Linda Stuhaug

Annonse

Krema quinoasalat

Krema quinoasalat
Mandag igjen! Og enda ei veke med strålande sol♥
Som nevnt tidligare så er eg et periodemenneske, og no er eg i en periode der eg er litt hekta på quinoa. Det smitter naturligvis over på bloggen, så idag har eg en ny variant av quinoasalat å dele;
Krema quinoasalat! Ingen hokus pokus, men en smakfull dressing er blanda inn i salaten, som gjer den krema og ekstra smakfull. Skikkelig godt♥
Du trenger, 1 stor skål 2 dl quinoa 1 liten pose (65 g) baby leaf mix 1 bunt vårløk 1 oransje paprika 100 g reddiker granateplekjerner fra 1 granateple 1 glass fetaost
Dressing: 1 beger original kesam/lettrømme 3-4 ss grønn pesto/ramsløkspesto (smak til) litt salt og pepper
Slik gjer du: Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
Tilsett grønnsakene i passelige biter og vend rundt. Smak til dressingen og bland deretter fetaost og dressingen inn i salaten. Quinoasalaten er klar til servering 🙂 Eg hadde over litt rista cashewnøtter også.
Quinoasalaten kan du nyte som en egen kjøttfri lunsj- eller middagsrett, ha som tilbehør til middagen eller grillmaten eller lage til tapasbordet/koldtbordet.
Ramsløk er jo i sesong no, og i denne salaten har eg faktisk brukt heimelaga ramsløkspesto 🙂 Oppskrift på denne pestoen deler eg imorgon tenker eg. I kveld skal eg ut å plukke enda meir ramsløk, så får vi sjå om det blir fleire oppskrifter med det framover.
Håper det frister!
Og du, har du nokre gode ramsløks-tips? Del gjerne, det er første året eg prøver meg på denne løkarten – så eg har ikkje veldig mykje erfaring sjølv 🙂

Mandag igjen!
Og enda ei veke med strålande sol♥

Som nevnt tidligare så er eg et periodemenneske, og no er eg i en periode der eg er litt hekta på quinoa. Det smitter naturligvis over på bloggen, så idag har eg en ny variant av quinoasalat å dele;

Krema quinoasalat! Ingen hokus pokus, men en smakfull dressing er blanda inn i salaten, som gjer den krema og ekstra smakfull. Skikkelig godt♥

Du trenger, 1 stor skål
2 dl quinoa
1 liten pose (65 g) baby leaf mix
1 bunt vårløk
1 oransje paprika
100 g reddiker
granateplekjerner fra 1 granateple
1 glass fetaost

Dressing:
1 beger original kesam/lettrømme
3-4 ss grønn pesto/ramsløkspesto (smak til)
litt salt og pepper

Slik gjer du:
Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).

Tilsett grønnsakene i passelige biter og vend rundt. Smak til dressingen og bland deretter fetaost og dressingen inn i salaten. Quinoasalaten er klar til servering 🙂 Eg hadde over litt rista cashewnøtter også.

Quinoasalaten kan du nyte som en egen kjøttfri lunsj- eller middagsrett, ha som tilbehør til middagen eller grillmaten eller lage til tapasbordet/koldtbordet.

Ramsløk er jo i sesong no, og i denne salaten har eg faktisk brukt heimelaga ramsløkspesto 🙂 Oppskrift på denne pestoen deler eg imorgon tenker eg. I kveld skal eg ut å plukke enda meir ramsløk, så får vi sjå om det blir fleire oppskrifter med det framover.

Håper det frister!

Og du, har du nokre gode ramsløks-tips? Del gjerne, det er første året eg prøver meg på denne løkarten – så eg har ikkje veldig mykje erfaring sjølv 🙂

Annonse

2 Kommentarer

M

Madelene

4. juni 2018

Heller du ut olja i fetaosten, eller har du hele oppi? Skal prøve å få lagd det i morgen! det så skikkelig digg ut!

Linda Stuhaug

5. juni 2018

Eg bruker kun osten 🙂 Den er SÅ digg! Håpa du lika den <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg