Kreolsk laksepanne

Heisann!

Det blei en stille dag her igår. For det første var bloggen nede nokre timer (som sikkert mange fikk med seg), for det andre prioriterte eg siste innspurt av bacheloroppgava og en nydelig fjelltur i sola framfor å sitte enda lengre framfor skjermen 😉 Og godt var det – for no er bacheloroppgava levert. FOR en følelse å levere noko du har jobba med i månedsvis! Kroppen og toppen kjennes 10 kilo lettare jo!

Så, no gjelder det berre å få orden i tusen ting som har balla seg opp spesielt dei siste vekene, få heim første flyttelass fra Oslo (meir om dette litt seinare) og virkelig begynne å lage opp litt digge sommeroppskrifter som eg kan dele med dåkke. Kjøkkentid har vore svært nedprioritert, men eg har så mange ideer, og det har jo dåkke også 🙂 Gleda meg til å ta fatt!

Men, over til dagens oppskrift. Hugser dåkke den kreolske torskegryta eg delte oppskrift på for nokre veker sidan? Du finner den HER, og den er blitt skikkelig populær!

Idag har eg denne i en ny vri; kreolsk laksepanne, eller laksegryte om du vil. Eg veit ikkje med dåkke, men rød fisk frister meir enn kvit fisk i denne varmen, og grillmat har eg nesten blitt litt lei av. Så denne laksepanna var midt i blinken en solfylt dag, då den både var veldig rask og enkel å lage (vil jo ikke stå lenge på kjøkkenet i sola!) og ikkje minst lettspiselig (tung mat er heller ikkje så fristande). Knallgod!

Kreolsk laksepanne, ca. 4 personer
500 g laksefilet (evt. ørretfilet)
200 g kokt scampi
1 purreløk
6 mellomstore gulerøtter
1 brokkoli
2 fedd kvitløk
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 boks (400 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Grovhakk purreløk, skjær gulerøtter i skiver og finhakk kvitløk. Steik i smør/olje.

2. Tilsett red curry pasta, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre 2-3 minutt før du tilsetter brokkolibuketter, creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minnutt.

3. Tilsett scampi og laks i terninger. La gryta kose seg rett under kokepunktet i 3-4 minutt, til laksen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt meir red curry paste/karri/paprika om nødvendig.

4. Server straks med det tilbehøret du ønsker! Eg lika best kokte poteter eller quinoa.

Tips og alternativer!
♦ Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 ekstra boks kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk. Du kan også bruke 2 bokser creme fraiche framfor kokosmelk om du heller ønsker det.

♦  Bruk gjerne dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg synes kombinasjonen ovenfor var veldig god, men i gryter er det perfekt å bruke opp slappe grønnsaksrester!

♦ Er gryta litt tynn kan du blande ut 1-2 ss maisenna i litt vatn, og justere konsistensen med litt etter litt til den er passelig. Hugs at gryta då må småkoke. Er gryta litt tjukk kan du justere med litt melk.

Mon tro om denne blir like populær som torskegryta? Det trur eg faktisk!

Då…. Alt so skal fiksast og ordnast får vente, for no skal eg feire levert bacheloroppgave med en etterlengta, digg sykkeltur! Viktig å feire på sin egen måte, feiring på ekte Linda-vis som eg pleier å sei 😉

Nyt torsdagen godtfolk♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Torskegryta har jeg laget flere ganger etter du delte oppskrift, sÄ god, og nesten enda bedre dagen etter. Gleder med til Ä teste denne ogsÄ!

    1. SĂ„ bra, Guro! HĂ„per denne ogsĂ„ smaker 🙂

  2. Kan man bruke reker istedenfor scampi?

    1. Det gĂ„r nok fint 🙂

      1. Prþvde med reker, og det ble skikkelig godt! 🙂

      2. SĂ„ bra 😀

  3. Denne ser skikkelig god ut! Kan man lage stor porsjon og fryse ned?

    1. Har ikkje prĂžvd Ă„ fryse denne sjĂžlv, men det gĂ„r nok sikkert fint 🙂