Linda Stuhaug

Annonse

Enkel, krema pastasalat

Enkel, krema pastasalat
Heisann!
Forrige veke delte eg eit knips av denne krema pastasalaten på instagram, og det var veldig stor interesse for oppskrifta – helst akkurat då. Derfor velger eg å dele oppskrifta litt tidligare enn planlagt 🙂 Denne krema pastasalaten passer perfekt til lunsj/matpakken, lettvint middag, luksus kveldsmat eller på koldtbordet/tapasbordet. Enkel å lage, står seg fint eit par dager i kjøleskapet og smaker veldig godt!
Litt grønnsaker i pastasalaten må ein ha, og her er det egentlig berre å bruke det ein liker og har tilgjengelig. Bytt gjerne ut paprika med minitomat, eller sukkererter med asparges for eksempel. Eg har også brukt bacon i pastasalaten, det anbefaler eg – for det gjorde heile salaten hakket bedre. Er du ikkje så glad i bacon så kan det sløyfast, evt. byttast ut med stekt spekeskinke eller lignande 🙂
Pastasalat 250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta) 300-400 g skinke 100-150 g baconterninger 1/2 agurk 1/2 paprika 100 g sukkererter 1 liten boks mais 1 liten pk (65 g) baby leaf mix
Dressing 2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche 50 g majones (eller meir kesam/rømme) 2 ss finhakka sylteagurk 2 ss lake fra sylteagurken salt, pepper, kvitløkskrydder
Slik gjer du: 1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vatnet i eit dørslag, og avkjøl under rennande, kaldt vatn.
2. Steik baconterninger, kutt skinke og grønnsaker i passelige biter. Bland alt godt sammen.
3. I en egen bolle blander du sammen ingrediensane til dressingen. Smak til. Bland deretter litt og litt av salaten inn i dressingen til ønska konsistens. Kanskje du bruker alt, kanskje du har litt igjen på sida.
4. Oppbevar i kjøleskap til servering, og nyt 🙂
Du må gjerne mikse og trikse med ulike ingredienser og smakstilsetninger i både salaten og dressingen! Karrikrydder, chilikrydder, pressa kvitløk, ulike urter, aioli…
Det vart mykje pastasalat og nok til fleire måltider. Servert med blant anna nybakt, proteinrikt havrebrød med chiafrø:
Oppskrift på proteinrikt havrebrød med chiafrø finner du HER. Nyyyydelig 🙂
Prøv krema pastasalat du også! På varme dager frister det for min del med slike måltider gjennom dagen. Krema pastasalat blei både lunsj, middag og kveldsmat på meg iløpet av eit par dager 🙂
Håper det frister♥

Heisann!

Forrige veke delte eg eit knips av denne krema pastasalaten på instagram, og det var veldig stor interesse for oppskrifta – helst akkurat då. Derfor velger eg å dele oppskrifta litt tidligare enn planlagt 🙂 Denne krema pastasalaten passer perfekt til lunsj/matpakken, lettvint middag, luksus kveldsmat eller på koldtbordet/tapasbordet. Enkel å lage, står seg fint eit par dager i kjøleskapet og smaker veldig godt!

Litt grønnsaker i pastasalaten må ein ha, og her er det egentlig berre å bruke det ein liker og har tilgjengelig. Bytt gjerne ut paprika med minitomat, eller sukkererter med asparges for eksempel. Eg har også brukt bacon i pastasalaten, det anbefaler eg – for det gjorde heile salaten hakket bedre. Er du ikkje så glad i bacon så kan det sløyfast, evt. byttast ut med stekt spekeskinke eller lignande 🙂

Pastasalat
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
300-400 g skinke
100-150 g baconterninger
1/2 agurk
1/2 paprika
100 g sukkererter
1 liten boks mais
1 liten pk (65 g) baby leaf mix

Dressing
2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche
50 g majones (eller meir kesam/rømme)
2 ss finhakka sylteagurk
2 ss lake fra sylteagurken
salt, pepper, kvitløkskrydder

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vatnet i eit dørslag, og avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Steik baconterninger, kutt skinke og grønnsaker i passelige biter. Bland alt godt sammen.

3. I en egen bolle blander du sammen ingrediensane til dressingen. Smak til. Bland deretter litt og litt av salaten inn i dressingen til ønska konsistens. Kanskje du bruker alt, kanskje du har litt igjen på sida.

4. Oppbevar i kjøleskap til servering, og nyt 🙂

Du må gjerne mikse og trikse med ulike ingredienser og smakstilsetninger i både salaten og dressingen! Karrikrydder, chilikrydder, pressa kvitløk, ulike urter, aioli…

Det vart mykje pastasalat og nok til fleire måltider. Servert med blant anna nybakt, proteinrikt havrebrød med chiafrø:

Oppskrift på proteinrikt havrebrød med chiafrø finner du HER. Nyyyydelig 🙂

Prøv krema pastasalat du også! På varme dager frister det for min del med slike måltider gjennom dagen. Krema pastasalat blei både lunsj, middag og kveldsmat på meg iløpet av eit par dager 🙂

Håper det frister♥

Annonse

30 Kommentarer

A

Anette Haugsdal

30. desember 2018

For meg som ikkje likar smaken av skinke – har du forslag til alternativ eg kan bruke? Vil det funke med kjøttdeig eller salatkylling trur du?

Linda Stuhaug

31. desember 2018

Hei! Kylling passer nok supert 😀 Om det er salatkylling eller stekt kyllingfilet – det blir nok veldig godt det også 🙂

G

Gunn

29. desember 2018

Går det an å lage dressingen uten sylteagurk, evnt bytte det ut med noe annet?

Linda Stuhaug

31. desember 2018

Ja, det går fint. Du kan bruke noko anna som gir syre – sitron for eksempel 😀

A

Anette

17. desember 2018

Hei. Hvor mange personer er denne oppskriften breknet til?

Linda Stuhaug

18. desember 2018

Hei! Det kjem heilt an på kva du bruker den til. Om det er lunsj, middag, til koldtbordet, om ein har anna tilbehør til +++. Alt mellom 3-6 personer visst det er eit måltid 🙂

A

Anette

26. desember 2018

Hei! Den er tenkt laga til ett koldtbord (20stk) der det er masse Anna god mat. Er det då nok med denne oppskrifta tenker du eller ville du ha dobla?

Linda Stuhaug

27. desember 2018

Hei! Så stas! Som ein del av eit koldtbord held det nok med enkel oppskrift 🙂

S

Stine

20. august 2020

Hei Linda! Tror du denne oppskriften er nok til 5-6 personer?

Linda Stuhaug

22. august 2020

Det kjem heilt an på kor mykje ein ete, kva måltid den serverast til og evt. ekstra tilbehør. Eg hadde nok dobla oppskrifta skulle eg laga til 5-6 personer 🙂

S

Stine

20. august 2020

Beklager ser du har skrevet det over. Da regner jeg med at denne oppskriften holder til lunsjbord med brød ved siden av til 5-6 personer. Er du ikke enig?

Linda Stuhaug

22. august 2020

No såg eg denne kommentaren din etterpå: men det kjem heilt an på! I min familie hadde det ikkje holdt til 5-6 personer aleine, sjølv med brød til. Ville nok vertfall laga 1,5 oppskrift personlig 😀

A

Anna

31. mars 2019

Hei! Til ca. hvor mange personer er denne oppskriften laget for? 🙂

A

Anna

31. mars 2019

Fant fra tidligere kommentarer! 😀

Linda Stuhaug

1. april 2019

Bra 😀

A

Anna

10. november 2022

Hei, hvor mange posjonar er denne oppskrifta laga til?

Linda Stuhaug

11. november 2022

Kjem heilt an på korleis den serverast. Som eit måltid aleine: 3-4 kanskje :)

A

Anna

17. november 2022

Tusen takk :)

M

Merethe Knutssøn

30. juni 2019

Prøv å tilsette manarinolje, mynteolje eller mangoeddik fra oliviers også.. er helt fantastisk!

Linda Stuhaug

30. juni 2019

Takk for tips 😀

n

nannah

19. januar 2020

det ser bra ut dette skal bli godt men uten sylteagurk

L

Linda K

16. juni 2022

Bruk litt eddik for syre.

Linda Stuhaug

17. juni 2022

Kan bruke det og ja, men eg liker bedre laken fra sylteagurken😄

Linda Stuhaug

20. januar 2020

Berre å tilsette noko anna som gir litt syre 😀

W

WencheS

9. juli 2018

Er det lettprodukter av rømme, kesam eller creme fraiche? Og hva anbefaler du av disse tre? Eller en kombinasjon av to? Hva blir best på smak?

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Dette bessemer du sjølv ut fra kva du lika best 🙂 Vi er ulike ogkva som blir best på smak for meg, blir ikkje best på smak for deg. Eg har brukt original kesam og lettrømme.

M

Monique

6. juli 2018

Super oppskrift! Slang den sammen i går kveld og nyter den til lunsj nå 😀 Jeg puttet oppi litt grønn pesto, samt soltørkede tomater og fetaost og den smaker helt nydelig!

Linda Stuhaug

6. juli 2018

Høyres nyydelig ut, Monique 🙂 God helg til deg <3

Y

Yasmin

5. juli 2018

Denne er sikkert nyyydelig.. Et lite tips fra meg er å bytte ut majonesen med et par ss med grønn pesto.. Det smaker uuutrolig godt!

Linda Stuhaug

5. juli 2018

Det tenkte eg faktisk på – haha! Men hadde ikkje grønn pesto tilgjengelig… Så det blir neste gang 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg