Linda Stuhaug

Annonse

Banankake med sjokoladebiter og valnøtter

Banankake med sjokoladebiter og valnøtter
Heisann!
Noke av det kjekkaste eg veit er når bananene i fruktkorga begynner å bli skikkelig overmodne… Å bake med brune bananer er så digg! Ikkje berre gir overmodne bananer en naturlig sødme, det gir også skikkelig saftighet i baksten. Idag har eg en ny oppskrift på banankake å dele med dåkke; som er naturlig søt og fint kan lagast uten helsekostprodukt. Superenkel oppskrift med få ingredienser som du lager på 1-2-3.
Denne enkle og saftige sjokolade-banankaka delte eg tidligare i sommar, og den falt veldig godt i smak hos dåkke:
Oppskrifta finner du HER! Dagens oppskrift er nokså lik, men eg har laga en nøytral variant med sjokoladebiter og valnøtter for ekstra smak og crunch.
Banankake med sjokolade og valnøtter, ca. 25×18 cm form 3 overmodne bananer 2 egg 100 g havremjøl 5 ss speltmjøl (eller anna valgfri mjøltype) 2 ts bakepulver 1-3 ss valgfri søtning* – ca. 50 g sukkerfri sjokolade eller mørk sjokolade, grovhakka ca. 50 g valnøtter, grovhakka
*om du trenger noko ekstra søtning kjem an på kor overmodne bananene dine er, og ikkje minst kor søt du ønsker banankaka. Som valgfri søtning kan du bruke for eksempel flytande honning. Smak på røra underveis.
Slik gjer du: Mos banan og egg med en stavmikser, bland deretter inn resten av ingrediensane til røra. Er den litt tjukk kan du bruke en skvett med valgfri væske. Ha røra over i en form på ca. 25×18 cm (eller anna form med ca. samme grunnflate) og strø over sjokoladebiter og grovhakka valnøtter. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt, eller til banankaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.
Banankaka oppbevarer du i en matboks, og den holder seg fersk og saftig i fleire dager. Den kan også frysast!
Tips og alternativer ♦ For glutenfri kake: bruk glutenfritt havremjøl og valgfri, glutenfri mjøltype. ♦ For melkefri kake: dropp sjokoladebitane eller bruk melkefri sjokolade. ♦ Du kan også bytte ut havremjøl med anna valgfri tørrvare, men hugs at ulike mjøltyper kan påvirke både smak og konsistens.
Banankaka var perfekt å servere med en klatt vaniljekesam og en frukt- og bærsalat. Eg hadde bringebær, jordbær og banan, nydelig kombinasjon♥
Ei sunnare kake som ein fint kan nyte til kvardags 🙂 Denne kaka er også god som turmat, den holder seg saftig og god i sekken, klisser ikkje og gir godt påfyll!
*
Heilt på tampen her så vil eg stille dåkke eit spørsmål! Eg la nettopp ut dette bilder på instastory;
Så, bildet taler jo litt for seg sjølv. Men det er fleire av dåkke som har etterspurt dette, og det er også mange som stiller dei samme spørsmåla typ heeeile tida. Så kanskje vekas lesarspørsmål kunne vore en kul greie? Er det av interesse for dåkke? Kom gjerne med tilbakemelding, om det er uinteressant bruker eg ikkje tid på det 🙂

Heisann!

Noke av det kjekkaste eg veit er når bananene i fruktkorga begynner å bli skikkelig overmodne… Å bake med brune bananer er så digg! Ikkje berre gir overmodne bananer en naturlig sødme, det gir også skikkelig saftighet i baksten. Idag har eg en ny oppskrift på banankake å dele med dåkke; som er naturlig søt og fint kan lagast uten helsekostprodukt. Superenkel oppskrift med få ingredienser som du lager på 1-2-3.

Denne enkle og saftige sjokolade-banankaka delte eg tidligare i sommar, og den falt veldig godt i smak hos dåkke:

Oppskrifta finner du HER! Dagens oppskrift er nokså lik, men eg har laga en nøytral variant med sjokoladebiter og valnøtter for ekstra smak og crunch.

Banankake med sjokolade og valnøtter, ca. 25×18 cm form
3 overmodne bananer
2 egg
100 g havremjøl
5 ss speltmjøl (eller anna valgfri mjøltype)
2 ts bakepulver
1-3 ss valgfri søtning*

ca. 50 g sukkerfri sjokolade eller mørk sjokolade, grovhakka
ca. 50 g valnøtter, grovhakka

*om du trenger noko ekstra søtning kjem an på kor overmodne bananene dine er, og ikkje minst kor søt du ønsker banankaka. Som valgfri søtning kan du bruke for eksempel flytande honning. Smak på røra underveis.

Slik gjer du:
Mos banan og egg med en stavmikser, bland deretter inn resten av ingrediensane til røra. Er den litt tjukk kan du bruke en skvett med valgfri væske. Ha røra over i en form på ca. 25×18 cm (eller anna form med ca. samme grunnflate) og strø over sjokoladebiter og grovhakka valnøtter. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt, eller til banankaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

Banankaka oppbevarer du i en matboks, og den holder seg fersk og saftig i fleire dager. Den kan også frysast!

Tips og alternativer
♦ For glutenfri kake: bruk glutenfritt havremjøl og valgfri, glutenfri mjøltype.
♦ For melkefri kake: dropp sjokoladebitane eller bruk melkefri sjokolade.
♦ Du kan også bytte ut havremjøl med anna valgfri tørrvare, men hugs at ulike mjøltyper kan påvirke både smak og konsistens.

Banankaka var perfekt å servere med en klatt vaniljekesam og en frukt- og bærsalat. Eg hadde bringebær, jordbær og banan, nydelig kombinasjon♥

Ei sunnare kake som ein fint kan nyte til kvardags 🙂 Denne kaka er også god som turmat, den holder seg saftig og god i sekken, klisser ikkje og gir godt påfyll!

*

Heilt på tampen her så vil eg stille dåkke eit spørsmål! Eg la nettopp ut dette bilder på instastory;

Så, bildet taler jo litt for seg sjølv. Men det er fleire av dåkke som har etterspurt dette, og det er også mange som stiller dei samme spørsmåla typ heeeile tida. Så kanskje vekas lesarspørsmål kunne vore en kul greie? Er det av interesse for dåkke? Kom gjerne med tilbakemelding, om det er uinteressant bruker eg ikkje tid på det 🙂

Annonse

22 Kommentarer

A

Anne Therese

28. oktober 2018

Kaka står i ovnen, så no er det berre å glede seg til å smake Eit lite stykke før middag måten være lov på ein nydleg haustsøndag Takk for inspirasjon

Linda Stuhaug

29. oktober 2018

Herlig, eit kakestykke før middag er heilt innafor 🙂 Håpa det smakte 😀

M

Mona Sørgård

19. september 2018

Fantastisk side med mye godt Finner så mye inspirasjon i dine oppskrifter. Mvh mona

Linda Stuhaug

20. september 2018

Tusen takk, Mona – det er veldig kjekt å lese 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere <3

F

Frida

15. august 2018

Hei flinke deg:) Du har sikkert fått spørsmål om dette før – men kan jeg spørre hva slags og hvor du kjøper sukkerfri sjokolade?

Linda Stuhaug

16. august 2018

Hei Frida 🙂 Eg bruker sukrin-sjokoladen eller sjokoladen fra merket Cavalier. Kjøpt på helsekost 🙂

I

Irina

10. august 2018

Kjempe smart å ha ukas spørsmål! 🙂 Det er jo mange som sikkert lurer på det samme selv om de kanskje ikke har spurt..

Linda Stuhaug

11. august 2018

Ja, det er nettopp det 🙂 Så er det nokre spørsmål eg svarer på XX antall ganger i veka. Takker for tilbakemelding, Irina 🙂

N

Nina

9. august 2018

Ja absolutt!!!

Linda Stuhaug

9. august 2018

Hurra! Takk Nina 🙂

M

Malene

9. august 2018

Ja! Jeg leser her inne ukentlig, men er skamdårlig til å kommentere desverre.. Men jeg har funnet og finner til stadig haugevis med interessante innlegg her med så mye spennende mat! 🙂 Gjerne kom med et innlegg om hva du skal fra høsten av!

Linda Stuhaug

9. august 2018

Du er ikkje den einaste Malene – eg har rundt 9000-11.000 unike lesere her daglig, så kommentarane vil eg ikkje påstå kjem på rad og rekke. Haha, men det er heilt greit – så lenge eg får litt innimellom 🙂 Takk for tips <3

A

Andrea

9. august 2018

Ja! Det hadde vore kjekt med vekas spørsmål 🙂 Fin variasjon til dei vanlege innlegga! Fortsett med det flotte arbeidet du gjer. Eg vert alltid inspirert av deg, både her på bloggen og ved å lese boka di. Ha ei fortsatt fin veke!

Linda Stuhaug

9. august 2018

Tusen takk, Andrea – det er veldig hyggelig å lese 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover! God torsdag til deg <3

K

Karen

8. august 2018

Kjempegøy med leserspørsmål. Digger bloggen din og kreativiteten Elsker å teste ut nye oppskrifter fra bloggen, og har enda til gode å teste noe som ikkje har falt i smak ☺️ Du er rå!

Linda Stuhaug

9. august 2018

Tusen takk, Karen!! Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂 Klem <3

F

Frøken M

8. august 2018

Eg stemmer for eg

Linda Stuhaug

9. august 2018

Herlig! Takk Frøken M 🙂

S

Sarah

8. august 2018

Ja! Variasjon i innleggene er bare positivt selv om svar på spørsmålene ikke nødvendigvis handler om mat. Også hyggelig gå bli bedre kjent med deg også 🙂

Linda Stuhaug

8. august 2018

Takker for tilbakemelding, Sarah 😀 Tydligvis den einaste blogglesaren min som er positiv, haha. Neida. Men mulig eg holder det til instagram istedenfor, litt meir positivitet der 🙂

L

Line

15. april 2023

Denne kaka måå jeg prøve! Har du noe tips til annet topping enn valnøtter, i tillegg til sjokolade? Tenkte kanskje peanøtter og sjokolade eller melisglasur, etter den er avkjølt. Evt. andre tips som går hjem hos bla. 4 åringen og den kresne pappaen?😅

Linda Stuhaug

16. april 2023

Sjokolade i kombinasjon med peanøtter, peanøttsmør, mandelsmør, bananbiter, fryste blåbær eller bringebær er noken eksempler🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg