Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler

Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn som pistasje trøfler og peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!

Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥

Sjokoadetrøfler, 15 stk
100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
60 g naturelle cashewnøtter*
1 toppa ss kakao
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.

Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂

Tips/alternativ*
– Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.

Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.

Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂

Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Har prøvd flere av oppskriftene dine på kuler, såå gode!

  1. Kan man lage sanne uten dadler også? Og kva er betre å bruke istaden?

  2. Ikkje sant! Nam 😀

 2. De ser veeeldig gode ut! Kan man bytte ut nøtter med havregryn eller havremel?

  1. Hmm. Det veit eg rett og slett ikkje om fungerer, men du kan jo prøve 🙂

 3. Hvor mange kalorier er det per kule? Noen som vet ?

 4. Lagde denne i går, utrolig godt! (farlig godt)

  Superfornøyd! Takk

  1. Såå kjekt å lese, Hanne Marie 😀 Versågod <3