Banankake med sjokoladebiter og valnøtter

Heisann!

Noke av det kjekkaste eg veit er når bananene i fruktkorga begynner å bli skikkelig overmodne… Å bake med brune bananer er så digg! Ikkje berre gir overmodne bananer en naturlig sødme, det gir også skikkelig saftighet i baksten. Idag har eg en ny oppskrift på banankake å dele med dåkke; som er naturlig søt og fint kan lagast uten helsekostprodukt. Superenkel oppskrift med få ingredienser som du lager på 1-2-3.

Denne enkle og saftige sjokolade-banankaka delte eg tidligare i sommar, og den falt veldig godt i smak hos dåkke:

Oppskrifta finner du HER! Dagens oppskrift er nokså lik, men eg har laga en nøytral variant med sjokoladebiter og valnøtter for ekstra smak og crunch.

Banankake med sjokolade og valnøtter, ca. 25×18 cm form
3 overmodne bananer
2 egg
100 g havremjøl
5 ss speltmjøl (eller anna valgfri mjøltype)
2 ts bakepulver
1-3 ss valgfri søtning*

ca. 50 g sukkerfri sjokolade eller mørk sjokolade, grovhakka
ca. 50 g valnøtter, grovhakka

*om du trenger noko ekstra søtning kjem an på kor overmodne bananene dine er, og ikkje minst kor søt du ønsker banankaka. Som valgfri søtning kan du bruke for eksempel flytande honning. Smak på røra underveis.

Slik gjer du: 
Mos banan og egg med en stavmikser, bland deretter inn resten av ingrediensane til røra. Er den litt tjukk kan du bruke en skvett med valgfri væske. Ha røra over i en form på ca. 25×18 cm (eller anna form med ca. samme grunnflate) og strø over sjokoladebiter og grovhakka valnøtter. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt, eller til banankaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

Banankaka oppbevarer du i en matboks, og den holder seg fersk og saftig i fleire dager. Den kan også frysast!

Tips og alternativer
♦ For glutenfri kake: bruk glutenfritt havremjøl og valgfri, glutenfri mjøltype.
♦ For melkefri kake: dropp sjokoladebitane eller bruk melkefri sjokolade.
♦ Du kan også bytte ut havremjøl med anna valgfri tørrvare, men hugs at ulike mjøltyper kan påvirke både smak og konsistens.

Banankaka var perfekt å servere med en klatt vaniljekesam og en frukt- og bærsalat. Eg hadde bringebær, jordbær og banan, nydelig kombinasjon♥

Ei sunnare kake som ein fint kan nyte til kvardags 🙂 Denne kaka er også god som turmat, den holder seg saftig og god i sekken, klisser ikkje og gir godt påfyll!

*

Heilt på tampen her så vil eg stille dåkke eit spørsmål! Eg la nettopp ut dette bilder på instastory;

Så, bildet taler jo litt for seg sjølv. Men det er fleire av dåkke som har etterspurt dette, og det er også mange som stiller dei samme spørsmåla typ heeeile tida. Så kanskje vekas lesarspørsmål kunne vore en kul greie? Er det av interesse for dåkke? Kom gjerne med tilbakemelding, om det er uinteressant bruker eg ikkje tid på det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Ja! Variasjon i innleggene er bare positivt selv om svar på spørsmålene ikke nødvendigvis handler om mat. Også hyggelig gå bli bedre kjent med deg også 🙂

    1. Takker for tilbakemelding, Sarah 😀 Tydligvis den einaste blogglesaren min som er positiv, haha. Neida. Men mulig eg holder det til instagram istedenfor, litt meir positivitet der 🙂

  2. Eg stemmer for eg

    1. Herlig! Takk Frøken M 🙂

  3. Kjempegøy med leserspørsmål. Digger bloggen din og kreativiteten Elsker å teste ut nye oppskrifter fra bloggen, og har enda til gode å teste noe som ikkje har falt i smak ☺️ Du er rå!

    1. Tusen takk, Karen!! Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂 Klem <3

  4. Ja! Det hadde vore kjekt med vekas spørsmål 🙂 Fin variasjon til dei vanlege innlegga! Fortsett med det flotte arbeidet du gjer. Eg vert alltid inspirert av deg, både her på bloggen og ved å lese boka di. Ha ei fortsatt fin veke!

    1. Tusen takk, Andrea – det er veldig hyggelig å lese 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover! God torsdag til deg <3

  5. Ja! Jeg leser her inne ukentlig, men er skamdårlig til å kommentere desverre.. Men jeg har funnet og finner til stadig haugevis med interessante innlegg her med så mye spennende mat! 🙂 Gjerne kom med et innlegg om hva du skal fra høsten av!

    1. Du er ikkje den einaste Malene – eg har rundt 9000-11.000 unike lesere her daglig, så kommentarane vil eg ikkje påstå kjem på rad og rekke. Haha, men det er heilt greit – så lenge eg får litt innimellom 🙂 Takk for tips <3

  6. Ja absolutt!!!

    1. Hurra! Takk Nina 🙂

  7. Kjempe smart å ha ukas spørsmål! 🙂 Det er jo mange som sikkert lurer på det samme selv om de kanskje ikke har spurt..

    1. Ja, det er nettopp det 🙂 Så er det nokre spørsmål eg svarer på XX antall ganger i veka. Takker for tilbakemelding, Irina 🙂

  8. Hei flinke deg:)
    Du har sikkert fått spørsmål om dette før – men kan jeg spørre hva slags og hvor du kjøper sukkerfri sjokolade?

    1. Hei Frida 🙂
      Eg bruker sukrin-sjokoladen eller sjokoladen fra merket Cavalier. Kjøpt på helsekost 🙂

  9. Mona Sørgård

    Fantastisk side med mye godt
    Finner så mye inspirasjon i dine oppskrifter.

    Mvh mona

    1. Tusen takk, Mona – det er veldig kjekt å lese 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere <3