Frappuccino iskaffe – sukkerfri med 3 ingredienser!

Riktig god torsdag!

Jammen er det sommar og sol idag også. Nesten blitt en vane å våkne til blå himmel på morgonkvisten, måtte det berre fortsette slik framover 😉 Temperaturen har  gått litt ned, men det er egentlig heilt greit!

Uansett, på slike fine dager som vi har no, så frister det virkelig med kalde, avkjølande drikker. Iskaffe har eg laga nesten kvar dag dei to siste vekene, og etter å ha laga litt forskjellige oppskrifter, har eg funne fram til min favoritt – som er en slags frappuccino iskaffe;

Frappuccino iskaffe grunnoppskrift, 1 stort glass
1,5 dl veldig sterk, avkjølt kaffe
1,5 dl melk fryst i isbiter
søtning etter smak
evt. smakstilsetning*

Slik gjer du: 
Frys ned isbiter av melk, lag en veldig sterk kaffe og tilsett søtning mens den er varm (eg bruker ca. 1 ss sukrin gold, men mange vil nok ha den mindre søt/søtare enn dette). Avkjøl kaffien.

Ha kaffien og isbitane i en blendar og kjør til slush-konsistens. Smak eventuelt til med meir søtning (då anbefaler eg å bruke flytande/pulverisert søtning slik at den løyser seg opp i den kalde væska). Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig, og server straks!

Tips og alternativer*
– Grunnoppskrifta er jo en slags naturell frappuccino iskaffe, men ønkser du sjokoladesmak kan du smake til med kakaopulver, sukkerfri sjokoladesaus eller lignande, og ønsker du karamellsmak kan du tilsette sukkerfri karamellsaus. Du finner nokre oppskrifter på sjokoladesaus og karamellsaus HER. Ellers finnes det jo eit hav av sukkerfri sauser/siruper på markedet no, blant anna Bodylab sin Zero topping, som faktisk er veldig god. Eg kjøpte salt karamell og melkesjokolade i Sverige, men du får det også HER.

– Du kan også gjere omvendt av det eg har gjort; lage isbiter av kaffien og heller bruke melk som væske. Eg har gjort dette også, men synes det rett og slett er enklare å lage isbiter av melka.

Og du? Iskaffien er også god uten å lage den som frappuccino. Ha isbitane av melk i eit glass og hell over den avkjølte, litt søte kaffien – og la det stå ei stund til isbitane begynner å smelte. God variant det også, men favoritten min er definitivt som frappuccino 🙂

Nyt en avkjølande kaffe i varmen! Eg har allerede drukke en idag, men med både massevis av isbiter av melk i frysaren, og en halvliter med avkjølt kaffe i kjøleskapet, så er det vell fare for at det blir en til iløpet av dagen 🙂 Det tar jo ikkje meir enn 1 minutt å lage til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Ser nydelig ut

    1. Fantastisk god! Ikkje uten grunn at eg har drukke den nesten kvar dag 😀

  2. hvor mange isbiter er 1,5 dl sånn ca

    1. Kjem heilt an på størrelse. Varierer ganske mykje 😉 For min del 12 isbiter, men du kan jo berre vege opp 150 g eventuelt 🙂

  3. Catharine

    Bruker du ca 1ss søtning pr 1,5 dl kaffe?

    1. Eg bruker det, ja.

  4. Går det ann å bruke 1,5 dl vanleg melk (ikkje fryst), og evt. ha oppi vanlege isbitar av vatn?

    1. Då blir den veldig dvask/utvatna i smaken 😉 Men selfølgelig går det, men den blir langt fra like god 🙂

  5. Vil denne oppskrifta funke med kaldtrukket kaffe?

    1. For å vere heilt ærlig skjønna eg ikkje heilt kva du meina med kaldtrukket kaffe, men det går heilt sikkert fint 🙂

  6. Så utrolig lurt å fryse ned isbiter! 🙂 Takk for oppskrift.

    1. Kjekt å dele, Anette! Håper den faller i smak 🙂