Linda Stuhaug

Annonse

Ut på tur & proteinrike havrerundstykker med innbakt ost og skinke

Ut på tur & proteinrike havrerundstykker med innbakt ost og skinke
Riktig god mandag alle sammen!
Akkurat no sitter eg i bilen på veg til årets tur. Vi skal køyre til Vassbygdi og gå Aurlandsdalen idag, så går vi vidare fra hytte til hytte i Skarvheimen, med dagsetapper mellom 17 og 30 kilometer. Vi skal gå sju dager i fjellet, og eg ville egentlig berre stikke innom no å ønske dåkke ei riktig god veke♥ Eg har nemlig tenkt å ta fri denne veka fra blogg og sosiale medier, så eg blir utilgjengelig vertfall her på bloggen, men titter kanskje innom facebook-sida mi HER eller instagram under lindastuhaug dersom eg føler for det 🙂
Bildet tatt i går – etter sekken var pakka, men FØR maten var på plass. Maten tar jo halve sekken…. Neida. Joda….
Vi skal innom både sjølvbetjente og betjente hytter, og dei to-tre sjølvbetjente hyttene er no i starten av turen. Det betyr at vi ikkje får servert noko mat, men kan forsyne oss av matvarelager mot nokre kroner. Eg har forberedt frukost og turmat til dagsetappane desse tre-fire første dagane, og delte litt bilder på instastory igår. Det tok ikkje lang tid før innboksen stod på spreng og oppskrifter blei etterspurt… Spesielt etter desse proteinrike havrerundstykka med innbakt ost og skinke:
Det er tredje året eg lager desse og tar med på langtur. Det eg lika så godt med dei er; ♦ Dei er mektige og næringsrike. ♦ Pålegget er innbakt i rundstykka, som gjer at eg har eit alt-i-eit rundstykke. ♦ Dei står seg godt og er like saftige og gode etter 3 dager i sekken (fra dagen dei er laga).
Perfekt turmat på langtur, med andre ord! Sida så mange etterspurte oppskrift igår, så tenkte eg å dele den her med dåkke idag. Grunnoppskrifta er den klassiske oppskrifta på proteinrike havrerundstykker med cottage cheese og havre som eg har delt oppskrift på mange ganger før. Eg har også delt en lignande oppskrift på proteinrike matmuffins med ost og skinke HER, men denne varianten her er hakket bedre, og hakket enklare:
Du trenger, ca. 14 stk: 400 g cottage cheese (1 stort beger) 4 egg 250 g havremel 100 g havregryn 2 ts bakepulver 1 ts salt 1 ts tørka oregano eller pizzakrydder 1/2 ts paprikakryder litt grovkverna chili og kvitløk (kan sløyfast) – ca. 200-250 g skinke i biter ca. 100-150 g ost
Slik gjer du: 1. Ha cottage cheese og egg i en bolle. Kjør blandinga heilt glatt med ein stavmiksar. Visp inn bakepulver og krydder, før du tilsetter havremel og havregryn. Bland godt.
2. Kna inn skinke og ost. Eg brukte en blanding av revet og og små biter av ost, bruk det du foretrekker her. La blandinga svelle i ca. 10-15 minutt.
3. Form til rundstykker med litt fuktige hender. Strø gjerne over valmuefrø på toppen. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl.
Rundstykka anbefaler eg å oppbevare i en matboks eller matpapir. La dei gjerne stå i kjøleskap dersom du ikkje skal på tur… Dei kan fint frysast også.
Du kan sjølvsagt variere litt ingredienser etter smak og behag. Eg har tidligare bytta ut litt av skinka med bacon eller spekemat, og det er veldig godt. Det er også digg å bruke en smaksrik ost for å få litt meir futt i rundstykka. Eg brukte jarlsberg denne gangen 🙂
Dei passer også like godt til frukost, den klassiske matpakken, turmat på dagsturer og strandmat.
Kanskje det er fleire som lager desse rundstykka og tar med på tur? Eg har fått mange spørsmål om turmat i det siste, så håpa fleire er inspirerte til å prøve desse 🙂
God veke då, alle sammen! Eg er tilbake søndag eller mandag, i mellomtida håper eg de lager masse digge oppskrifter og legger igjen nokre hyggelige kommentarer som de alltid gjer 🙂
No skal eg yte, nyte, svette, få gnagesår, møre bein, vonde smilemuskler, irritere meg over myggen og glede meg over turmat til middag. Ikkje minst sette pris på en funksjonell og sterk kropp som tåler å bli med milevis på fjellet med alt for mange høgdemeter og tunge sekker… Takksam for at eg har denne muligheten, det tar eg ikkje for gitt♥

Riktig god mandag alle sammen!

Akkurat no sitter eg i bilen på veg til årets tur. Vi skal køyre til Vassbygdi og gå Aurlandsdalen idag, så går vi vidare fra hytte til hytte i Skarvheimen, med dagsetapper mellom 17 og 30 kilometer. Vi skal gå sju dager i fjellet, og eg ville egentlig berre stikke innom no å ønske dåkke ei riktig god veke♥ Eg har nemlig tenkt å ta fri denne veka fra blogg og sosiale medier, så eg blir utilgjengelig vertfall her på bloggen, men titter kanskje innom facebook-sida mi HER eller instagram under lindastuhaug dersom eg føler for det 🙂

Bildet tatt i går – etter sekken var pakka, men FØR maten var på plass. Maten tar jo halve sekken…. Neida. Joda….

Vi skal innom både sjølvbetjente og betjente hytter, og dei to-tre sjølvbetjente hyttene er no i starten av turen. Det betyr at vi ikkje får servert noko mat, men kan forsyne oss av matvarelager mot nokre kroner. Eg har forberedt frukost og turmat til dagsetappane desse tre-fire første dagane, og delte litt bilder på instastory igår. Det tok ikkje lang tid før innboksen stod på spreng og oppskrifter blei etterspurt… Spesielt etter desse proteinrike havrerundstykka med innbakt ost og skinke:

Det er tredje året eg lager desse og tar med på langtur. Det eg lika så godt med dei er;
♦ Dei er mektige og næringsrike.
♦ Pålegget er innbakt i rundstykka, som gjer at eg har eit alt-i-eit rundstykke.
♦ Dei står seg godt og er like saftige og gode etter 3 dager i sekken (fra dagen dei er laga).

Perfekt turmat på langtur, med andre ord! Sida så mange etterspurte oppskrift igår, så tenkte eg å dele den her med dåkke idag. Grunnoppskrifta er den klassiske oppskrifta på proteinrike havrerundstykker med cottage cheese og havre som eg har delt oppskrift på mange ganger før. Eg har også delt en lignande oppskrift på proteinrike matmuffins med ost og skinke HER, men denne varianten her er hakket bedre, og hakket enklare:

Du trenger, ca. 14 stk:
400 g cottage cheese (1 stort beger)
4 egg
250 g havremel
100 g havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts tørka oregano eller pizzakrydder
1/2 ts paprikakryder
litt grovkverna chili og kvitløk (kan sløyfast)

ca. 200-250 g skinke i biter
ca. 100-150 g ost

Slik gjer du:
1. Ha cottage cheese og egg i en bolle. Kjør blandinga heilt glatt med ein stavmiksar. Visp inn bakepulver og krydder, før du tilsetter havremel og havregryn. Bland godt.

2. Kna inn skinke og ost. Eg brukte en blanding av revet og og små biter av ost, bruk det du foretrekker her. La blandinga svelle i ca. 10-15 minutt.

3. Form til rundstykker med litt fuktige hender. Strø gjerne over valmuefrø på toppen. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl.

Rundstykka anbefaler eg å oppbevare i en matboks eller matpapir. La dei gjerne stå i kjøleskap dersom du ikkje skal på tur… Dei kan fint frysast også.

Du kan sjølvsagt variere litt ingredienser etter smak og behag. Eg har tidligare bytta ut litt av skinka med bacon eller spekemat, og det er veldig godt. Det er også digg å bruke en smaksrik ost for å få litt meir futt i rundstykka. Eg brukte jarlsberg denne gangen 🙂

Dei passer også like godt til frukost, den klassiske matpakken, turmat på dagsturer og strandmat.

Kanskje det er fleire som lager desse rundstykka og tar med på tur? Eg har fått mange spørsmål om turmat i det siste, så håpa fleire er inspirerte til å prøve desse 🙂

God veke då, alle sammen! Eg er tilbake søndag eller mandag, i mellomtida håper eg de lager masse digge oppskrifter og legger igjen nokre hyggelige kommentarer som de alltid gjer 🙂

No skal eg yte, nyte, svette, få gnagesår, møre bein, vonde smilemuskler, irritere meg over myggen og glede meg over turmat til middag. Ikkje minst sette pris på en funksjonell og sterk kropp som tåler å bli med milevis på fjellet med alt for mange høgdemeter og tunge sekker… Takksam for at eg har denne muligheten, det tar eg ikkje for gitt♥

Annonse

20 Kommentarer

G

Geir

9. februar 2020

Kom over denne oppskriften for noen uker siden, og det har blitt en slager Den er også enkel å eksperimentere med. Nå har jeg en blanding på gang med cheddar, parmesan, fetaost og oliven. Samt at jeg slengte oppi en halv boks Philadelphia ost. Spent på den Et spørsmål. Er det ikke slik med bakepulver at man bør ha det oppi på slutten og bare blande det forsiktig inn?

Linda Stuhaug

10. februar 2020

Så kjekt oppskrifta har falt i smak, Geir! Det høyres ut som en god kombinasjon du har laga 🙂 Eg har ikkje høyrt noko om at bakepulver berre må blandast forsiktig inn. Men det tilsetter eg uansett etter ting er stavmiksa. Blir jo egentlig berre blanda inn i utgangspunktet 🙂 Kan liksom ikkje tilsette det etter alt andre er tilsatt, då vil du ikkje klare å blande det godt nok 🙂

C

Camilla

25. april 2020

Supergode

Linda Stuhaug

26. april 2020

Så bra 😀

K

Kristine

25. august 2018

Disse rundstykkene var perfekte å ha i tursekken. Ungene elsket de, og maser om at jeg må lage masse mer, de vil ha de med som skolemat. Nå når vi skal på tur igjen i dag, er de selvsagt med i sekken igjen. Du har masse gode oppskrifter.

Linda Stuhaug

28. august 2018

Fantastisk, Kristine 😀 Så stas når oppskriftene også faller i smak hos dei små <3

T

Tone

22. august 2018

Hvor mange rundstykker må man spise for å få en sunn og mettende lunsj?:)

Linda Stuhaug

23. august 2018

Så mange man trenger 😉 Ingen fasitsvar, alle er individuelle. Et til du er mett 🙂

J

Jorunn

23. juli 2018

Ungene elsker de! Takk for super og glutenfri oppskrift! Jeg hadde ikke nok skinke, så det ble nok et par gode og magre pølser oppi, men der fikk gå. Turmat reddet!

Linda Stuhaug

24. juli 2018

Hurra 😀 Ekstra stas når barna også liker oppskriftene!

T

Thor Marthinussen

17. juli 2018

Jeg lager ofte slike rundstykker og har alltid noen tilgjengelig. Jeg er ukependler og har disse som «veimat» i når jeg kjører bil. Jeg har prøvd noen med karve og noen med anis, de ble gode. Neste gang baker jeg med vaniljeyoghurt, regner med de blir gode. En liten bit myk ost i midten når rundstykkene lages/formes går også bra. Flott oppskrift på lettlaget god mat. Thor M.

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Slike rundstykker er perfekt veimat! Lettlagd og holder magen mett ei stund 🙂 Kjekt du likte oppskrifta, Thor!

H

Hege

16. juli 2018

Riktig god tur! 🙂 Disse rundstykkene skal testes ut på tur i løpet av uka! Ser supergode ut! De originale proteinrundstykkene er jo geniale, tipper disse med fyll er like geniale!

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Tusen takk, Hege 🙂 Rundstykka var perfekt turmat – håper dei smaker hos deg også! Riktig god veke til deg <3

M

Marie

16. juli 2018

Disse hørtes så gode ut! Kan man bytte cottage cheese med kesam? Håper du får en nydelig tur ❤

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Takk, Marie 🙂 Ja, du kan bytte cottage cheese med kesam. Men då må du nok bruke litt ekstra havregryn/havremjøl 🙂

N

Nina

12. november 2020

Hei og takk for god oppskrift! Men for å få begge barna til å spise disse, går det an å bytte ut litt havremel med speltmel e.l.? Denne oppskriften likte jeg så godt, siden det var så mye proteiner, fiber (og hadde i raspet gulrot). Kan kanskje evt lage pizzasnurroppskriften din med ost og skinke, men da blir det ikke like mye proteiner i? Mvh Nina

Linda Stuhaug

13. november 2020

Hei! Ja, det går heilt fint å bruke litt speltmjøl istednefor havremjøl 🙂 Mulig du må bruke litt ekstra berre! Pizzasnurrane har eit heilt anna næringsinnhold når det kjem til både fiber og proteiner, det blir meir som «klassisk» gjærbakst 🙂

M

Marie

28. mars 2023

Veldog lyst til å prøve disse rundstykkene til påsketur. Enn om jeg ikke har collage Cheese eller noen som skal vøre med ikke tåler det? Kan det byttes med noe annet?

Linda Stuhaug

29. mars 2023

Du kan bruke ein form for yoghurt, men det blir ikkje heilt det samme :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg