Linda Stuhaug

Annonse

25. april 2013

Sprø, gode og sunne speltlompe-tacoskjell

Sprø, gode og sunne speltlompe-tacoskjell
Fantasien rundt speltlomper har gått i ville baner om dagane, dei er jo virkelig altbrukanes og passer til alt! I går når eg bestemte meg for taco til middag, slo ikkje ideen om å lage tacoskjell av lompene heilt feil. Du slipper unna den farlige palmeoljen, du veit kva du får i deg, og det er eit veldig sunt alternativ til dei tradisjonelle skjella –
Karbonadedeig stekt med tacokrydder, hot tacosaus, mager kesam og frisk salat.
Slik gjer du Krydre speltlompene godt på begge sider, plasser som bildet under på rist, og steik i ovnen på 180 grader til dei får en gyllen farge. Om dei ikkje virker sprø i det du tar dei ut, la dei avkjøle seg litt – mine blei ikkje skikkelig sprø før etterpå. Latterlig enkelt, raskt og ikkje minst kanongodt ?
Det blei rester til middag i dag, då brukte eg siste skjellet å knuste over tacosalaten – nesten som nachos! Eg syns taco uten skjell og lefser egentlig er best, så neste gang blir det nok kun "nachos" eller vedsiden av, med heimelaga guacamole :)
Som eg nett skreiv på instagram – lindastuhaug – det er nok ikkje UTEN grunn klassen har gitt meg russenavnet "Lompe-Linda". Litt kleint og litt morsomt, haha 🙂
KVA ER/VAR DITT RUSSENAVN? ER SPELTLOMPE-TACOSKJELL NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Fantasien rundt speltlomper har gått i ville baner om dagane, dei er jo virkelig altbrukanes og passer til alt! I går når eg bestemte meg for taco til middag, slo ikkje ideen om å lage tacoskjell av lompene heilt feil. Du slipper unna den farlige palmeoljen, du veit kva du får i deg, og det er eit veldig sunt alternativ til dei tradisjonelle skjella –


Karbonadedeig stekt med tacokrydder, hot tacosaus, mager kesam og frisk salat.

Slik gjer du
Krydre speltlompene godt på begge sider, plasser som bildet under på rist, og steik i ovnen på 180 grader til dei får en gyllen farge. Om dei ikkje virker sprø i det du tar dei ut, la dei avkjøle seg litt – mine blei ikkje skikkelig sprø før etterpå. Latterlig enkelt, raskt og ikkje minst kanongodt ?

Det blei rester til middag i dag, då brukte eg siste skjellet å knuste over tacosalaten – nesten som nachos! Eg syns taco uten skjell og lefser egentlig er best, så neste gang blir det nok kun "nachos" eller vedsiden av, med heimelaga guacamole :)

Som eg nett skreiv på instagram – lindastuhaug – det er nok ikkje UTEN grunn klassen har gitt meg russenavnet "Lompe-Linda". Litt kleint og litt morsomt, haha 🙂

KVA ER/VAR DITT RUSSENAVN?
ER SPELTLOMPE-TACOSKJELL NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Annonse

2 Kommentarer

M

Marty

22. november 2023

Hvilket krydder bruker du? Og ca hvor lenge trenger de være i ovnen? :)

Linda Stuhaug

24. november 2023

Paprika, chili, salt og pepper er f.eks godt :) Steiketida varierer, så der må du berre følge med!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg