Linda Stuhaug

Annonse

6. september 2018

Basisvarer på mitt kjøkken

Basisvarer på mitt kjøkken
Hei torsdag!
Eg veit det er mange som venter på eplekaka eg la ut bilde av på instagram på tirsdag. Den kjem imorgon♥ Så hugs å stikke innom om du vil bake sukkerfri eplekake iløpet av helga!
Uansett, vi er over på vekas spørsmål; kva er dine basisvarer på kjøkkenet? Dette er eit svært gjentakande spørsmål eg får, og derfor tenkte eg å dele mine basisvarer i grove trekk. Under eit punkt kan det nemlig gøyme seg mange produkter, som for eksempel under ulike typer ost (kvitost, brunost, cottage cheese, fetaost, kremost…).
Merk også at dette er ikkje basisvarer som eg til einkvar tid har på kjøkkenet, men er produkter som du ofte finner på mitt kjøkken, og som eg bruker mykje i maten min. I tillegg er det naturligvis varer utenom dette også. De kjenner nok igjen det meste skal de sjå 🙂
PROTEINKILDER ♦ Karbonadedeig ♦ Kyllingfilet og Stange kylling ♦ Egg ♦ Indrefilet/ytrefilet av svin og storfe ♦ Hjortekjøtt(deig) ♦ Feit og mager fisk ♦ Melk og meieriprodukt ♦ Ulike typer ost
KARBOHYDRATKILDER ♦ Potet ♦ Søtpotet ♦ Havremjøl og havregryn ♦ Lomper ♦ Quinoa ♦ Byggryn ♦ Ulike typer grønnsaker ♦ Frukt og bær ♦ Belgfrukter
FETTKILDER ♦ Avokado ♦ Feit fisk ♦ Nøtter, frø og kjerner ♦ Bacon ♦ Kokosmelk ♦ Creme fraiche ♦ Smør ♦ Olivenolje
DIVERSE ♦ Kraft/buljong – eg bruker helst kraft eg har kokt sjølv, eventuelt kyllingkraft fra Stange ♦ Ulike typer krydder og urter ♦ Tomatpure og hakka tomater ♦ Red curry pasta ♦ Maisenna ♦ Eplecidereddik ♦ Soyasaus
*
Noko som overraska deg? Eg vil kanskje ikkje tru det – men er jo kjekt å høyre kva de tenker! Og del gjerne dine basisvarer, lista trenger absolutt ikkje vere like lang som min 🙂
Hugs og å legge igjen en kommentar om du har noko du vil eg skal ta opp i vekas spørsmål! Det kan vere kva som helst♥

Hei torsdag!

Eg veit det er mange som venter på eplekaka eg la ut bilde av på instagram på tirsdag. Den kjem imorgon♥ Så hugs å stikke innom om du vil bake sukkerfri eplekake iløpet av helga!

Uansett, vi er over på vekas spørsmål; kva er dine basisvarer på kjøkkenet? Dette er eit svært gjentakande spørsmål eg får, og derfor tenkte eg å dele mine basisvarer i grove trekk. Under eit punkt kan det nemlig gøyme seg mange produkter, som for eksempel under ulike typer ost (kvitost, brunost, cottage cheese, fetaost, kremost…).

Merk også at dette er ikkje basisvarer som eg til einkvar tid har på kjøkkenet, men er produkter som du ofte finner på mitt kjøkken, og som eg bruker mykje i maten min. I tillegg er det naturligvis varer utenom dette også. De kjenner nok igjen det meste skal de sjå 🙂

PROTEINKILDER
♦ Karbonadedeig
♦ Kyllingfilet og Stange kylling
♦ Egg
♦ Indrefilet/ytrefilet av svin og storfe
♦ Hjortekjøtt(deig)
♦ Feit og mager fisk
♦ Melk og meieriprodukt
♦ Ulike typer ost

KARBOHYDRATKILDER
♦ Potet
♦ Søtpotet
♦ Havremjøl og havregryn
♦ Lomper
♦ Quinoa
♦ Byggryn
♦ Ulike typer grønnsaker
♦ Frukt og bær
♦ Belgfrukter

FETTKILDER
♦ Avokado
♦ Feit fisk
♦ Nøtter, frø og kjerner
♦ Bacon
♦ Kokosmelk
♦ Creme fraiche
♦ Smør
♦ Olivenolje

DIVERSE
♦ Kraft/buljong – eg bruker helst kraft eg har kokt sjølv, eventuelt kyllingkraft fra Stange
♦ Ulike typer krydder og urter
♦ Tomatpure og hakka tomater
♦ Red curry pasta
♦ Maisenna
♦ Eplecidereddik
♦ Soyasaus

*

Noko som overraska deg? Eg vil kanskje ikkje tru det – men er jo kjekt å høyre kva de tenker! Og del gjerne dine basisvarer, lista trenger absolutt ikkje vere like lang som min 🙂

Hugs og å legge igjen en kommentar om du har noko du vil eg skal ta opp i vekas spørsmål! Det kan vere kva som helst♥

Annonse

12 Kommentarer

L

Lewis Ithan

22. november 2018

Frukt er den grunnleggende maten som er lett tilgjengelig i alles kjøkken. Folk liker vanligvis å spise saftige og friske frukter, så full kurv av frukt er godt alternativ for å sette det på spisebordet.

Linda Stuhaug

22. november 2018

Absolutt 🙂

P

Paula Lindrupsen

10. september 2018

Hei og takk for mange gode og lettvinte oppskrifter. Lurer litt på hva Kikerter kan brukes til og om de er sunne? Har du noen tips?

Linda Stuhaug

10. september 2018

Hei! Kikerter er sunt og godt 😉 Søk på kikerter i søkefeltet så finner du litt forskjellige tips! Eg bruker det i alt fra salater til supper, omelett, gryter, gratenger osv 🙂

C

Camilla

6. september 2018

Har du oppskrift på hjemmekokt kraft? eventuelt tips til hvor man får kjøpt en litt «skikkelig» en? Finner som regel bare fond og buljong på butikken!

Linda Stuhaug

7. september 2018

Eg bruker berre bein og diverse grønnsaksrester som eg koker opp, deretter skrur ned temperaturen og lar det kose seg under kokepunktet så lenge som mulig 🙂 Fryser deretter ned i porsjoner. Ellers bruker eg Stange kyllingkraft.

A

Anne

6. september 2018

UPS, funnet masse oppskrifter her hos deg

Linda Stuhaug

6. september 2018

Det er veldig kjekt å lese 🙂

A

Anne

6. september 2018

Masse nyttig her. Du er flink. Jeg trenger noen hint og oppskrifter på mager middag, lunsj. Min mann har fått beskjed å ha litt mat fra middelhavsdietten. Han har nylig satt i 5 stent i 3 av årene til hjerte Mye du lager er samme prinsipp. Gjerne tips til kokebøker etc. Mvh Anne Lande

Linda Stuhaug

6. september 2018

Hei! Veldig mange av oppskriftene mine i arkivet er magre. Ellers er det enkelt å tilpasse med magrere produkter, eller bytte ut nokre ingredienser for å tilpasse enda bedre til middelhavsdietten 🙂

S

Sofie

6. september 2018

Ingen havregryn?

Linda Stuhaug

6. september 2018

Haha JO! Ser «Havremjøl og havregryn» har forsvunne her. Skal redigere med ein gang 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg