Enkel, krema pastasalat

Heisann!

Forrige veke delte eg eit knips av denne krema pastasalaten på instagram, og det var veldig stor interesse for oppskrifta – helst akkurat då. Derfor velger eg å dele oppskrifta litt tidligare enn planlagt 🙂 Denne krema pastasalaten passer perfekt til lunsj/matpakken, lettvint middag, luksus kveldsmat eller på koldtbordet/tapasbordet. Enkel å lage, står seg fint eit par dager i kjøleskapet og smaker veldig godt!

Litt grønnsaker i pastasalaten må ein ha, og her er det egentlig berre å bruke det ein liker og har tilgjengelig. Bytt gjerne ut paprika med minitomat, eller sukkererter med asparges for eksempel. Eg har også brukt bacon i pastasalaten, det anbefaler eg – for det gjorde heile salaten hakket bedre. Er du ikkje så glad i bacon så kan det sløyfast, evt. byttast ut med stekt spekeskinke eller lignande 🙂

Pastasalat
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
300-400 g skinke
100-150 g baconterninger
1/2 agurk
1/2 paprika
100 g sukkererter
1 liten boks mais
1 liten pk (65 g) baby leaf mix

Dressing
2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche
50 g majones (eller meir kesam/rømme)
2 ss finhakka sylteagurk
2 ss lake fra sylteagurken
salt, pepper, kvitløkskrydder

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vatnet i eit dørslag, og avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Steik baconterninger, kutt skinke og grønnsaker i passelige biter. Bland alt godt sammen.

3. I en egen bolle blander du sammen ingrediensane til dressingen. Smak til. Bland deretter litt og litt av salaten inn i dressingen til ønska konsistens. Kanskje du bruker alt, kanskje du har litt igjen på sida.

4. Oppbevar i kjøleskap til servering, og nyt 🙂

Du må gjerne mikse og trikse med ulike ingredienser og smakstilsetninger i både salaten og dressingen! Karrikrydder, chilikrydder, pressa kvitløk, ulike urter, aioli…

Det vart mykje pastasalat og nok til fleire måltider. Servert med blant anna nybakt, proteinrikt havrebrød med chiafrø:

Oppskrift på proteinrikt havrebrød med chiafrø finner du HER. Nyyyydelig 🙂

Prøv krema pastasalat du også! På varme dager frister det for min del med slike måltider gjennom dagen. Krema pastasalat blei både lunsj, middag og kveldsmat på meg iløpet av eit par dager 🙂

Håper det frister♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Denne er sikkert nyyydelig.. Et lite tips fra meg er å bytte ut majonesen med et par ss med grønn pesto.. Det smaker uuutrolig godt!

    1. Det tenkte eg faktisk på – haha! Men hadde ikkje grønn pesto tilgjengelig… Så det blir neste gang 😀

  2. Monique

    Super oppskrift! Slang den sammen i går kveld og nyter den til lunsj nå 😀 Jeg puttet oppi litt grønn pesto, samt soltørkede tomater og fetaost og den smaker helt nydelig!

    1. Høyres nyydelig ut, Monique 🙂 God helg til deg <3

  3. Er det lettprodukter av rømme, kesam eller creme fraiche?
    Og hva anbefaler du av disse tre? Eller en kombinasjon av to? Hva blir best på smak?

    1. Dette bessemer du sjølv ut fra kva du lika best 🙂 Vi er ulike ogkva som blir best på smak for meg, blir ikkje best på smak for deg. Eg har brukt original kesam og lettrømme.