Oppskrift; fiskesuppe og grove spelt-scones

Dagens middag –


Heimelaga fiskesuppe med laks og scampi, severt med ferske, grove speltscones ?

Fiskesuppe
7,5 dl vatn
2 dl melk
2 fiskebuljonger
2 ss creme fraice, lett
Soyasaus
Laks og scampi
Gulerøtter og purre
Frisk grasløk og kruspersille
Maisennajevning
(Vatn rørt ut i maisenna)

Kok opp vatn, melk og fiskebuljong så den løyser seg opp i væska. Skjær laks i terninger tilsett sammen med scampi (eg brukte fryste), og la det bli ferdigkokt. Ta deretter fisken ut av suppa, og la den koke mens du tilsetter litt og litt maisennajevning. Bruk en visp og kjenn at konsistensen blir tjukkare, når du har fått den tjukkelsen du ønsker – slutter du å tilsette maisennajevninga. Her er det viktig at suppa koker undervegs, visst ikkje risikerer du at den blir en graut fordi den tjukner kun ved kokepunket!

Smak til med soyasaus (kanongodt!!!), pepper, frisk grasløk og kruspersille og lett creme fraiche. Når du er fornøgd med smaken har du oppi laks og scampi, gulerøtter og purre. Eg strimla grønnsakene i julienne (ca 4 cm x 2 mm), fordi eg syns det er ekstra godt, men her er det smak og behag. La suppa bli god og varm – og sever!


Suppa kan varierast på din måte – tilsett gjerne anna fisk, andre grønnsaker eller tilbehør.

Scones er raskt og enkelt, sida det slipper både knaing og heving. Det er første gang på veeeeldig lenge eg lager scones, men i dag fekk eg lyst å prøve på en grov versjon med speltmel!
Dissa blei SPRØ uttapå og MJUKE inni, og smakte fantastisk godt som nystekte ilag med suppa ?

Grove spelt-scones
150 g sammalt speltmel
60 g sikta speltmel
50 g fiberfin
(kan byttast med anna tørrvare)
1 ss sukrin
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
3 ss mager kesam
Vatn til passe konsistens

Bland sammen alle dei tørre ingrediensane. Tilsett deretter mager kesam og litt og litt vatn, jobb med å få en smidig deig. Den skal vere litt klissette, men samtidig skal det kunne gå å forme den. Eg brukte ca. 1 dl vatn – men prøv deg fram! Eg forma deiga til seks scones i porsjonsstørrelser, men her kan du også lage ei "kake" med snitt på tvers, som er veldig vanlig. Pensle med vatn, strø over litt kjerner – og deretter steik på 180 grader i 20 minutt.
(Steiketid kan variere veldig fra ovn til ovn, det er viktig å følge med!)


Perfekt å lage en tidlig morgen, ferske bakevarer til frukost er jo nydelig ?

Med fem scones igjen er det spørst om eg har frukost til imorra – og litt til! Etter et par minutt i ovnen eller brødristarenblir dei nok akkurat som ferske 😀 Med godt pålegg blir det forhåpentligvis en kongefrukost – brunost og sylte / egg og kaviar / skinke med masse grønnsaker er noken av mine favooritter på varme, nybakte varer, mums!
Herregud blabla, no sitte eg berre å drømme meg vekk……….

PLEIER DU Å BAKE SCONES?
KVA ER DITT FAVORITTPÅLEGG PÅ FERSKE BAKEVARER?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *