Linda Stuhaug

Annonse

23. april 2013

Fiskesuppe med speltlompe-flatbrød

Fiskesuppe med speltlompe-flatbrød
Dagens middag –
Fiskesuppe fra i går, speltlompe-flatbrød og kvitløk&urtedressing ?
Dei fikk gjerne 2 minutt for lenge, og ser derfor litt svidd ut – men smakte ikkje brent. Krydderet lager også mørk farge.
Eg elsker å prøve ut nye ting i matveien, og idag blei det nytt tilbehør til resten av suppa fra i går. Eg ville ha noke sprøtt og smakfullt, fekk akutt lyst på flatbrød, hadde noken speltlomper liggande, og voilâ – ideen var der 🙂 Er blitt inspirert av Hildes speltlompe-chips , men gjort noken få justeringer. Dei skal garantert lagast fleire ganger, og gjerne brukast som "chips" sånn som Hilde sin ide!
Speltlompe-flatbrød Del opp speltlomper i biter og strø over masse godt krydder – eg brukte grovkverna chilli, pepper og kvitløk, grillkrydder, biffkrydder og friske urter. Steik i ovnen på 200 grader til dei har fått en gullen farge, det tok meg ca. 7-8 minutt. Du kan bruke vanlige lomper eller tortillalefser også!
Kvitløk&urtedressing Bland sammen mager kesam, pressa kvitløk, urtesalt og pepper og finhakka urter – eg brukte grassløk og kruspersille.
Kjempegodt å bruke som dip, eller smøre på "flatbrøda" og deretter dyppe nedi suppa ?
LIKA DU Å VARIERE TILBEHØRET TIL MATEN DIN? PRØVD SPELTLOMPE "CHIPS" / "FLATBRØD" FØR?

Dagens middag –


Fiskesuppe fra i går, speltlompe-flatbrød og kvitløk&urtedressing ?


Dei fikk gjerne 2 minutt for lenge, og ser derfor litt svidd ut – men smakte ikkje brent. Krydderet lager også mørk farge.

Eg elsker å prøve ut nye ting i matveien, og idag blei det nytt tilbehør til resten av suppa fra i går. Eg ville ha noke sprøtt og smakfullt, fekk akutt lyst på flatbrød, hadde noken speltlomper liggande, og voilâ – ideen var der 🙂 Er blitt inspirert av Hildes speltlompe-chips , men gjort noken få justeringer. Dei skal garantert lagast fleire ganger, og gjerne brukast som "chips" sånn som Hilde sin ide!

Speltlompe-flatbrød
Del opp speltlomper i biter og strø over masse godt krydder – eg brukte grovkverna chilli, pepper og kvitløk, grillkrydder, biffkrydder og friske urter. Steik i ovnen på 200 grader til dei har fått en gullen farge, det tok meg ca. 7-8 minutt. Du kan bruke vanlige lomper eller tortillalefser også!

Kvitløk&urtedressing
Bland sammen mager kesam, pressa kvitløk, urtesalt og pepper og finhakka urter – eg brukte grassløk og kruspersille.


Kjempegodt å bruke som dip, eller smøre på "flatbrøda" og deretter dyppe nedi suppa ?

LIKA DU Å VARIERE TILBEHØRET TIL MATEN DIN?
PRØVD SPELTLOMPE "CHIPS" / "FLATBRØD" FØR?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg