Kreolsk kyllingpanne

Hei!

Kan eg friste med en smakfull kyllingpanne som er ferdig på under halvtimen? Det er jo slik vi liker kvardagsmiddagane best – og her har du også (nesten) alt i en panne med kjøtt, saus og grønnsaker. Manger kun det ekstra tilbehøret som du sjølv kan velge ut fra det du liker best 🙂

Kreolsk kyllingpanne, ca. 4 porsjoner
600 g kyllingfilet
4 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 paprika, i biter
1 rødløk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder + 2 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i biter og gjennomsteik i smør/olje. Setttil side.

2. Steik først gulrot, løk og kvitløk 2-3 minutt, før du har oppi brokkoli og paprika.

3. Tilsett red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La der surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 2-3 minutt.

4. Tilsett kyllingen på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, evt. meir av dei overnevnte kryddera om nødvendig. Server straks!

Du kan servere med det tilbehøret du ønsker. Quinoa er min favoritt, men ris, bulgur, potet og lignande passer også godt 🙂

Og du? Må du ha melkefri kyllingpanne bytter du creme fraiche med ekstra kokosmelk, og er du ikkje så glad i kokosmelk/ikkje vil bruke det, så bruker du ekstra creme fraiche istedenfor 🙂

Velbekomme og nyt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Kan jeg bruke fløte istede for kokkosmelk?

    1. Eg vil heller anbefale å bruke ekstar creme fraiche slik som eg skriver i innlegget 🙂

  2. Kjempegod kyllingpanne, denne kjem eg til å lage fleire gongar. Det stod ikkje paprika paprika på inngaldslista, så det glømte eg å kjøpe. Men fant tilfeldigvis ein i kjøleskapet, så då blei det bra likevel! Takk for maten Linda!

    1. Bra du sa ifra, Lillian! Endra det med ein gang 🙂 Kjekt du likte oppskrifta <3

  3. Elisabeth

    Kva type curry paste brukar du?

    1. Som regel Santa Maria sin 🙂