Linda Stuhaug

Annonse

10. juli 2018

Sunn jordbærkake i kopp på 1-2-3

Sunn jordbærkake i kopp på 1-2-3
God morgen!
Kan eg friste med en sunn, saftig og skikkelig god jordbærkake kopp, som du lager på 1-2-3? Du rører sammen ingrediensane, har røra i en kopp eller skål, og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Heilt supert om du plutselig får lyst på kake, eller berre vil gjere det ekstra lettvint. Kaka er ei skikkelig kvardagskake med næringsrike ingredienser, og du vil nok sannsynligvis kjenne deg litt mett etter denne 😉
Bytt gjerne jordbær med andre typer frukt/bær, eventuelt nøtter/sjokoladebiter eller andre smakstilsetninger. Grunnoppskrifta kan varierast i det uendelige.
Jordbærkaka er uten sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl) og kan fint lagast uten melk. Sukrin gold kan byttast med anna valgfri søtning, for eksempel flytande honning. Då blir kaka også uten helsekostprodukt 😉
Jordbærkake i kopp, 1 porsjon 1 egg 2 ss, 70 g original kesam* 2 ss, 20 g havremjøl 1 ss, 10 g speltmjøl* 2 ss sukrin gold (evt. anna valgfri søtning) ½ ts bakepulver eit dryss ekte vaniljepulver (eller frø fra ½ vaniljestang) 4-6 jordbær, delt i to/fire
Slik gjer du: 1. Bland saman ingrediensane til en jamn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i en kopp eller liten skål vekselsvis med jordbær (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking!)
2. Sett i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomstekt. Den vil heve i mikrobølgeovnen, deretter synke litt ned igjen når du tar den ut.
3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Server rett fra skåla/koppen, gjerne med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.
Tips og alternativ: ♦ Kesam kan byttast med kokoskrem for melkefri kake, eller laktosefri rømme for laktosefri kake.
♦ Speltmjøl kan byttes med meir (glutenfritt) havremjøl eller anna glutenfri tørrvare for glutenfri kake.
♦ Visst du ikkje har mikrobølgeovn kan kaka også steikast i ovnen. Pass på at skåla/koppen tåler varmen, og steik på 180 grader til den er ferdig, ca. 8-10 minutt.
Du kan også vende kaka ut av skåla/koppen før servering slik som eg har gjort med denne bringebærkaka i arkivet:
Oppskrift finner du HER. Akkurat den samme som jordbærkaka, men med bringebær framfor jordbær.
Nyt med den beste samvittighet♥

God morgen!

Kan eg friste med en sunn, saftig og skikkelig god jordbærkake kopp, som du lager på 1-2-3? Du rører sammen ingrediensane, har røra i en kopp eller skål, og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Heilt supert om du plutselig får lyst på kake, eller berre vil gjere det ekstra lettvint. Kaka er ei skikkelig kvardagskake med næringsrike ingredienser, og du vil nok sannsynligvis kjenne deg litt mett etter denne 😉

Bytt gjerne jordbær med andre typer frukt/bær, eventuelt nøtter/sjokoladebiter eller andre smakstilsetninger. Grunnoppskrifta kan varierast i det uendelige.

Jordbærkaka er uten sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl) og kan fint lagast uten melk. Sukrin gold kan byttast med anna valgfri søtning, for eksempel flytande honning. Då blir kaka også uten helsekostprodukt 😉

Jordbærkake i kopp, 1 porsjon
1 egg
2 ss, 70 g original kesam*
2 ss, 20 g havremjøl
1 ss, 10 g speltmjøl*
2 ss sukrin gold (evt. anna valgfri søtning)
½ ts bakepulver
eit dryss ekte vaniljepulver (eller frø fra ½ vaniljestang)
4-6 jordbær, delt i to/fire

Slik gjer du:
1. Bland saman ingrediensane til en jamn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i en kopp eller liten skål vekselsvis med jordbær (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking!)

2. Sett i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomstekt. Den vil heve i mikrobølgeovnen, deretter synke litt ned igjen når du tar den ut.

3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Server rett fra skåla/koppen, gjerne med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Tips og alternativ:
♦ Kesam kan byttast med kokoskrem for melkefri kake, eller laktosefri rømme for laktosefri kake.

♦ Speltmjøl kan byttes med meir (glutenfritt) havremjøl eller anna glutenfri tørrvare for glutenfri kake.

♦ Visst du ikkje har mikrobølgeovn kan kaka også steikast i ovnen. Pass på at skåla/koppen tåler varmen, og steik på 180 grader til den er ferdig, ca. 8-10 minutt.

Du kan også vende kaka ut av skåla/koppen før servering slik som eg har gjort med denne bringebærkaka i arkivet:

Oppskrift finner du HER. Akkurat den samme som jordbærkaka, men med bringebær framfor jordbær.

Nyt med den beste samvittighet♥

Annonse

8 Kommentarer

M

MK

31. mai 2019

Kan bytte ut speltmel med proteinpulver?☺️

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Ja 🙂

M

Maria

10. juli 2018

Det där såg gott ut!!! 🙂

Linda Stuhaug

11. juli 2018

Kaka var skikkelig god!! Perfekt med andre typer bær/frukt også 🙂

K

Kristin

10. juli 2018

Kjempegod! Det ble lunsj i dag. Brukte fibra fullkornsmel istedet for havremel, og 2 ts kokosblomstsukker i stedet for sukrin gold, og det ble snadder! 🙂

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Hurra! Så kjekt å lese, Kristin 😀

L

Lene

10. juli 2018

Skal ikke kaken stekes i ovn altså? Kun i mikrobølgeovn?

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Kaka blir stekt i mikrobølgeovnen, det er halve poenget med kake i kopp 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg