Proteinrike havrerundstykker med chiafrø

God onsdag!

Håper alle har en fin dag så langt! Her skinner sola, og sjølv om det er litt surt å sitte inne med oppgava, så er det digg å tenke på at dagens luftetur kjem til å gjere ekstra godt 🙂

Det begynner å samle seg opp den del ulike varianter av desse proteinrike havrerundstykkene her på bloggen. Ikkje berre er dei lage i både brød, scones, langpannebrød også vidare, men eg varierer også litt med ulike tilsetninger og smaker. Idag har eg en ny vri til dåkke, nemlig proteinrike havrerundstykker med chiafrø:

Her har eg altså bytta ut deler av havregrynet/havremjølet med chiafrø. Chiafrø gir ikkje fra seg noko smak, men som mange av dåkke sikkert veit, så er chiafrø eit skikkelig superfrø med masse næring, i tillegg gir det en ekstra saftighet til rundstykka! Chiafrø får du kjøpt på dei aller fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, ellers finner du det garantert på helsekostbutikk.

Proteinrike havrerundstykker med chiafrø, 12 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam
4 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*

* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat.

Slik gjer du: 
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett chiafrø, bakepulver og salt, rør godt. La blandinga stå i minst 15 minutt (dette er for at chiafrøa skal få svelle).

2. Vend inn havregryn og havremjøl. La deiga stå i ca. 10 minutt til, før du former til 12 rundstykker med fuktige hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen. EDIT: med våte hender skal rundstykka sjå ut som på bildet før steiking. Er deiga veldig laus, tilsett litt meir havremjøl.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykka har fått en gyllen farge og er gjennomstekt. Avkjøl på rist. Rundstykka held seg ferske i minst 3 dager. EDIT: alle ovner er forskjellige. Må du steike rundstykka i 30 minutt, så steiker du i 30 minutt, det er nettopp derfor eg skriver at du skal steike rundstykka til dei er gjennomstekt. 

Perfekte til frukost, i matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat. Desse har eg ofte med som turmat også, og dei passer med både salt og søtt påølegg.

Rundstykka kan fint frysast! Dei smaker absolutt like godt etter frysing,  så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – og frys ned halvparten 🙂

Rundstykker som passer både små og store mager – prøv desse til barna også!

Og som dei fleste veit som har laga slike typer rundstykker før – resultatet blir supersaftig og dei er veldig gode. Nam!

Imorgon er det jo Kristi himmelfartsdag og du har kanskje fri? Lag desse til frukost for heile familien! Smaker fantastisk godt nybakte 🙂 TIPS! Lag klar deiga ikveld, så gjenstår det kun steiking på morgonkvisten, så har du rundstykker på under halvtimen!

Velbekomme♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Nam! Disse så gode ut 😀 Må prøves!

    1. Håpa du lika dei, Sarah 🙂

  2. Disse såg helt himmelske ut! Har du noe mål på kalori innhold per rundstykke?

    1. Supergode og saftige rundstykker 🙂 Kaloriinnhold ofra eg ikkje en tanke med mindre det står i innlegget, så det har eg med andre ord ikkje gjort her 😉

  3. Kan de lages uten egg?

    1. Det har eg dessverre ingen konkret oppskrift på :/ Men eg veit lesere bruker «no egg» erstatter i mange av mine oppskrifter 🙂

  4. Kan de lages med mager kesam?

    1. Med kun 100 g i denne oppskrifta ift. mengden cottage cheese går det nok fint, men vanligvis anbefaler eg alltid originalkesam til oppskrifter som skal steikast/varmast 😉 Mager kesam tåla i utgangspunktet ikkje oppvarming.

  5. Hei Linda, bruker du mager eller original cottage cheese i denne oppskriften?

    1. Så og sei alltid original, med mindre butikken er utsolgt 🙂

  6. Kjempe gode, disse falt virkelig i smak hos oss!

    1. Såå kjekt, Julia!! 🙂 God helg <3

  7. Lagde en porsjon og fryste ned. Tok opp i dag til frokost, sååå gode på smak og veldig saftige. Takk for oppskrift 🙂 Ha en fin dag og helg når den tid kommer <3 Klem

    1. Fantastisk, Kristina 😀 Det er det som er ekstra digg med desse rundstykkene: dei smaker minst like godt etter frysing!

      God helg til deg også <3 klem!

  8. Hvis du venter til neste dag, lar du da deigen stå i kjøleskapet over natta?

    1. Det må du gjere ja 🙂

  9. Rita Heigre

    Hei, er disse lavkarbo?

    1. Visst du følger eit lavkarbo kosthold så rekner eg med du har nok kjennskap til kostholdet at du kan svare på det sjølv 🙂 Ingen såkalte lavkabo kosthold er like, så det kjem veldig an på kor «streng» du er.

  10. Disse var kjempegode! Laget dobbelt porsjon, så nå har jeg lunsj i flere dager framover:) Tusen takk for gode oppskrifter!

    1. Så kjekt å lese, Kaia 😀 En glede å inspirere med oppskrifter <3

  11. Hej Linda. Jeg bor i Danmark og jeg tror ikke vi har Kesam – men så vidt jeg kan søge mig frem til, så er det en yoghurt/kvark med 7% fedt. Tror du creme fraiche eller græsk yoghurt med lignende fedtprocent kan bruges i stedet for? 🙂
    – Emilie

    1. Hei! Ja, absolutt. Kesam er jo kvarg 🙂 Berre hugs å ikkje bruk veldig magre produkter, helst minst 7% fett som tilsvarer fettinnholdet i kesamen 😀

  12. hever disse? er det mulig å ha i gjør hvis de skal be litt større og ekstra luftig?

    1. Dei hever litt ja, men dette er jo ikkje gjærbakst, og blir ikkje som «vanlige rundstykker» 😉

  13. Heisann. Nett laga rundstykkene. Eg tykte dei var veldig gode på smak,men litt «klissete » når eg skar gjennom. Er det slik dei er?Eg måtte steike dei i nesten ein halvtime før dei vart gylne,så dei må ha vore gjennomsteikt? Elles tusen takk for flotte og gode oppskrifter og middagstips

    1. Alle ovner er forskjellige, nokon må steike oppskrifter enten mindre eller lengre enn det som står. Derfor skriver eg «til dei har fått en gyllen farge og er gjennomstekt» – dette må man rett og slett justere etter sin egen ovn. Og desse rundstykka SKAL bli litt klissete 😉

  14. Lagde disse nå, men de flyter bare utover ved steking:( Fulgte oppskriften nøyaktig og synes ikke deigen var spesielt løs. Hva har jeg gjort feil tro…

    1. Det er veldig vanskelig for meg å svare på når du skriver at du fulgte oppskrifter nøyaktig.. Dei skal ikkje flyte utover ved steiking, bildene viser korleis resultatet skal vere.. Var rundstykka slik som bildet viser før steiking? 🙂

  15. Akkurat det samme skjedde med mine. De ble klissete inni. Måtte kaste alle. Stekte i 22 min.

    1. Lot du dei avjkøle? Dei SKAL vere litt klissette. Dette er ikkje gjærbakst! Og sjekka du underveis at dei var gjennomstekt? Har ingenting å sei om dei må stå 15, 22 eller 35 minutt for å få dei gjennomstekt i din ovn, alle ovner er forskjellige – derfor skriver eg det slik som eg gjer i teksten 🙂

  16. Reidar Strømme

    Hei. Har laget disse rundstykkene ei gong, var skikkelig gode. No vil eg prøva med dobbel oppskrift, altså på to brett. Det står at bretta skal være midt i ovnen. Når eg no skal ha to brett kan eg ha begge i ovnen med det samme? Går det å bruke varmluft?

    1. Du må bruke varmluft skal du steike begge bretta samtidig, men eg anbefaler egentlig å steike eit og eit brett likevell – for å vere sikker på at rundstykka blir gjennomstekte 🙂 Velger du varmluft, reduser gjerne litt på gradene.