Fiskesuppe med speltlompe-flatbrød

Dagens middag –


Fiskesuppe fra i går, speltlompe-flatbrød og kvitløk&urtedressing ?


Dei fikk gjerne 2 minutt for lenge, og ser derfor litt svidd ut – men smakte ikkje brent. Krydderet lager også mørk farge.

Eg elsker å prøve ut nye ting i matveien, og idag blei det nytt tilbehør til resten av suppa fra i går. Eg ville ha noke sprøtt og smakfullt, fekk akutt lyst på flatbrød, hadde noken speltlomper liggande, og voilâ – ideen var der 🙂 Er blitt inspirert av Hildes speltlompe-chips , men gjort noken få justeringer. Dei skal garantert lagast fleire ganger, og gjerne brukast som "chips" sånn som Hilde sin ide!

Speltlompe-flatbrød
Del opp speltlomper i biter og strø over masse godt krydder – eg brukte grovkverna chilli, pepper og kvitløk, grillkrydder, biffkrydder og friske urter. Steik i ovnen på 200 grader til dei har fått en gullen farge, det tok meg ca. 7-8 minutt. Du kan bruke vanlige lomper eller tortillalefser også!

Kvitløk&urtedressing
Bland sammen mager kesam, pressa kvitløk, urtesalt og pepper og finhakka urter – eg brukte grassløk og kruspersille.


Kjempegodt å bruke som dip, eller smøre på "flatbrøda" og deretter dyppe nedi suppa ?

LIKA DU Å VARIERE TILBEHØRET TIL MATEN DIN?
PRØVD SPELTLOMPE "CHIPS" / "FLATBRØD" FØR?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. RaversSpeech

    omnom :3

  2. jannesurr

    Nam nam, du må være alles drømmepartner, du er jo en mesterkokk :))

  3. bybirgitte

    Du har så mange smarte og morsomme tips! 🙂 Super inspirasjon! 😀

  4. Linda Marie Stuhaug

    RaversSpeech: 😀

  5. Linda Marie Stuhaug

    jannesurr: Takk for hyggelig kompliment 😀 kjæresten klager ikkje akkurat 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    bybirgitte: Tusen takk, utrulig kjekt å høre 😀

  7. Hilde Stensaker

    Kjempegøy å høre at du fikk litt inspirasjon. Begynt å bruke en del kydder på de i det siste eg også, det gjør det jo bare ENDA bedre 😀 hehe sier bare takk gud for speltlomper!! Ha en strålende kveld søte deg <3

  8. kristinerosok

    Det så skikkelig deilig og delikat ut 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Hilde Stensaker: Speltlomper er alt-brukandes – ideane driver å surrer oppi hodet mitt for fleire bruksområder 🙂 Krydder gjer dei uten tvil enda bedre, veit ikkje kva eg skulle gjort uten, hehe! Tusentakk det samme <3

  10. Linda Marie Stuhaug

    kristinerosok: Så kjekt å høre 😀 det smakte også veldig godt!

  11. A N E T T E ;D

    Det så godt ut 🙂 Spiser du noen gang potetgull eller noe som er skikkelig usunt? 😛

  12. Linda Marie Stuhaug

    A N E T T E ;D: Det var det også 😀 – ja, eg skeier ut av og til i helger og bursdager, større selskaper osv. Det er ikkje alltid behovet er der for noke skikkelig usunt – men en lørdag innimellom sklir det lett ned 200 g sjokolade/karameller/yoghurtnøtter 🙂 eg er igrunn en søtmums, hehe!

  13. Gracielaslife

    de så veldig gode ut! kanskje må prøve disse eg også! ha fortsatt en fin kveld 🙂

  14. Enda en fantastisk oppskrift! Digger speltlompe-flatbrødene!

  15. Linda Marie Stuhaug

    Gracielaslife: Det er berre å gjere – det var fantastisk godt både med suppa og som «chips og dip» av det som var igjen 🙂 Takk det samme til deg!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Sandra: Så kjekt å høre 😀 det var kanongodt!

  17. Elisabeth

    Forsøkte å lage sånne chips, helt nydelig! Kommer til å lages veldig ofte heretter! Tusen takk!!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Elisabeth: Åh, så bra du likte det, versegod 😀 eg elska dei – spesielt sammen med kvitløksdressing, guacamole eller salsa 🙂

  19. Du er helt genial Linda! Jeg prøvde disse nettopp, og det er helt klart mitt nye favorittsnacks! Jeg dippet dem i gresk yoghurt med holiday-dip. Himmelsk godt, kommer nok til å blogge om dette i morgen 😀

  20. Linda Marie Stuhaug

    Lissja: Fantastisk! Så kjekt å lese at dei falt i smak 🙂 Då skal eg ta en tur på bloggen din å sjå resultatet!