Linda Stuhaug

Annonse

19. april 2013

Oppskrift; sunn ostekake med bringebær

Oppskrift; sunn ostekake med bringebær
Ostekake med smak av kvit sjokolade og bringebær – sukkerfri, lite fett og proteinrik – og fantastisk god om eg kan få lov å skryte det på meg (?) ! På Tirsdag prøvde eg meg på andre forsøk å lage en sunnere versjon av ostekake, og eg må ærlig innrømme at det blei en suksess 🙂 Med cruncy bunn, syrlig, men søtt ostefyll, bringebærsaus og friske bær, så var det alt komplett. Eg har forsynt meg fleire ganger dinna veka, og både mamma og pappa syns den var nydelig – så da er det på tide å dele oppskrifta med dåkke!
Til bunnen 1,5 dl havregryn, lettkokte 1 dl mandler, grovt hakkede 65 g sukkerfri, kvit sjokolade (eg brukte dinna, men du kan bruke nøytral/mørkare sjokolade om du ønsker det) 1 ss cocosa (alternativt: smør)
Du trenger en rund for, 18 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Rist havregryn og mandler i tørr panne, pass på at det ikkje svir seg. Smelt sjokoladen og cocosa i mikrobølgeovnen, og tilsett i havregrynblandinga. Trykk blandinga ut i den runde formen, gjerne ved hjelp av en slikkepott så den er kompakt og godt ut til sidene. Sett kaldt til den har stivna.
Bringebærcoulis 3 dl vatn 80 gram sukrin 10 sweetdrops, vanilje / vaniljeessens 500 gram fryste bringebær
Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.
Ostefyllet 150 g mager kesam 70 g philadelphia light 3 dl bringebærcoulis (den ovenfor) 5 dråper sweetdrops vanilje/ vaniljeessens 1/2 dl vatn 1/2 dl fun light, bringebær 6 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Kok opp vatn og bringebærsaft, og løys opp gelatinplatene i den varme saftblandinga, la det avkjøle seg litt. Bland sammen resten av ingrediensane og og tilsett saftblandinga i en tynn stråle mens du pisker rolig med miksmaster eller handvisp. Hell blandinga over den stivna bunnen, og sett kaldt minimum 5 timer i kjøleskap (den holder seg også veldig bra, så den kan lagast mange dager i forvegen)
Det blir en del bringebærcoulis til overs, det blir med i serveringa!
Det var prikken over I’en med coulisen- eg måtte ha enda meir på etterkvart!
Porsjon nr. 2 i går. Selfølgelig holder det ikkje men berre 1!
Fantastisk ?
Det er ingen tvil om at dinna blir laga fleire ganger, kanskje med jordbær/mango/sitron/blåbær for variasjon, eller mørk sjokolade i bunnen. Det går også fint an å lage dei i porsjonsformer om det er ønskelig, eller doble oppskrifta for å få større kake. Sida ditta først og fremst var et prøveprosjekt ville eg ikkje lage den for stor, men det angrer eg nesten på no! Ditta er ei utrulig enkel kake dei fleste vil få til – om det er spørsmål ang. ingredienser/bytting så er det berre å skrike ut i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂
LIKER DU OSTEKAKE? HAR DU PRØVD Å BAKE SUNN VERSJON FØR?
Det er Fredag – *gliiiiiis* GOD HELG 😀

Ostekake med smak av kvit sjokolade og bringebær – sukkerfri, lite fett og proteinrik – og fantastisk god om eg kan få lov å skryte det på meg (?) !
På Tirsdag prøvde eg meg på andre forsøk å lage en sunnere versjon av ostekake, og eg må ærlig innrømme at det blei en suksess 🙂 Med cruncy bunn, syrlig, men søtt ostefyll, bringebærsaus og friske bær, så var det alt komplett. Eg har forsynt meg fleire ganger dinna veka, og både mamma og pappa syns den var nydelig – så da er det på tide å dele oppskrifta med dåkke!

Til bunnen
1,5 dl havregryn, lettkokte
1 dl mandler, grovt hakkede
65 g sukkerfri, kvit sjokolade
(eg brukte dinna, men du kan bruke nøytral/mørkare sjokolade om du ønsker det)
1 ss cocosa (alternativt: smør)

Du trenger en rund for, 18 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Rist havregryn og mandler i tørr panne, pass på at det ikkje svir seg. Smelt sjokoladen og cocosa i mikrobølgeovnen, og tilsett i havregrynblandinga. Trykk blandinga ut i den runde formen, gjerne ved hjelp av en slikkepott så den er kompakt og godt ut til sidene. Sett kaldt til den har stivna.

Bringebærcoulis
3 dl vatn
80 gram sukrin
10 sweetdrops, vanilje / vaniljeessens
500 gram fryste bringebær

Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.

Ostefyllet
150 g mager kesam
70 g philadelphia light
3 dl bringebærcoulis (den ovenfor)
5 dråper sweetdrops vanilje/ vaniljeessens
1/2 dl vatn
1/2 dl fun light, bringebær
6 plater gelatin

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Kok opp vatn og bringebærsaft, og løys opp gelatinplatene i den varme saftblandinga, la det avkjøle seg litt. Bland sammen resten av ingrediensane og og tilsett saftblandinga i en tynn stråle mens du pisker rolig med miksmaster eller handvisp. Hell blandinga over den stivna bunnen, og sett kaldt minimum 5 timer i kjøleskap (den holder seg også veldig bra, så den kan lagast mange dager i forvegen)

Det blir en del bringebærcoulis til overs, det blir med i serveringa!


Det var prikken over I’en med coulisen- eg måtte ha enda meir på etterkvart!


Porsjon nr. 2 i går. Selfølgelig holder det ikkje men berre 1!


Fantastisk ?

Det er ingen tvil om at dinna blir laga fleire ganger, kanskje med jordbær/mango/sitron/blåbær for variasjon, eller mørk sjokolade i bunnen. Det går også fint an å lage dei i porsjonsformer om det er ønskelig, eller doble oppskrifta for å få større kake. Sida ditta først og fremst var et prøveprosjekt ville eg ikkje lage den for stor, men det angrer eg nesten på no! Ditta er ei utrulig enkel kake dei fleste vil få til – om det er spørsmål ang. ingredienser/bytting så er det berre å skrike ut i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂

LIKER DU OSTEKAKE?
HAR DU PRØVD Å BAKE SUNN VERSJON FØR?

Det er Fredag – *gliiiiiis* GOD HELG 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg