Linda Stuhaug

Annonse

25. september 2020

Sprø, heimelaga betechips

Sprø, heimelaga betechips
God fredag!
No er det virkelig sesong for verdens finaste beter♥ Og beter er så mykje meir enn berre rødbete – har du ikkje prøv gulbete og polkabete enda, så har du gått glipp av noko altså! Makan til finare grønnsaker finnes faktisk ikkje, og dei er veldig anvendelige 🙂
I anledning høgsesong for beter, så vil eg reposte ein av mine absolutt favoritt bete-oppskrifter: BETECHIPS! Tynne, sprø og smakfulle flak av beter, kun pensla med bittelitt olje og litt ekstra smak i krydder. Her kan du bruke akkurat det krydderet du ønsker ut fra kva smak du vil ha. Superenkelt å lage er det også 🙂
Det du trenger for å lage betechips er: → Beter → Litt rapsolje → Valgfritt krydder
Eg lager ofte berre en enkel variant med litt flaksalt på, men prøv deg fram. Andre gode krydder er for eksempel kvitløkskrydder, chili, spisskummin, paprikakrydder osv…
Slik gjer du: Sett ovnen på 150 grader varmluft. Vask og skrubb betene. Skjær betene i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Fordel på steikebrett (kor mange vil naturligvis variere etter kor mykje du lager, går fint å steike tre brett samtidig).
Pensle betane med bittelitt olje, ha over krydder og steik i 20-35 minutt, eller til betane er ferdige. Flaka skal krympe, bli gylne, krølle seg og bli sprø. Avkjøl på rist.
Enkelt, ikkje sant? Betechipsen kan du nyte som snacks, eller eventuelt topping på salater, tilbehør til middag m.m 🙂
Betechipsen forsvinner alltid fort her i hus, men så er jo det veldig kjapt og enkelt å lage opp ein ny porsjon 🙂 Og når hovedingrediensen er grønnsaker, så er det berre å nyyyte mengder av denne chipsen!
Kanskje dette er noko å lage i helga? Håper det ser fristande ut!!
God fredag og god helg alle sammen!

God fredag!

No er det virkelig sesong for verdens finaste beter♥ Og beter er så mykje meir enn berre rødbete – har du ikkje prøv gulbete og polkabete enda, så har du gått glipp av noko altså! Makan til finare grønnsaker finnes faktisk ikkje, og dei er veldig anvendelige 🙂

I anledning høgsesong for beter, så vil eg reposte ein av mine absolutt favoritt bete-oppskrifter: BETECHIPS! Tynne, sprø og smakfulle flak av beter, kun pensla med bittelitt olje og litt ekstra smak i krydder. Her kan du bruke akkurat det krydderet du ønsker ut fra kva smak du vil ha. Superenkelt å lage er det også 🙂

Det du trenger for å lage betechips er:
→ Beter
→ Litt rapsolje
→ Valgfritt krydder

Eg lager ofte berre en enkel variant med litt flaksalt på, men prøv deg fram. Andre gode krydder er for eksempel kvitløkskrydder, chili, spisskummin, paprikakrydder osv…

Slik gjer du:
Sett ovnen på 150 grader varmluft. Vask og skrubb betene. Skjær betene i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Fordel på steikebrett (kor mange vil naturligvis variere etter kor mykje du lager, går fint å steike tre brett samtidig).

Pensle betane med bittelitt olje, ha over krydder og steik i 20-35 minutt, eller til betane er ferdige. Flaka skal krympe, bli gylne, krølle seg og bli sprø. Avkjøl på rist.

Enkelt, ikkje sant? Betechipsen kan du nyte som snacks, eller eventuelt topping på salater, tilbehør til middag m.m 🙂

Betechipsen forsvinner alltid fort her i hus, men så er jo det veldig kjapt og enkelt å lage opp ein ny porsjon 🙂 Og når hovedingrediensen er grønnsaker, så er det berre å nyyyte mengder av denne chipsen!

Kanskje dette er noko å lage i helga? Håper det ser fristande ut!!

God fredag og god helg alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

K

Kathrine Hellevik

28. september 2020

Tusen takk for svar 🙂 Har du tips til en god mandolin?

Linda Stuhaug

29. september 2020

Nei dessverre! Har ikkje mandolin sjølv, brukte ostehøvel 🙂

K

Kathrine Hellevik

26. september 2020

Hvordan oppbevarer du betechipsen?

Linda Stuhaug

28. september 2020

Kan oppbevarst i glass/skål 🙂

m

maiken

25. september 2020

Dette skal prøves!

Linda Stuhaug

26. september 2020

Håper det smaker 😀

M

Marit sund

24. oktober 2021

Dette gleder jeg meg til å prøve

Linda Stuhaug

24. oktober 2021

Håpe det smaker 😀

C

Claus

30. oktober 2020

Hva om man bare har over- og undervarme på stekeovnen, hva skal gradene være da? Skal prøves

Linda Stuhaug

1. november 2020

Du kan bruke samme grader, men steike dei litt lengre 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg