Enkle, grove pizzahorn

God torsdag!

Høyres det ikkje godt ut med nybakte, grove pizzahorn med ost og skinke? Vi nærmer oss helga med stormskritt, så kanskje dette kan friste å lage? 🙂 Dette er ei enkel og grei oppskrift som som du naturligvis kan fylle med det du ønsker, ost & skinke er ein sikker vinner for både store og små – men her er det mykje anna godt som kan brukast også 🙂

Pizzahorn passer like godt til kvardagsmiddag som helgemiddag, lunsj eller matpakken, turmat eller kveldsmat 🙂 Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, dei er nemlig supre å fryse og deretter ta opp til ein seinare anledning!

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pizzasaus, ketchup eller lignande
Revet eller skiva ost
1 boks bogskinke (ca. 350 g)
Gjerne litt pizzakrydder

(PS! Deiga er veldig enkel å jobbe med!!!) 

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, skinke og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzasnurrane på eit steikebrett med bakepapir. Du treng to steikebrett til denne oppskrifta (eit brett pr. runde leive med 8 stk). Sett ovnen på 200 grader. La pizzasnurrane etterheve i ca. 30 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg, og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer*
♦ Du kan bytte ut havremjøl med sammalt speltmjøl/kveitemjøl eller anna grov mjøltype.

♦ Bruk sjølvsagt det fyllet du ønsker! Bytt ut pizzasaus med grønn pesto, bruk kjøttfyll, tacokjøttdeig, bytt skinke med pølsebiter, lag en vegetarvariant… Her er mange muligheter, så det er berre å bruke fantasien 🙂

Eg serverte ferske pizzahorn til middag med ein frisk salat & fetaost. Nydelig!

Restane blei med i matpakken dagen etterpå. Like gode kalde som varme♥

Eg har laga desse i fleire varianter allerede, så det kjem en ny vri iløpet av kort tid!

I mellomtida håper eg at desse pizzahorna frister 😀 Vi går mot høstferie for resten av landet, ein bakedag inne er jo heilt supert sammen med ungane visst været ikkje er tipp topp!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Skulle så gjerne ønske du skrev på bokmål altså

  1. Kvifor i alle dager skulle du ønske det? Kva er problemet med å lese på dialekt? Haha 😉 Eg kjem ALDRI til å skrive på bokmål 🙂

   (EDIT! Det her var meint som ein humoristisk tone altså 😉 Beklager om det høyrtes «frekt» ut, det var ikkje meininga)

   1. Ann Katrin

    Men i ALLE dager? Det er vel lov å svare litt penere enn dette vel? Jeg forstår problemstillingen din og at du ikke vil skrive på noe annet enn dialekt. Men det er måte på hvordan man skriver, kommuniserer og prater til andre mennesker. Jeg er ganske sikker på du hadde hadde en annen tone hvis dette var en samtale som foregikk i virkeligheten. Vet du hva nettvett er? For her syntes jeg ikke du behandler deg noe fint på nett.

   2. Hallo i luken! Dette var da IKKJE eit frekt svar? Det var jo skrevet med ein litt humoristisk tone, Ann Katrin – derfor skreiv eg også «Haha ;)» Så her mistolker du rett og slett svaret. Men eg har skrevet en edit på svaret for å unngå fleire mistolkninger 🙂

 2. Kristina

  Ser skikkelig godt ut! Kan man bruke havregryn i stedet for havremel?

  1. Det anbefaler eg ikkje, då blir horna fort veldig tunge. Du kan berre male havregryn til havremjøl i ein blendar 🙂

 3. Nam!! Hvilket smør bruker du? Kan eg bruka soft flora lett smør?

  1. Eg bruker ekte meierismør 🙂 Har aldri bakt med lettsmør sjølv, men visst du pleier å gjere det, og det pleier å gå fint – så funker det nok like bra her 🙂

 4. Bruker du sammalt eller siktet speltmel i denne oppskriften? Og har det noen betydning hvilken jeg bruker? 🙂

  1. Sikta!! Trur dei blir veldig tunge om du bruker både havremjøl og sammalt spelt 🙂 Skal endre dette med ein gang!

 5. Kan man bytte ut melk med vann? Eventuelt annen type melk? 🙂

  1. Ja, du kan bruke alternativ melk kanskje? 🙂 Eg er blitt veldig glad i havremylk fra Berit Nordstrand!

 6. Holde på å bake disse nå. Men syns deigen ble så utrolig klissete.. brukte mer mel enn det stod, og enda ble den veldig klissete.. spent på når den er ferdig hevet..

  1. De ble rå bra!

   1. Fantastisk 😀

  2. Veit du ca. cor mykje meir mjøl du måtte bruke? 🙂 Eg blir liksom aldri heilt klok på gjærbakst… Derfor eg baker det så sjelden, hehe!

 7. Prøv denne

  1. Ja, gjer det 😀

 8. Må testes

  1. Håper dei faller i smak, Inger 🙂

 9. Flott deig å jobbe med å nydelige horn!

  1. Hurra, så kjekt å lese Guro 😀