Oppskrift; sunn ostekake med bringebær

Ostekake med smak av kvit sjokolade og bringebær – sukkerfri, lite fett og proteinrik – og fantastisk god om eg kan få lov å skryte det på meg (?) !
På Tirsdag prøvde eg meg på andre forsøk å lage en sunnere versjon av ostekake, og eg må ærlig innrømme at det blei en suksess 🙂 Med cruncy bunn, syrlig, men søtt ostefyll, bringebærsaus og friske bær, så var det alt komplett. Eg har forsynt meg fleire ganger dinna veka, og både mamma og pappa syns den var nydelig – så da er det på tide å dele oppskrifta med dåkke!

Til bunnen
1,5 dl havregryn, lettkokte
1 dl mandler, grovt hakkede
65 g sukkerfri, kvit sjokolade
(eg brukte dinna, men du kan bruke nøytral/mørkare sjokolade om du ønsker det)
1 ss cocosa (alternativt: smør)

Du trenger en rund for, 18 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Rist havregryn og mandler i tørr panne, pass på at det ikkje svir seg. Smelt sjokoladen og cocosa i mikrobølgeovnen, og tilsett i havregrynblandinga. Trykk blandinga ut i den runde formen, gjerne ved hjelp av en slikkepott så den er kompakt og godt ut til sidene. Sett kaldt til den har stivna.

Bringebærcoulis
3 dl vatn
80 gram sukrin
10 sweetdrops, vanilje / vaniljeessens
500 gram fryste bringebær

Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.

Ostefyllet
150 g mager kesam
70 g philadelphia light
3 dl bringebærcoulis (den ovenfor)
5 dråper sweetdrops vanilje/ vaniljeessens
1/2 dl vatn
1/2 dl fun light, bringebær
6 plater gelatin

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Kok opp vatn og bringebærsaft, og løys opp gelatinplatene i den varme saftblandinga, la det avkjøle seg litt. Bland sammen resten av ingrediensane og og tilsett saftblandinga i en tynn stråle mens du pisker rolig med miksmaster eller handvisp. Hell blandinga over den stivna bunnen, og sett kaldt minimum 5 timer i kjøleskap (den holder seg også veldig bra, så den kan lagast mange dager i forvegen)

Det blir en del bringebærcoulis til overs, det blir med i serveringa!


Det var prikken over I’en med coulisen- eg måtte ha enda meir på etterkvart!


Porsjon nr. 2 i går. Selfølgelig holder det ikkje men berre 1!


Fantastisk ?

Det er ingen tvil om at dinna blir laga fleire ganger, kanskje med jordbær/mango/sitron/blåbær for variasjon, eller mørk sjokolade i bunnen. Det går også fint an å lage dei i porsjonsformer om det er ønskelig, eller doble oppskrifta for å få større kake. Sida ditta først og fremst var et prøveprosjekt ville eg ikkje lage den for stor, men det angrer eg nesten på no! Ditta er ei utrulig enkel kake dei fleste vil få til – om det er spørsmål ang. ingredienser/bytting så er det berre å skrike ut i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂

LIKER DU OSTEKAKE?
HAR DU PRØVD Å BAKE SUNN VERSJON FØR?

Det er Fredag – *gliiiiiis* GOD HELG 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

43 kommentarer

  1. dessaja

    Det så kjempe godt ut ja!

  2. Kamilla Haaland

    Denne så virkelig dritgod ut!!

  3. Dette var som bestilt! 😀 Jeg satt og lette etter sunne kakeoppskifter i gårkveld, ettersom jeg skal lage en litt sunnere kake til min fetters konfirmasjon neste helg. Tror det blir denne! Endelig en kake med ikke alt for mange dyre helsekost-ingredienser. Hvor kjøper man bringebærpurê? 🙂 Takk for godt tips! 😀

  4. Birgitte

    OMG!!! Den så sykt god ut! Elsker ostekaker 😀 Har laget en sunn variant selv, men er moro å prøve forskjellige oppskrifter 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    dessaja: Det var det også, uten tvil 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Så bra, den heilt nydelig altså 😀

  7. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Bringebærpure/bringebærsaus er den som står i oppskrifta – har endra litt no, eg såg det stod litt uklart. Så kjekt du vil prøve ut oppskrifta, versegod for tipset ja 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Birgitte: Det er heilt sant 😀 eg også elsker ostekaker – men blir berre spist i selskap og større bursdager. Greit med en sunnere versjon i mellomtida 🙂

  9. Jeg elsker ostekake! Sunn ostekake er sikkert enda bedre! Denne ser jo bare helt fantastisk god ut! Nam! Fikk kjempe lyst på det nå!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Sandra: Den var fantastisk god, nesten for god til å vere sunn 😀 gleder meg til å komme heim til et kakestykke seinare, tihi <3

  11. Åja, bringebærpurê er bringebærsausen! Aha! 😉 Da skal jeg bare kjøpe inn de andre ingrediensene og sette i gang med baksten 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Det stemmer 🙂 knall – lykke til med baksten 😀 Husk å avkjøle bunnen (gjerne i fryser) før du tar på ostefyllet!

  13. Det skal jeg huske! 😉 Takk 🙂

  14. projecthealthy

    Wow, for en flott kake! Og sunn i tillegg 😀 Synd jeg ikke tåler mandler, denne her hadde nok tatt knekken på meg gitt 🙁 God helg til deg <3

  15. Mamma Mathilde

    Ååå den så utrolig deilig ut 😀

  16. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Berre hyggelig 😀

  17. Linda Marie Stuhaug

    projecthealthy: Mandler kan byttes med andre nøtter eller du kan kun bruke havregryn – det er ingen problem om du ønsker å prøve kaka 🙂 takk, god helg til deg også! 😀

  18. Linda Marie Stuhaug

    Mathilde: Lykkelig gravid: Kjempedeilig, synd den er spist opp no – det frista veldig med et kakestykke no 😀

  19. Saw it on instagram! Can anyone translate the full recipe to English?

  20. Jeanette

    Denne så god ut!! Herlighet – denne må prøves! 😀

  21. Linda Marie Stuhaug

    Jeanette: Den er heilt fantastisk god, anbefaler virkelig å prøve 😀

  22. Rosabobble

    Nå har jeg laget denne kaken! Står i kjøleskapet… Gleder meg til å smake i morgen!!!:) Legger det ut på bloggen med link til deg flinka!!

  23. Linda Marie Stuhaug

    Rosabobble: Åh, jaaa, det må du gjere 😀 håper virkelig den faller i smak då 🙂 Tuusentakk :))))

  24. Oda Sofie Magnussen

    Hei! Jeg lurer på hvis man vil lage den med sitron istedet for bringebær? Hva tilsetter du da og hvor mye? Utrolig inspirerende blogg du har, har allerede prøvd to av oppskriftene og de var nydelige! Endelig blir jeg fristet igjen av sunn mat, etter en jul med mye feit mat 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    Oda Sofie Magnussen: Det blir vell i hovedsak sitronsaft du må tilsette… siden eg aldri har gjort det sjølv, blir det veldig vanskelig å oppgi mengde for meg. Trur rett og slett du berr emå prøve deg fram – det du kan gjere er å bruke 1/4 av oppskrifta av fyllet, prøve deg fram med sitonsftr istedenfor bringebær, og la det stå i ei skål til det stivner. Då slippe du at heile kaka evt. blir ødelagt, og du kan prøve deg fram med forskjellige ingredienser 🙂 Håper du finner ut av det – og takk for hyggelige ord 🙂

  26. Hei hvor mange kalorier er det per 100g? Savner litt kcal opplysning på noen av de fine oppskriftene dine:) Super fin blogg;)

  27. Linda Marie Stuhaug

    Trude: Eg har ikkje rekna på det, dessverre. Eg rekner kalorier innimellom, men det er ikkje noke eg ønsker å ha fokus på 😉

  28. Matilde

    Hei, hadde tenkt å prøve meg på denne kaken, men selger de gelatinplater, sukkerfri hvit sjokolade, cocosa, sweetdrops vanilje og sukrin i vanlige daglivarebutikker?

  29. Linda Marie Stuhaug

    Matilde: Heisann 🙂 Du får tak i gelatinplater og sukrin på vanlig matvarebutikker. Resten må du få tak i på helsekostbutikk / http://www.funksjonellmat.no 🙂 Kan anbefale å kjøpte sukrin+ isteden for sukrin, og heller ta dobbelt så lite!

  30. Hei =) Lurer på om det MÅ være mandler i bunnen ? Og er det nødvendig med sjokolade i bunnen, det er ikke det i «vanlig» ostekake, tror jeg.. ? Lurer også på om du vet om noen gode vegetariske erstatninger for gelatin… Hilsen Silje =)

  31. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Eg ville ikkje ha droppa mandlene, for det gir en god crunch og smak. Kun havregryn kan blir litt kjedelig smaksmessig… I denne oppskriften er det nødvendig med sjokolade, for det er jo i hovedsak en «kvit sjokoladebunn». Du kan evt. prøve deg fram med andre alternativer, som smelta smør etc. Eg laga ostekake i helga som kommer oppskrift på seinare, uten sjokolade i bunnen 🙂 Eg har hørt om ett vegetarisk alternativ for gelatin, men eg husker dessverre ikkje navnet. Google veit det meste 🙂 Ellers man man prøve seg fram med maisennamel, men det passer nok ikkje i akkurat denne oppskriften. Ha en fortsatt fin kveld!

  32. Jeg har bare sukrin+ hjemme, anbefaler du da å bruke bare halvparten?

  33. Linda Marie Stuhaug

    Elin: Jepp! Dette er ei kake eg lagde for ett år siden, hadde eg laga den på nytt no hadde eg brukt sukrin+ sjølv 🙂 Prøv med halvparten og smak om det er søtt nok, visst ikkje så smaker du deg fram med litt ekstra!

  34. Lorena Andrea Caceres

    Hei Linda, er det mulig å få ett annet alternativ for FUN LIGHT BRINGEBÆR!?

  35. Linda Marie Stuhaug

    Lorena Andrea Caceres: Denne kaka blei laga for ett år siden, eg hadde aldri brukt fun light den dag idag. Du kan berre droppe safta, og kun bruke 1/2 dl vatn 🙂

  36. Hei! Har det noe å si om man bruker sukrin gold istedenfor vanlig sukrin?:) kaken ser nydelig ut!!

  37. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Bruk gjerne sukrin gold 🙂

  38. Kamilla

    den ser utrolig god ut! Men jeg har tenkt å lage den i en konfirmasjon som er på søndag, men har ikke så god tid så derfor tenkte jeg å lage den i dag (fredag), tror du det går fint? 😀 ER det mulig å fryse den og så ta den opp på selve dagen? 😀 HA en fin fredag!

  39. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla: Så hyggelig at du vil prøve å lage denne til konfirmasjon! Den bør ikkje fryses, men du kan lage den ikveld – den står seg fint fram til Søndag 🙂 Håper den faller i smak hos fleire!! 🙂 God helg!

  40. Hva mener du med: Det blir en del bringebærcoulis til overs, det blir med i serveringa? Til overs etter hva? Jeg skjønner ikke hvor du bruker denne coulisen utenom i serveringa? skal den inni ostefyllet?

    1. Ja, det står jo ganske greit å tydelig i ingredienslista på kakefyllet 🙂 3 dl av coulisen skal i fyllet.

  41. Hei Jeg skjønner ikke hvor du bruker denne Bringebærcoulisen anna enn til servering? Er den også i kaka?

    1. Ja, det står jo ganske greit å tydelig i ingredienslista på kakefyllet 🙂 3 dl av coulisen skal i fyllet.