Linda Stuhaug

Annonse

17. april 2013

Sukkerfri sjokolademuffins

Sukkerfri sjokolademuffins
… med bønner! Ikkje vær skeptisk, du smaker ikkje bønnene. Du får et saftig resultat og veldig bra næringsinnhold 🙂
Du trenger 240 g bønner, kidney/brune/røde 25 gram proteinpulver, sjokoladesmak 25 g 100% kakaopulver 30 g kakemiks * 2 egg 4 ss mager kesam * 1 ts bakepulver 1 ts vaniljepulver * 30 g sukrin + * 10 sweetdrops, sjokolade/english toffee * En klype salt
* kakemiks kan byttast med anna tørrvare, for eksempel speltmel, mandelmel, kokosmel, peanøttmel osv. * mager kesam kan byttast med skyr naturell, kesam, rømme. * vaniljepulver kan byttast med meir søtning i anna form. * sukrin + kan byttast med sukrin, sukrinmelis, stevia osv. Men husk at sukrin + er dobbelt så søtt som vanlig sukrin, så du må doble mengda. Stevia er søtare enn sukrin + , og du trenger mindre. * sweetdrops er ikkje nødvendig, men veldig godt. Kan byttast med meir vaniljepulver/søtning.
Framgangsmetode Kjør bønner med mager kesam i kjøkkenmaskin/miksmaster/hurtigmikser til bønnene er most. Tilsett resten av ingrediensane, og miks godt til du får en glatt og fin røre. Hell i muffinsformer og steik på 175 grader i 15 minutt midt i ovnen (steikeovner varierer, ta en sjekk med kniv for å sjå at den er ferdig). Eg fekk totalt 12 muffins av oppskrifta, men om du ønsker å lage kake går det heilt fint!
Ubesluttsom frøken klarte ikkje velge verken glasur eller muffins… da blir det begge deler 🙂
Kremostglasur er philadelphia light, sukrinmelis og sweetdrops vanilje. Peanøttglasur er pb2 peanøttpulver, sukrinmelis, sweetdrops english toffee og en klype salt. Ta på slump, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane.
Fantastisk med et glass melk og frisk frukt/bær ?
Når man våkner en tidlig morgen og ikkje får sove, så baker man til frukost, eller kva? Laga for ei stund tilbake. Muffinsane blei laga på slump, så måtte prøve på nytt med ca. samme oppskrift – å bake med bønner var overraskande godt 🙂
HAR DU PRØVD Å BAKE MED BØNNER FØR? VISST IKKJE, ER DET NOKE DU KUNNE TENKE DEG Å PRØVE?

… med bønner!
Ikkje vær skeptisk, du smaker ikkje bønnene. Du får et saftig resultat og veldig bra næringsinnhold 🙂

Du trenger
240 g bønner, kidney/brune/røde
25 gram proteinpulver, sjokoladesmak
25 g 100% kakaopulver
30 g kakemiks *
2 egg
4 ss mager kesam *
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver *
30 g sukrin + *
10 sweetdrops, sjokolade/english toffee *
En klype salt

* kakemiks kan byttast med anna tørrvare, for eksempel speltmel, mandelmel, kokosmel, peanøttmel osv.
* mager kesam kan byttast med skyr naturell, kesam, rømme.
* vaniljepulver kan byttast med meir søtning i anna form.
* sukrin + kan byttast med sukrin, sukrinmelis, stevia osv. Men husk at sukrin + er dobbelt så søtt som vanlig sukrin, så du må doble mengda. Stevia er søtare enn sukrin + , og du trenger mindre.
* sweetdrops er ikkje nødvendig, men veldig godt. Kan byttast med meir vaniljepulver/søtning.

Framgangsmetode
Kjør bønner med mager kesam i kjøkkenmaskin/miksmaster/hurtigmikser til bønnene er most. Tilsett resten av ingrediensane, og miks godt til du får en glatt og fin røre. Hell i muffinsformer og steik på 175 grader i 15 minutt midt i ovnen (steikeovner varierer, ta en sjekk med kniv for å sjå at den er ferdig). Eg fekk totalt 12 muffins av oppskrifta, men om du ønsker å lage kake går det heilt fint!


Ubesluttsom frøken klarte ikkje velge verken glasur eller muffins… da blir det begge deler 🙂

Kremostglasur er philadelphia light, sukrinmelis og sweetdrops vanilje.
Peanøttglasur er pb2 peanøttpulver, sukrinmelis, sweetdrops english toffee og en klype salt.
Ta på slump, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane.


Fantastisk med et glass melk og frisk frukt/bær ?

Når man våkner en tidlig morgen og ikkje får sove, så baker man til frukost, eller kva?

Laga for ei stund tilbake. Muffinsane blei laga på slump, så måtte prøve på nytt med ca. samme oppskrift – å bake med bønner var overraskande godt 🙂

HAR DU PRØVD Å BAKE MED BØNNER FØR?
VISST IKKJE, ER DET NOKE DU KUNNE TENKE DEG Å PRØVE?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg