Linda Stuhaug

Annonse

Peanøttkake med sjokoladefyll – sukkerfri

Peanøttkake med sjokoladefyll – sukkerfri
Endelig fredag! Og eg har ei knallgod kake å dele med dåkke idag♥
Kombinasjonen mellom salte peanøtter og søt sjokolade er jo en av dei aller beste, og akkurat den får du her! Småseig, nydelig peanøttbunn med eit tjukt, deilig lag med sjokoladefyll på toppen. Kan det bli bedre? Neppe!
Dette er ei kake som passer perfekt til helg, fest eller feiring – enten om man vil eller må holde seg unna sukker og/eller gluten. Kaka er nemlig sukkerfri og glutenfri, men smaker ikkje som ei typisk sukkerfri kake – tvert imot! Dette er kaka du skal lage om du har kresne personer rundt bordet, for dei kjem til å bli overraska over at det faktisk er eit sunnare alternativ 🙂
Kaka er veldig enkel å lage, og du kan sjølv bestemme om du vil lage peanøttbunnen med fibersirup eller dadler. Begge variantane er gode, men eg holder en knapp på den med fibersirup 😉 Eg har brukt 22 cm rund form, men det går å bruke 24 cm også. Men då blir naturligvis bunnen lavare, og du må redusere steiketida nokre minutt.
Peanøttbunn* 300 g salte peanøtter 4 ss sukrin gold 100 g fibersirup clear 2 eggekviter fra store egg (evt. 3 små)
Sjokoladefyll 100 g sukkerfri sjokolade (helst mørk) 4 ss sukrin gold 2 eggeplommer 2 toppa ss peanøttsmør 1 dl fløyte eller vikingmelk 100-150 g philadelphia naturell
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal peanøttene i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup og eggekviter. Ha blandinga i en rund kakeform på 22/24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane!
2. Steik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til til den er gjennomstekt og gyllen. Min stor 17 minutt, men dette vil variere fra ovn til ovn. Avkjøl. I mellomtida lager du sjokoladefyllet.
3. Ha alle ingrediensane til fyllet utenom philadelphia i en liten kjele. Varm opp og rør heile tida til blandinga er smelta og begynner å tjukne. Avkjøl eit par minutt før du rører inn philadelphia naturell (smak til om du vil ha 100 eller 150 g).
4. Bre sjokoladekremen over den avkjølte peanøttbunnen og oppbevar kaka i kjøleskapet. Den er nesten bedre dagen etterpå! Nyyyyt♥
*Alternativ peanøttbunn med dadler, 22-24 cm form 3oo g salte peanøtter 75 g ferske, saftige dadler (uten stein) 2 ss sukrin gold 2 eggekviter fra store egg (evt. 3 små) en klype salt
Slik gjer du: Ha peanøtter og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold og eggekviter.
Ha blandinga i en rund kakeform på 22/24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane! Steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til peanøttbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
PS! Både sukrin gold, fibersirup og mange andre kosttilskudd får du no på opp til 25% rabatt hos x-life. Her er det gode penger å spare! Tilbudet finner du HER på heimesida til x-life.
Det er jo mai og den store kakemåneden, så derfor er det litt ekstra fokus på kaker no, men det veit eg mange av dåkke synes er stas! Tidligare denne veka fikk eg svært hyggelig mail av eit eldre ektepar med nylig oppdaga diabetes, som hadde laga tre kaker fra arkivet mitt til helgas kakeselskap med stor suksess♥ Slike ord varmer langt inn i hjerterota mi, og det er så kjekt for meg å lage alternativ som passer for både dei som vil kutte ned/ut på sukkeret, men også dei som for helsa sin del. Eg har fleire kaker som ligger klare for å delast, og her ser dåkke en av dei;
Det er berre å glede seg! I mellomtida håper eg dagens peanøttkake med sjokoladefyll frister 🙂
Eg har og lyst å spørre dåkke om noko idag: kva er den første kaka du tenker på når eg seier mai-kake? Har du kanskje en favoritt? 🙂 Eg rekna med mange vil sei marengskake/pavlova, det er vertfall den kaka eg tenker på med en gang♥ Favorittkaka!
*
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Endelig fredag! Og eg har ei knallgod kake å dele med dåkke idag♥

Kombinasjonen mellom salte peanøtter og søt sjokolade er jo en av dei aller beste, og akkurat den får du her! Småseig, nydelig peanøttbunn med eit tjukt, deilig lag med sjokoladefyll på toppen. Kan det bli bedre? Neppe!

Dette er ei kake som passer perfekt til helg, fest eller feiring – enten om man vil eller må holde seg unna sukker og/eller gluten. Kaka er nemlig sukkerfri og glutenfri, men smaker ikkje som ei typisk sukkerfri kake – tvert imot! Dette er kaka du skal lage om du har kresne personer rundt bordet, for dei kjem til å bli overraska over at det faktisk er eit sunnare alternativ 🙂

Kaka er veldig enkel å lage, og du kan sjølv bestemme om du vil lage peanøttbunnen med fibersirup eller dadler. Begge variantane er gode, men eg holder en knapp på den med fibersirup 😉 Eg har brukt 22 cm rund form, men det går å bruke 24 cm også. Men då blir naturligvis bunnen lavare, og du må redusere steiketida nokre minutt.

Peanøttbunn*
300 g salte peanøtter
4 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear
2 eggekviter fra store egg (evt. 3 små)

Sjokoladefyll
100 g sukkerfri sjokolade (helst mørk)
4 ss sukrin gold
2 eggeplommer
2 toppa ss peanøttsmør
1 dl fløyte eller vikingmelk
100-150 g philadelphia naturell

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal peanøttene i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup og eggekviter. Ha blandinga i en rund kakeform på 22/24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane!

2. Steik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til til den er gjennomstekt og gyllen. Min stor 17 minutt, men dette vil variere fra ovn til ovn. Avkjøl. I mellomtida lager du sjokoladefyllet.

3. Ha alle ingrediensane til fyllet utenom philadelphia i en liten kjele. Varm opp og rør heile tida til blandinga er smelta og begynner å tjukne. Avkjøl eit par minutt før du rører inn philadelphia naturell (smak til om du vil ha 100 eller 150 g).

4. Bre sjokoladekremen over den avkjølte peanøttbunnen og oppbevar kaka i kjøleskapet. Den er nesten bedre dagen etterpå! Nyyyyt♥

*Alternativ peanøttbunn med dadler, 22-24 cm form
3oo g salte peanøtter
75 g ferske, saftige dadler (uten stein)
2 ss  sukrin gold
2 eggekviter fra store egg (evt. 3 små)
en klype salt

Slik gjer du:
Ha peanøtter og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold og eggekviter.

Ha blandinga i en rund kakeform på 22/24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane! Steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til peanøttbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

PS! Både sukrin gold, fibersirup og mange andre kosttilskudd får du no på opp til 25% rabatt hos x-life. Her er det gode penger å spare! Tilbudet finner du HER på heimesida til x-life.

Det er jo mai og den store kakemåneden, så derfor er det litt ekstra fokus på kaker no, men det veit eg mange av dåkke synes er stas! Tidligare denne veka fikk eg svært hyggelig mail av eit eldre ektepar med nylig oppdaga diabetes, som hadde laga tre kaker fra arkivet mitt til helgas kakeselskap med stor suksess♥ Slike ord varmer langt inn i hjerterota mi, og det er så kjekt for meg å lage alternativ som passer for både dei som vil kutte ned/ut på sukkeret, men også dei som for helsa sin del. Eg har fleire kaker som ligger klare for å delast, og her ser dåkke en av dei;

Det er berre å glede seg! I mellomtida håper eg dagens peanøttkake med sjokoladefyll frister 🙂

Eg har og lyst å spørre dåkke om noko idag: kva er den første kaka du tenker på når eg seier mai-kake? Har du kanskje en favoritt? 🙂 Eg rekna med mange vil sei marengskake/pavlova, det er vertfall den kaka eg tenker på med en gang♥ Favorittkaka!

*

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

43 Kommentarer

H

Hedda

7. desember 2019

Hei Linda! Gleder meg til å teste denne til juleselskap 🙂 Lurer bare på en ting, kan man bruke snøfrisk istedefor philadelphia? Vil det utgjøre noe på smak, vet du det? God jul! 🙂

Linda Stuhaug

7. desember 2019

Hei! Så kjekt du skal lage denne 😀 Det går heilt fint å bruke snøfrisk. Mulig det blir en liten forskjell i smaken, men begge deler er jo kremost, så det fungerer heilt fint 🙂 Håper kaka faller i smak!

L

Linda

2. desember 2019

Hei Linda;) Skal ikke eggehviten piskes før du blander resten i ? Spennende kake som jeg vil prøve meg på

Linda Stuhaug

3. desember 2019

Hei! Nei, det skal den ikkje 🙂 Håper kaka smaker!

M

Marit

16. mai 2018

Hei, Går det fint å bruke fibersirup gold i peanøttkaken?

Linda Stuhaug

17. mai 2018

Hei! Det går nok fint det, men kutt litt ned på sukrin gold 🙂

L

Lisbeth

10. april 2022

Hei, hva mener du med litt? Hvor mye sukrin gold ville du hatt? Måååå prøve denne 😍

Linda Stuhaug

10. april 2022

Forstår ikkje heilt kva du meina? :)

E

Emma

24. april 2022

Kan man bruke en annen type nøtter i bunnen?

Linda Stuhaug

25. april 2022

Ja :)

A

Anita

22. mars 2022

Kan det brukes noe annet enn sukrin gold? Blir kvalm av sukret fra sukrin.

Linda Stuhaug

23. mars 2022

Bruk den søtninga du vil :)

G

Gunn Engh

11. mai 2018

Hei- Liker oppskriftene dine 🙂 Men lurer på denne peanøtt kake- må eggehvitene piskes stive eller bare blandes i ??

Linda Stuhaug

11. mai 2018

Takk for det, Gunn 🙂 Eggekvitene skal kun blandast i!

I

Inger

9. mai 2018

Heihei:) eg berre lurte, du skriv helst mørk sjokolade, men eg har kun lys tilgjengelig, blir den ikkje like god med lys eller funke da greir og?

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Det funker nok greit, men sjokoladekremen vil jo miste litt smak og bli lysare den også 🙂 Kan evt. supplere med litt kakaopulver!

J

Jorid

9. mai 2018

Hei, ser fantastisk ut. Prøver nå, men skjønner ikke bunnen helt. Har en form som måler 23 cm og bunnen hever seg ikke noe. Blir bare flatbrød dette . Og da turte jeg ikke engang å smøre massen helt ut til kantene. Din ser jo ihvertfall ut som den har noen cm’s tykkelsen. Her er det 1 cm.

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Min form var 22 cm, men det skal jo ikkje utgjere den største forskjellen. Er du sikker på at oppskrifta er fulgt til punkt og prikke…?

J

Jorid

14. mai 2018

Ja, jeg fulgte hvert punkt Det ble som sagt ikke rare bunnen – ut av formen var den ikke mer enn 1,5 cm tjukk. Men de som fikk den servert lovpriset den, så smaken var det ikke noe feil på iallefall. Nå skal jeg prøve din fine «17.mai» kake neste…

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Bra den falt i smak iallefall – det er kjekt å lese 🙂

M

Maria

8. mai 2018

Kan man bruke lettfløte og light Philadelphia naturell?

M

Maria

8. mai 2018

Er det mulig å bruke lettfløte og lett Philadelphia naturell?

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Det går sikkert fint 🙂

M

Marte

6. mai 2018

Har faktisk aldri spist pavlova! Har vekse opp i korpsfamilie så for oss var syttande mai alltid tilbrakt i tog med korpset eller på skuleområdet kor foreldra dreiv med kakesalg o. L Så for meg forbinder eg heller syttande mai med kroneis og skillingsbollane som mor bakte. Var aldri så glad i kake heller… Men det blei stort sett solt vanleg sjokoladekake o. L Men om eg kunne valgt ei kake som eg syntes burde få si eiga dag eller høgtid å skinne i så seier eg altså Napoleonskake!!! Det er jo berre så godt! Kanskje nettopp fordi det er så sjeldan eg et det… Men mmmmmmmhm!!!

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Wow! Då må du virkelig få smakte pavlova/marengskake snart altså <3 Det er virkelig verdens beste kake med masse krem+vaniljekrem og haugevis med bær på toppen! Nam! Men eg er heilt enig i at 17.mai er den store is-dagen, eg velger lett is framfor kake uansett dag, då eg lika det mykje bedre 🙂

E

Emily Stø

5. mai 2018

Hei! Tenkte å prøve ut kaken i dag, og har handlet inn alt utenom fibersirup, da jeg ikke finner dette noen plass i nærheten Lurer på om du vet om et annet alternativ jeg kunne brukt? Utenom dadler, da det er veldig mye fruktose i det, noe jeg ikke skal ha.. Går vell muligens med vanlig sirup, men blir vell veldig søtt?

Linda Stuhaug

6. mai 2018

Fibersirup kan du bestille på nett! Er linka i innlegget, ellers er det mange andre nettbutikker som har det også. Usikker på om det fungerer med andre typer sirup, men fibersirup og dadler er det som gjer bunnen søt, og ikkje minst småseig. Du kan jo sikkert bruke honning eller anna flytande søtning, men du vil IKKJE få den samme smaken og konsistensen 🙂

A

Andrine

4. mai 2018

Jeg tenker nok ikke først og fremst på en spesiell kake men heller tilbehøret som stort sett er jordbær, bringbær og blåbær 🙂 Norske farger <3

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Ikkje sant! Der er eg heilt enig <3

Å

Åshild

4. mai 2018

Gelekake pyntet som det norske flagg under gelelokket

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Det er så kult det! Heilt rått å lage slike kaker, men det er en liten tålmodighetsprøve, haha 🙂

S

Sanela

4. mai 2018

Hei! Naaam denne skal prøves Lurer på hvilken type salte peanøtter du bruker?

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Det eg har for hånd – varierer fra ulike merker som Polly, Coop, Rema 1000 osv, eller eventuelt fra iherb 🙂

T

Tanja Eik Halsen

4. mai 2018

Verdens beste (Kvæfjordkake).

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Ahh, det er jo sjølvsagt ei mai-kake ja 😀

T

Tone Lovise

4. mai 2018

Enig!

Linda Stuhaug

5. mai 2018

😀

M

MH

3. september 2018

mitt sjokoladefyll blir ikke så tykk som din er på bilde, hva har jeg gjort gale?

Linda Stuhaug

4. september 2018

Det er veldig vanskelig å svare på om du har fulgt oppskrifta heilt…?

M

May

6. juni 2018

Hei, Linda ! Denne ser helt rå ut! Av ren nysgjerrighet – har du testet denne med kun kakaopulver i steden for sjokoladeplate? Vil det utgjøre en stor forskjell, tro?

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Eg har ikkje prøvd det akkurat her- men VEIT av erfaring (av lignande oppskrifter) at det absolutt er best med sjokolade 🙂

J

Janne

22. mars 2022

Hei Linda. Kan peanøttkaken fryses

Linda Stuhaug

23. mars 2022

Ja :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg