Sukkerfri sjokolademuffins

… med bønner!
Ikkje vær skeptisk, du smaker ikkje bønnene. Du får et saftig resultat og veldig bra næringsinnhold 🙂

Du trenger
240 g bønner, kidney/brune/røde
25 gram proteinpulver, sjokoladesmak
25 g 100% kakaopulver
30 g kakemiks *
2 egg
4 ss mager kesam *
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver *
30 g sukrin + *
10 sweetdrops, sjokolade/english toffee *
En klype salt

* kakemiks kan byttast med anna tørrvare, for eksempel speltmel, mandelmel, kokosmel, peanøttmel osv.
* mager kesam kan byttast med skyr naturell, kesam, rømme.
* vaniljepulver kan byttast med meir søtning i anna form.
* sukrin + kan byttast med sukrin, sukrinmelis, stevia osv. Men husk at sukrin + er dobbelt så søtt som vanlig sukrin, så du må doble mengda. Stevia er søtare enn sukrin + , og du trenger mindre.
* sweetdrops er ikkje nødvendig, men veldig godt. Kan byttast med meir vaniljepulver/søtning.

Framgangsmetode
Kjør bønner med mager kesam i kjøkkenmaskin/miksmaster/hurtigmikser til bønnene er most. Tilsett resten av ingrediensane, og miks godt til du får en glatt og fin røre. Hell i muffinsformer og steik på 175 grader i 15 minutt midt i ovnen (steikeovner varierer, ta en sjekk med kniv for å sjå at den er ferdig). Eg fekk totalt 12 muffins av oppskrifta, men om du ønsker å lage kake går det heilt fint!


Ubesluttsom frøken klarte ikkje velge verken glasur eller muffins… da blir det begge deler 🙂

Kremostglasur er philadelphia light, sukrinmelis og sweetdrops vanilje.
Peanøttglasur er pb2 peanøttpulver, sukrinmelis, sweetdrops english toffee og en klype salt.
Ta på slump, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane.


Fantastisk med et glass melk og frisk frukt/bær ?

Når man våkner en tidlig morgen og ikkje får sove, så baker man til frukost, eller kva?

Laga for ei stund tilbake. Muffinsane blei laga på slump, så måtte prøve på nytt med ca. samme oppskrift – å bake med bønner var overraskande godt 🙂

HAR DU PRØVD Å BAKE MED BØNNER FØR?
VISST IKKJE, ER DET NOKE DU KUNNE TENKE DEG Å PRØVE?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Rikke Tansøy Johansen

    Åh, så gode de så ut!! :- )

  2. vilblifrisk

    WOW! Så flink du er! Dette var virkelig inspirerende og apetittvekkende. Både oppskriften og bildene. Jeg skal absolutt prøve denne oppskriften en dag=D

  3. Karina Dale

    Elska bønner i bakst 😀 Det e heilt genialt! Bruka å lage verdens beste cookie dough frå Dedication-Kristine si oppskrift. NAM!

  4. RaversSpeech

    det så farlig godt ut c:

  5. Marianne Monsen

    NAM! Herlighet, du lager så mye godt. Får jo vann i munnen hver gang jeg kommer inn her! Haha 😀 Dette så fantastisk godt ut!

  6. Emilie johannessen

    Det så dødsgodt ut!! NAMMMMM

  7. Haha! Det er alltid så morsomt når man må starte en oppskrift med: ikke vær skeptisk! Disse så nydelige ut 🙂

  8. Det må jeg absolutt prøve! 😀

  9. Linda Marie Stuhaug

    Rikke Tansøy Johansen: Dei blei overraskande gode 😀

  10. Linda Marie Stuhaug

    vilblifrisk: Så hyggelig å høre, tusen takk for det 🙂 De blei veldig gode, lykke til med baksten 😀

  11. Linda Marie Stuhaug

    Karina Dale: Åååh, dei orda fekk meg til å få vatn i munnen – cookie dough! Det skal definitivt prøvast 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    RaversSpeech: Sunne & gode :):)

  13. Linda Marie Stuhaug

    Marianne Monsen: Så hyggelig å høre 😀 eg elsker mat, og elsker å lage mat – det gjenspeiler seg gjerne i resultatet 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Emilie johannessen: Kjeempegode, uten tvil 😀

  15. Linda Marie Stuhaug

    bakekona: Det er heilt sant – men mange blir skeptisk til ting de ikkje har prøvd før 🙂 dei blei veldig gode, ingen tvil om det 😀

  16. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Så kjekt, lykke til med prøvinga 😀

  17. Margrete Hjellen

    Har aldri bakt med bønner, men får vel prøve det ut da 😉

  18. Stine Louise

    Herlegheit kor fantastisk dette ser ut! :O Hadde eg hatt bønner liggjande rundt i skapet hadde desse blitt laga på flekken!! Flotte bileter, fressten! 😀 Ha ein fin fin kveld vidare, frøken! 🙂

  19. Kristine

    Jeg har bakt mange ganger med bønner, det gir en saftig bakst 🙂

  20. slankmedmat

    Så veldig gode ut=) Har selv dårlig erfaring med å bake med sukrin..synes det knaser mellom tenna og gir en rar smak.. men det kan jo være jeg brukte det feil og da:P

  21. lineinspirasjon

    Heisann! Har prøvd å bake med bønner før, lagde bønnebrownies. Det smakte overraskende godt, så jeg prøver det gjerne igjen. Ble inspirert av en av verdens beste ultraløpere som faktisk er vegetarianer og spiser mye av f.eks bønner istedenfor rødt kjøtt.

  22. Linda Marie Stuhaug

    Margrete Hjellen: Så absolutt:) lykke til!

  23. Linda Marie Stuhaug

    Stine Louise: Tusen takk for det Stine 😀 bønner i neste handlekurv da, for ditta må du prøve:):) ha en fin dag!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Det er heilt sant, spørst om det blir fleire bakeprosjekt med bønner framover 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    slankmedmat: Sukrin + egner seg masse bedre til bakst enn vanlig sukrin, etter min erfaring 🙂 anbefaler sukrin + eller sukrinmelis! Bedre lykke beste gang 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    lineinspirasjon: Så spennande, bønner er jo utrulig godt og passer til minst like masse som rødt kjøtt 🙂

  27. bybirgitte

    Jeg må virkelig prøve den glasuren med pB2! Har bestilt på iHerb nå da 😀

  28. Linda Marie Stuhaug

    bybirgitte: Pb2 er kjempegodt og blir en kjempegod glasur 😀 så kjekt, gled deg til pakken kjem! :))

  29. slankmedmat

    Ok, det har jeg ikke prøvd. Får prøve med det istedet da=) Takk for det!

  30. SunnhetsFriken

    Jeg baker mye med bønner selv 🙂 Jeg har laget peanøttkake, brownies, vaniljemuffins, sjokolademuffins, cookie dough og mer med kikerter og bønner ^^ Det blir supert.

  31. Linda Marie Stuhaug

    slankmedmat: Berre hyggelig, håper det faller i smak 😀

  32. Linda Marie Stuhaug

    SunnhetsFriken: Oi, her var det mange tips å hente 😀 skal garantert bake med bønner fleire ganger, må nok bli noke av det du nevnte no 🙂

  33. Hei! dette så vanvittig godt ut!! Lurer på om det går ann å bytte vaniljepulver med vaniljesukker? Eller hvor får man evt tak i vaniljepulver? Og hva er pB2? 🙂 Takk for masse sunn inspirasjon!

  34. Linda Marie Stuhaug

    Trine: Det skal nok gå fint å bytte vaniljepulver med vaniljesukker 🙂 Du får kjøpt det på dei fleste helsekost/sunkostbutikker – er litt dyrt, men absolutt verdt det og det er veldig drøyt i bruk. Pb2 er peanøttpulver, det fungerer som en sunnare erstatning for peanøttsmør på en måte – men med fleire bruktområder og veldig god smak 🙂 Berre hyggelig Trine, takk for tilbakemelding 😀