj – for store og små. Lag en stor oppskrift og sett fram mykje godt pålegg, så alle kan forsyne seg med det dei vil♥

God helg alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

25 kommentarer

  1. Heiiii. Prøvde oppskriften til lunsj idag, men synes røra ble veldig veldig seig og tykk? Måtte ta litt vann for å i det heletatt klare å få noe ut av den. Bruker du ingen væske ? 🙂 ellers var de helt nydelige!

    1. Nei, eg bruker ikkje væske når eg får denne konsistensen her 🙂 Men det er ingenting i veien for å bruke litt væske om røra er veeldig tjukk, men eg kan ikkje heilt skjønne at den blir det heller, om man følger oppskrifta.. Men blei røra seig og tjukk måtte det nok litt væske til!

      1. Kan godt være egget var for lite, det har faktisk veldig mye å si på L egg og s/m egg;)

      2. Absolutt, det har MASSE å sei 🙂 Har presisert det no i innlegget. Eg bruka alltid store egg 🙂

  2. Kan jeg lage disse uten egg? Eller har du en oppskrift på lapper/pannekaker uten egg for oss som er allergisk? 🙂

    1. Det har eg dessverre ikkje :/ Du må bruke noko som erstatning for egget, isåfall. Kanskje «no egg» erstatter? 🙂

    2. Jeg bruker 1 ss chiafrø , (kan og bruke linfrø) , bland ut i 4-5 ss vann og la det svelle i 10-15 min- dette tilsvarer et egg Har ikke prøvd denne oppskriften ennå, men har brukt det i annen bakst med stor suksess

      1. Supert tips, Ingrid 🙂

  3. Kan jeg bruke yoghurt / cottage cheese dersom jeg ikke har kesam?

    Ser nydelig ut til kveldsmat 🙂

    1. Du kan bruke yoghurt, men ikkje mager yoghurt 😉 Då får du berre tørre lapper.

  4. hva menes med tørrvare?

  5. Disse så kjempegode ut! Lyst å lage, og har alle ingrediensene utenom kesam. Hva annet kan jeg bruke?

    1. Rømme/creme fraiche eller lignande meieriprodukt som ikkje er magrare enn original kesam 🙂

  6. Kan jeg bruke rømme i stedet for kesam?

    1. Dte går nok bra 😉

  7. Hei! Bruker du smør eller noe annet i panna når du steker lappene?

  8. Desse blei lunsj i dag! Utrulig gode, kjem heilt klart til å bli laga igjen! 😀 Som alltid; takk for inspirasjon, håper du har ein fin dag! ^^

    1. Tusen takk, Sandra <3 Ha en nydelig mandag 🙂

  9. Jeg har kjøpt sukrin gold, kan det brukes i denne oppskriften? Hvilken mengde tilsvarer det? (Har ikke brukt slike produkter før).

    1. Ja, det kan du 🙂 Doble mengden for sukrin+ (sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold). Håpa det smaker <3

  10. Desse var fantastisk gode

    1. SÅ bra, Marianne 😀