Krema pasta- og bønnegrateng

God mandag!

Idag rekner det godt på Vestlandet – og det er egentlig heilt greit når man har mykje å gjere, og i tillegg skal tilbake til Oslo ikveld 😉 Som mange veit så holder eg på med siste innspurt av bachelorgraden min i Samfunnsernæring, og no er det bacheloroppgave som står på agendaen fram til sommaren. Eg bur jo i utgangspunktet i Oslo enda, men kjem til å skrive mykje heimefra også – eg trives rett og slett bedre her!

Men uansett, før eg tar skikkelig fatt på dagen og dagens gjeremål, så vil eg inn å dele en skikkelig digg kjøttfri middagsrett med dåkke, krema pasta- og bønnegrateng:

Krema pasta- og bønnegrateng, 3-4 personer
2 kartonger kidneybønner (eller andre typer bønner)
150 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta)
½ – 1 brokkoli
3 gulerøtter
½ purreløk

1 boks, 300 g creme fraiche
1 boks, 125 g kremgo urter
1 dl melk
salt og pepper

revet ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skyll bønnene i eit dørslag.

3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.

4. Bland den ferdigkokte pastaen, pasta og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.

5. Topp med revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.

Tips og alternativ
– Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri.
– Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
– Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.

Til gratengen serverte eg en frisk salat og heimelaga guacamole (2 stk avokado, 2 fedd kvitløk, litt fersk chili, salt, pepper, limesaft). Knallgodt!

Så godt og så enkelt – super vegetarmiddag for heile familien!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Dette såg kjempegodt ut! Eg skal lage dette til middag i dag 😀 Sit og med bacheloroppgåve, så føler med deg! Lykke til med skriving!

    1. Håper gratengen smakte, Hanna 😀 Åh, tusen takk – og lykke til til deg også!!

  2. Hei 🙂
    Jeg lagde bananpannekakene dine. De ble kompakte med melsmak. Ikke gode i det hele tatt.
    Fulgte oppskriften. Røra var veldig tjukk. Lest at det er flere som får det av oppskriften din på lapper. Hva gjør vi feil
    ? 🙁

    1. Fulgte du oppskrifta på bananpannekakene så er det nok berre at du ikkje lika dei, Elin 😉 Ikkje alle oppskrifter faller i smak hos alle.

  3. Denne prøvde eg i går. Kjempegodt!Men sjølv om eg skar tynne skiver av gulrot og ørsmå bukettar av brokkoli,kjem eg til å dampe grønnsakene litt før eg blandar sammen alt og har i ovnen. Rett og slett for å få mjukare/meir «ferdige» grønnsaker. Men utanom det,Kjempegodt!Skal GARANTERT lage det igjen☺

    1. Smak og behag – eg MÅ ha konsistens på grønnsakene, ellers synes eg rett og slett ikkje det er så godt 🙂 Men då veit du det til neste gang! Kjekt gratengen falt i smak hos deg, Marianne 😀

  4. Denne måå jeg prøve! Er så deilig med middagsinspirasjon fra deg 🙂

    1. Så hyggelig, Monica! Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

  5. Takk for oppskrift:) Denne retten var veldig god!

    1. Så kjekt å lese, Trine 😀