Linda Stuhaug

Annonse

Morell- og bringebærdessert med mascarponekrem

Morell- og bringebærdessert med mascarponekrem
Hei godtfolk!
Det er sesong for både moreller og bringebær, og i den anledning har eg laga en nydelig dessert som passer både kvardag og helg. Desserten kan faktisk nytast som en solid porsjon av 1/5 om dagen – så det kan vi jo like 🙂 Søte, syrlige moreller og bringebær, og en samtidig søt, men litt syrlig mascarponekrem var en skikkelig god kombinasjon;
Desserten er superenkel å lage, og tar ikkje meir enn 10 minutt (og det einaste som tar tid er å ta ut stein fra morellane…). Uten tilsatt sukker og en super sommardessert med sesongens godsaker!
Du trenger, 2 porsjoner 200 g moreller (delt i to uten stein) 150 g bringebær 1-2 ts sukrin+ saft fra 1/4 lime –  0,75 dl fløyte 75 g mascarpone 1-2 ts sukrin+ saft fra 1/4 lime
Slik gjer du: 1. Bland moreller, bringebær, limesaft og smak til med sukrin+.
2. Visp fløyten til den nesten er krem. Tilsett mascarpone, sukrin+ og limesaft, og visp til en fyldig krem. Smak til om du eventuelt vil ha meir limesaft eller søtning.
3. Legg bæra i to porsjonsformer, deretter mascarponekrem, meir bær og til slutt resten av mascarponekremen på toppen. Oppbevar i kjøleskap til servering. Nyt 🙂
Nyt til dessert, ettermiddagskaffien, kveldskos eller eventuelt mellommåltid 🙂
Du kan sjølvsagt mikse og trikse med andre typer frukt/bær også. Kva med moreller og rips? Sesongen for rips er jo også i gang (ganske snart vertfall), så det er en super måte å lage en smakfull dessert på 🙂
Eg kom tilbake til Oslo igår for å gjere klart det siste til visning, så eg blir her nokre dager no for diverse møter, treffe mine fine Oslovenner, gå på Grefsenkollen, nyte sola og ikkje minst begynne med enda meir utpakking fra leiligheta 🙂 Langt igjen til mål, men det nærma seg veldig no ettersom leiligheta veldig snart er solgt!
Nyt tirsdagen♥

Hei godtfolk!

Det er sesong for både moreller og bringebær, og i den anledning har eg laga en nydelig dessert som passer både kvardag og helg. Desserten kan faktisk nytast som en solid porsjon av 1/5 om dagen – så det kan vi jo like 🙂 Søte, syrlige moreller og bringebær, og en samtidig søt, men litt syrlig mascarponekrem var en skikkelig god kombinasjon;

Desserten er superenkel å lage, og tar ikkje meir enn 10 minutt (og det einaste som tar tid er å ta ut stein fra morellane…). Uten tilsatt sukker og en super sommardessert med sesongens godsaker!

Du trenger, 2 porsjoner
200 g moreller (delt i to uten stein)
150 g bringebær
1-2 ts sukrin+
saft fra 1/4 lime
– 
0,75 dl fløyte
75 g mascarpone
1-2 ts sukrin+
saft fra 1/4 lime

Slik gjer du:
1. Bland moreller, bringebær, limesaft og smak til med sukrin+.

2. Visp fløyten til den nesten er krem. Tilsett mascarpone, sukrin+ og limesaft, og visp til en fyldig krem. Smak til om du eventuelt vil ha meir limesaft eller søtning.

3. Legg bæra i to porsjonsformer, deretter mascarponekrem, meir bær og til slutt resten av mascarponekremen på toppen. Oppbevar i kjøleskap til servering. Nyt 🙂

Nyt til dessert, ettermiddagskaffien, kveldskos eller eventuelt mellommåltid 🙂

Du kan sjølvsagt mikse og trikse med andre typer frukt/bær også. Kva med moreller og rips? Sesongen for rips er jo også i gang (ganske snart vertfall), så det er en super måte å lage en smakfull dessert på 🙂

Eg kom tilbake til Oslo igår for å gjere klart det siste til visning, så eg blir her nokre dager no for diverse møter, treffe mine fine Oslovenner, gå på Grefsenkollen, nyte sola og ikkje minst begynne med enda meir utpakking fra leiligheta 🙂 Langt igjen til mål, men det nærma seg veldig no ettersom leiligheta veldig snart er solgt!

Nyt tirsdagen♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg