Heimelaga, cruncy musli

God lørdagsmorgen ?
Fleire har etterspurt min heimelaga musli som har gått igjen på fleire bilder både her og på instagram – lindastuhaug. Heimelaga musli er supert – du mikser dine favorittingredienser og får akkurat dei smakane du ønsker, du slipper unødvendig sukker og tilsetningsstoff og den holder seg månedsvis i glasskrukke. Eg pleier aldri å vege opp, men sida ditta er en matblogg og mange er usikre poå mengder, så valgte eg å vege opp ingrediensane når eg lagde ny ladning sist. Dette har blitt mi favorittoppskrift med mine favorittnøtter og kjerner, men du bruker det du lika best for å få et godt resultat 🙂


Du trenger
300 g store havregryn
150 g grovthakkede nøtter,
eg brukte mandler og valnøtter
60- 100 g kjerner/frø,
eg brukte sesamfrø og linfrø
1 dl eplejuice
1 ss coocsa *
1 ss agavesirup *
1,5 ss sukrin gold *
Litt salt
Masse kanel og kardemomme
Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær

* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje.
* Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning.
* Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.

Framgangsmetode
Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat ! 🙂


Avkjøl muslien, og hell i glasskrukker. Oppbevarast på et tørt og lunt sted. Holder seg månedsvis!

For variasjon –
Du kan bruke alle typer tørka frukt og bær – det er utrulig godt med noke søtt og seigt i cruncy musli.
Ett tips – tilsett dette etterkvart, så kan du variere fra gang til gang og finne din favoritt! Du slipper også at rosinene blir dvaske, bæra harde eller mangoen tørker ut. Du kan også gjere som meg å gjere klar noken blandinger, men unngå å ta i heile oppskrifta –


Gojobær / rosiner / tørka mango – like gode alle tre ?

Masse god smak av kanel og kardemomme. Server med yoghurt, melk, frukt og bær, syltetøy – eller spis som snacks (skyldig!).

Håpe dåkke får en fin Lørdag, eg skal avgårde på verdens beste jobb 🙂

FLEIRE SOM JOBBER IDAG?
PLEIER DU Å LAGE DIN EGEN MUSLI?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. vividus

    åhh, så dødsgodt ut! håper du har en kjempedag på jobb 🙂

  2. RaversSpeech

    åh så herlig :3 det så farlig godt ut nyt helgen videre

  3. nam 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    vividus: Tusentakk for det 😀 hektisk, men kjekt 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    RaversSpeech: Takk for det 🙂 nyt helga du også!

  6. Linda Marie Stuhaug

    tmec: mmmhm 🙂

  7. Dette så virkelig godt ut! (som alltid..) 😀 Farlig å titte innom bloggen din så sent på kvelden! 😉

  8. Margrete Hjellen

    Har ofte laget egen musli, men har alltid i rosinene før jeg steker det, slik at de blir kjempestore og helt oppblåst, haha! Glemmer at jeg ikke skal gjøre det hver gang, så det ender med at jeg må ta de ut (fordi di smaker brent og er steinharde) og putte i nye ;p

  9. Linda Marie Stuhaug

    bakekona: Takk for det kjære deg 😀 tihi, gått i fella mange ganger sjølv …

  10. Linda Marie Stuhaug

    Margrete Hjellen: Haha! Aldri prøvd å steike med rosinene, men tydeligvis noke eg ikkje skal prøve heller 🙂 syns det er godt å putte oppi det som passet etterkvart, så eg får masse variasjon 😀

  11. Katrine

    Så utrolig godt ut! Vet du hvor mange kalorier det er i denne? 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Katrine: Det er den virkelig 🙂 nei, det har eg ikkje rekna på, desseverre. Men den er masse sunnare enn dei du får kjøpt på butikken, ettersom den ikkje inneholder de store mengdene sukker og fett:)

  13. rebekka

    lagte denne oppskriften, kjempegodt!! men kan du være enig i at resultatet på en måte er liitt seigt å spise, eller fikk du det like crunchy som i butikkene?:)

  14. Linda Marie Stuhaug

    rebekka: Nei, min blei heilt crunchy 🙂